Помагайте имам СПЕШНА ПОМОЩ, за голф3-GT,1,6-101коня

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
jdelchev
Автомобил: голф 5
Двигател: BSE - 2006

Помагайте имам СПЕШНА ПОМОЩ, за голф3-GT,1,6-101коня

Мнениеот jdelchev » Съб 18 апр 2009 7:42

Здравейте всички! Имам голяма нужда от СПЕШНА ПОМОЩ! Преди около 15 дена си купих Голф 3-GT , 1,6-101 коня , 01.11.1996г. Голям красавец зелен металик, 4-ри врати с 4 елтъкла, климатик, борд.компютър,4-ри дискови спирачки, джанти BBS и прочие. Карах го 5 дена и на 6-ят ми отказа десният ел.прозорец. Вдигаш го нагоре и изведнъж сам обръща движението и слиза. До половината се вдига и пак обратно сам. с двете копчета успях да го вдигна и не го свалям повече. И сега идва истинският проблем. На следващият ден се опитах да го запаля и не успях. Значи въртя ключа за палва и гасне, въртя ключа даже напомпвам на газта изсфорсира и пак гасне. И се почна ходене по мъките, всеки майстор вика докарай ми го, а никаой нежелае да го види на място. Един от майсторите вика бензиновата помпа. Проверих я, хвърля гориво ще те удави. После ми казаха бобината. Извадих централния кабел и когато завъртя на ключ започва да хвърля искраи тогава явно заработва мотора, но после искрата спира. Смених бобината, оказа се, че го прави същото и с новата.Същият майстор ми каза да замеря и делкото. Обясних му,че не от делкото. Накрая се ядоса и дойде и направи сам всички работи и заключението му беше "Е те такова чудо не бех виждал". СЛед три дни си уредих друга среща с друг майстор. През тези три дни колата я пробвах периодично и не можах да запали. Когато дойде другият майстор завъртях ключа и колата запали от първи път, въртях и втори и трети, и пак палеше.Но не смея да я карам първо някой път запали от първият път и тръгвам, а като тръгна да се прибирам и не може старият проблем отново. Вчера пака така пробвах я преди да изляза запали два пъти и тръгнах. Спрях пред един магазин и не можах да запаля. Пак запалва за моменти гасне. оставих я и потърсих приятел да си я прибера с дърпане. Отидох след 5-6 часа и я пробвах, не успя да за пали от първи път, запали от 3-ят и си я прибрах на ход. Казаха ми че може да е от имобилайзера, но не знам къде се намира , а дали ако го елиминирам ще се оправи. Колата веднъж запалена не гасне, като изляза с нея я оставям като дизел да работи на място с вдигната ръчна. Изгася ли я няма запалване.КАЖЕТЕ МИ КАКВО ДА ПРАВЯ. В Юнитрейд хикс ако отида ще ми вземат здравето, но и това е надежда. Дадох всичките си пари за тази кола, голф2-та не смея да я продам, защото е много стара, този 2-ка никога не ме оставяла на пътя, даже и след 2 удара съм се прибирал на ход. Така харесах 3-та от пръв път, а сега съм ОТЧАЯН, като гледам другите как си карат 3-те, а моята стои като скъп кокошарник пред блока. ПОМАГАЙТЕ.

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Re: Помагайте имам СПЕШНА ПОМОЩ, за голф3-GT,1,6-101коня

Мнениеот vaskoto1 » Съб 18 апр 2009 8:45

запали по следния начин:
не пипай газта! натисни съединителя.
вкарай ключа в ключалката.
натисни го с палец навътре, към кормилната колона-колкото можеш.
върти така, както е натиснат надолу.

имобилайзера (чипа в ключа) ти е проблема. ключалката е поразбита и имобилайзера не си е на точното място, за да се прочете коректно.
ако имаш резервен ключ, опитай и с него.
ако искаш да махнеш имобито-обърни се на лични към Vladko. той е твоя човек.

Потребителски аватар
Dorian
Автомобил: Golf 4 TDI
Двигател: AHF

Мнениеот Dorian » Съб 18 апр 2009 16:09

Клемореда на патрона на ключа прави същите мизерии.Пробвай както ти каза колегата като не иска да запали да натиснеш контактния ключ нагоре-надолу докато въртиш да видиш дали няма да запали.
Съмнява ме да е от чипа в ключа,но знае ли човек :?

Потребителски аватар
Ицку®
Автомобил: 2xTouran TDI
Двигател: CAYC 2014 и CFHF 2015

Мнениеот Ицку® » Съб 18 апр 2009 16:15

jdelchev написа:... отказа десният ел.прозорец. Вдигаш го нагоре и изведнъж сам обръща движението и слиза. До половината се вдига и пак обратно сам. с двете копчета успях да го вдигна и не го свалям повече.

Имма същият проблем само, че на Голф 4.

Потребителски аватар
Milanski
Автомобил: VW Golf 4 110
Двигател:

Мнениеот Milanski » Съб 18 апр 2009 17:17

Имам един въпрос към колегата пуснал темата :?: Колега този голф комби ли е и ако да да не си го купил от булевард Европа , малко преди карауката на Люлин :?: Поздрави :D

Потребителски аватар
HAMELION
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот HAMELION » Съб 18 апр 2009 17:53

така и двамата колеги са прави може да е клиноред може да е имобилаизер само намери добри маистори и за двете че да не ги правиш по двапъти

Потребителски аватар
pifffa
Автомобил: VW Golf III 1.6
Двигател: AFT

Мнениеот pifffa » Нед 19 апр 2009 14:52

Колега не е зле да провериш кабели и свещи....

Потребителски аватар
jdelchev

Мнениеот jdelchev » Пон 20 апр 2009 1:33

Колеги,Благодаря за отзоваването. Мисля, че го открихме без да искам. Колата отново сама запали, но я закарах на тест компютър. Значи всички параметри бяха в нормата, датчици, изгаряне, гориво, ламбда сонда, ....... абе всичко. :). Оказа се чипа на вторият ми ключ,който е правен в италия. Имобилайзера при паленето като не го разчете, прави грешка и после 1000 оригинални ключа да сложиш известно време не може да запали. Изчистихме грешката и само с оригиналният ключ го карам и няма яд. На ред е да оправя и джама.

Потребителски аватар
jdelchev

Мнениеот jdelchev » Пон 20 апр 2009 1:37

Milanski написа:Имам един въпрос към колегата пуснал темата :?: Колега този голф комби ли е и ако да да не си го купил от булевард Европа , малко преди карауката на Люлин :?: Поздрави :D

Колата не е комби, колега. Не харесвам комби и я купих от Кюстендил. :)

Потребителски аватар
mania
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mania » Сря 22 апр 2009 7:07

Радвам се, че си оправил мобилайзера - големи гадове са. Относно джама аз имам свое решение. Значи ккакто ще забележиш стъклата на Г3 са отврат и пробл няма да е само при твоята. Конкретно за да го вдигнеш където запъва - почваш да помпиш копчето около това място. Като го подминеш можеш да си го дигнеш нормално. След известно време ще почне да го прави и при най-вдигнато положение - не с епритеснявай. Моята идея е - ако го правиш ще ти излезе супер солено )поне 80 кинта на стъкол с некачествена работа). По-добре си сложи свястна аларма, примерно Валкор, и им кажи кат ит я поставят да направят при заключване да ти вдига и стъклата.
А друият вариант е ако имаш комфорт система - като заключваш с ключа го задръж дясно завъртян, ако имаш комфорт ще се вдигнат стъклата.
Успех с голфето, добър избор си направил, въпреки затрудненията!

Потребителски аватар
evgenyh
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: BSE 2005

Мнениеот evgenyh » Сря 22 апр 2009 9:05

mania написа:Конкретно за да го вдигнеш където запъва - почваш да помпиш копчето около това място. Като го подминеш можеш да си го дигнеш нормално. След известно време ще почне да го прави и при най-вдигнато положение - не с епритеснявай. Моята идея е - ако го правиш ще ти излезе супер солено )поне 80 кинта на стъкол с некачествена работа). По-добре си сложи свястна аларма, примерно Валкор, и им кажи кат ит я поставят да направят при заключване да ти вдига и стъклата.
А друият вариант е ако имаш комфорт система - като заключваш с ключа го задръж дясно завъртян, ако имаш комфорт ще се вдигнат стъклата.

Абе и при мене същото, с тая ралика, че ту се появява, ту изчезва проблема, но винаги съм се чудел как с комфорт-модула прозорците се затварят без никакъв проблем

brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Мнениеот brum » Сря 22 апр 2009 9:09

mania написа:Радвам се, че си оправил мобилайзера - големи гадове са. Относно джама аз имам свое решение. Значи ккакто ще забележиш стъклата на Г3 са отврат и пробл няма да е само при твоята. Конкретно за да го вдигнеш където запъва - почваш да помпиш копчето около това място. Като го подминеш можеш да си го дигнеш нормално. След известно време ще почне да го прави и при най-вдигнато положение - не с епритеснявай. Моята идея е - ако го правиш ще ти излезе супер солено )поне 80 кинта на стъкол с некачествена работа). По-добре си сложи свястна аларма, примерно Валкор, и им кажи кат ит я поставят да направят при заключване да ти вдига и стъклата.

Да беее - алармата да напъва стъклата докато ги вдигне, после като скъса жило как ще вдига? Ти мислиш ли малко преди да даваш такива съвети? Това което си го казал може да помогне само при проблем с електрониката.

Прозореца запъва защото стават проблеми с жилата. Масова болежка на 3ките. Има една пластмасова ролка и едни стоманени жила които се навиват около нея. Като почнат да се закъсват жилата се появяват симптоми както при теб. Ако продължиш да тормозиш така механизмите, ще прецакаш и ролката, което ще ти струва още 30-40лв за реомнт. Виж в раздела сервизи за VW или потърси с търсачката за Пламен Маджаров. Преди него ходих при други 2ма 'майстори' и всичко работи за по 3 месеца. След неговата намеса - еднократен проблем който се пое гаранционно и вече почти година и половина само с този проблем. (А и той е единственият дето дава гаранция за този ремонт.)

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Сря 22 апр 2009 10:49

brum написа:Да беее - алармата да напъва стъклата докато ги вдигне, после като скъса жило как ще вдига?

Ще ме прощаваш ама алармата чуква импулс и се вдига което стъкло не е вдигнато.Електрониката казва кое стъкло е вдигнато и кое не следи ги по натоварване(ток) и съответно модулът който отговаря за съткло което е вдигнато не сработва :idea: Ако си със комфорт от магазина всичко по лев тогава може и да имаш проблеми :roll:

brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Мнениеот brum » Сря 22 апр 2009 11:16

znainainai написа:
brum написа:Да беее - алармата да напъва стъклата докато ги вдигне, после като скъса жило как ще вдига?

Ще ме прощаваш ама алармата чуква импулс и се вдига което стъкло не е вдигнато.Електрониката казва кое стъкло е вдигнато и кое не следи ги по натоварване(ток) и съответно модулът който отговаря за съткло което е вдигнато не сработва :idea: Ако си със комфорт от магазина всичко по лев тогава може и да имаш проблеми :roll:

Би ли обяснил каква е разликата между импулса на копчето и комфорт модула?

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Сря 22 апр 2009 11:56

Колкото и да държиш копчето след като изключи модула в горно положение повече не напъва нагоре а това става за около 1 сек. след допирането на стъклото в уплътнението и после ако щеш цял ден дръж копчето почвече няма да напъва същата работа е със импулса от алармата каза му вдигай ама като вече е вдигнато стъклото модула му е през ........ че някой му казва да вдига и не напъва стъклото нагоре

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”