много ми гасне голфа
-
filip_82
- Автомобил:
- Двигател:
много ми гасне голфа
пи6а от извесно време в форума за този въпрос но никои не ми дади точен одговор питам нали някои знае можели да се направи така че като пусна климата оборотите да се вдигат а не да падат можели това да стане от компа голф 1.6 абу
- Firestarter
- Автомобил: Голф 3
- Двигател:
Re: много ми гасне голфа
Климатика фабричен ли е или е слаган допълнително 
-
filip_82
- Автомобил:
- Двигател:
Firestarter написа:Климатика фабричен ли е или е слаган допълнително
слаган допалнително в италия но все пак трябва да има начен да се подържат оборотите
- Каспър
- Автомобил: Insignia A Sports Tourer 2014 4x4
- Двигател: A20NHT Turbo 250 HP
Първо се увери, че гасненето е само при пускане на климатика. Ако гасне при пускане на други големи консуматори или навиване на волана докрай, тогава е друга бира.
Като пуснеш климатика оборотите на колата на ПХ вдигат ли се? Това видя ли го:
viewtopic.php?t=21760&postdays=0&postorder=asc&highlight=%E3%E0%F1%ED%E5%ED%E5+%EA%EB%E8%EC%E0%F2%E8%EA&start=0
Ако имаш пуснат такъв кабел към компа и пак колата гасне на ПХ, търси проблема в компресора или електрониката на климатика.
Забележи дали колата гасне при пускането на компресора или при пускането на перката. Перката трябва да тръгва с компресора винаги когато е пуснат климатика. На самия компресор има букса, можеш да я откачиш и да пуснеш климата. Така ще тръгне само перката и ще видиш дали колата гасне от нея. После пробвай същото, но като изключиш перката от кабелчетата на моторчето и оставиш компресора включен.
При мен проблема беше в товарното съпротивление на перката (онази пружина отгоре на радиатора). Съпротивлението беше прекалено малко, съответно първата степен на перката(чиято сила на въртене зависи от това съпротивление) беше много силна. Така при пускане на компресора и перката заедно натоварването на алтернатора беше прекалено голямо и колата угасваше. Сложих по-голямо съпротивление и първа степен стана по-слаба и сега натоварването на алтернатора при пускането на компресора и перката заедно не е толкова голямо и няма ядове.
viewtopic.php?f=7&t=94735
viewtopic.php?t=21760&postdays=0&postorder=asc&highlight=%E3%E0%F1%ED%E5%ED%E5+%EA%EB%E8%EC%E0%F2%E8%EA&start=0
Ако имаш пуснат такъв кабел към компа и пак колата гасне на ПХ, търси проблема в компресора или електрониката на климатика.
Забележи дали колата гасне при пускането на компресора или при пускането на перката. Перката трябва да тръгва с компресора винаги когато е пуснат климатика. На самия компресор има букса, можеш да я откачиш и да пуснеш климата. Така ще тръгне само перката и ще видиш дали колата гасне от нея. После пробвай същото, но като изключиш перката от кабелчетата на моторчето и оставиш компресора включен.
При мен проблема беше в товарното съпротивление на перката (онази пружина отгоре на радиатора). Съпротивлението беше прекалено малко, съответно първата степен на перката(чиято сила на въртене зависи от това съпротивление) беше много силна. Така при пускане на компресора и перката заедно натоварването на алтернатора беше прекалено голямо и колата угасваше. Сложих по-голямо съпротивление и първа степен стана по-слаба и сега натоварването на алтернатора при пускането на компресора и перката заедно не е толкова голямо и няма ядове.
-
filip_82
- Автомобил:
- Двигател:
Каспър написа:Първо се увери, че гасненето е само при пускане на климатика. Ако гасне при пускане на други големи консуматори или навиване на волана докрай, тогава е друга бира.
когато пусна климатика моята перка не трагва веднага а след малко и то на втора степен това нормалнолие когато е по студено тръга и спира а ако е топло неспира нетрябвали да върти първа степен постояно а втора когато загрее двигатела на втора степен перката взима много ток и затова можеби гасне и е много 6умна такали с тези мотори с една перка помагаите благодаря предварително
- Каспър
При пускане на климатика заедно с компресора трябва да тръгва и перката на първа степен. Когато навън е горещо трябва да се включва и втора степен чат-пат, но тя се включва когато вече компа е вдигнал оборотите на ПХ. При теб проблема е че перката се включва направо от втора степен или което е по-вероятно първа степен е прекалено силна и при включването си товари много алтернатора и затова гасне. Намери 3ка с допълнително слаган климатик Диавиа (който работи коректно) и сложи нейната пружина за да видиш как ще се държи колата. На мен преди да ми сменят тази пружина перката си бачкаше само на една степен която беше достатъчно силна за да охлажда и двата радиатора и втора степен въобще не се включваше. Сложиха ми такава пружина (съпротивление) от Ланча и нещата заспаха. Вече перката се държи така както съм описал по-горе.
-
filip_82
- Автомобил:
- Двигател:
Каспър написа:При пускане на климатика заедно с компресора трябва да тръгва и перката на първа степен. Когато навън е горещо трябва да се включва и втора степен чат-пат, но тя се включва когато вече компа е вдигнал оборотите на ПХ. При теб проблема е че перката се включва направо от втора степен или което е по-вероятно първа степен е прекалено силна и при включването си товари много алтернатора и затова гасне. Намери 3ка с допълнително слаган климатик Диавиа (който работи коректно) и сложи нейната пружина за да видиш как ще се държи колата. На мен преди да ми сменят тази пружина перката си бачкаше само на една степен която беше достатъчно силна за да охлажда и двата радиатора и втора степен въобще не се включваше. Сложиха ми такава пружина (съпротивление) от Ланча и нещата заспаха. Вече перката се държи така както съм описал по-горе.
ок 6те пробвам и това но мояжели по принцеп оборотите да се вдигнат от компа тожа искам да знам

колега , всички коли оборудвани с климатични инсталации за да подържат оптимална мощност на ДВГ /без загуби/ им се увеличават оборотите при вкл на климатиците /климатрониците/.това се нарича ускорен празен ход и се подържа от ЕБУ!настройките се извършват от ЕБУ но с програмиране от РС.може да се ползва VAG COM или руската версия VAG TOOL /масово разпространена у нас по гаражите/ за да ти се променят оборотите към по високи и стабилизирането им. но задължително се минава през диагностика на първичните данни и ако има неизправности - да се отремонтират!направи го и си стабилизирай мотора.!къде ? незнам !
-
filip_82
- Автомобил:
- Двигател:
rudoni написа:колега , всички коли оборудвани с климатични инсталации за да подържат оптимална мощност на ДВГ /без загуби/ им се увеличават оборотите при вкл на климатиците /климатрониците/.това се нарича ускорен празен ход и се подържа от ЕБУ!настройките се извършват от ЕБУ но с програмиране от РС.може да се ползва VAG COM или руската версия VAG TOOL /масово разпространена у нас по гаражите/ за да ти се променят оборотите към по високи и стабилизирането им. но задължително се минава през диагностика на първичните данни и ако има неизправности - да се отремонтират!направи го и си стабилизирай мотора.!къде ? незнам !
ок благодаря за информацията в
есел празник-
filip_82
- Автомобил:
- Двигател:
filip_82 написа:rudoni написа:колега , всички коли оборудвани с климатични инсталации за да подържат оптимална мощност на ДВГ /без загуби/ им се увеличават оборотите при вкл на климатиците /климатрониците/.това се нарича ускорен празен ход и се подържа от ЕБУ!настройките се извършват от ЕБУ но с програмиране от РС.може да се ползва VAG COM или руската версия VAG TOOL /масово разпространена у нас по гаражите/ за да ти се променят оборотите към по високи и стабилизирането им. но задължително се минава през диагностика на първичните данни и ако има неизправности - да се отремонтират!направи го и си стабилизирай мотора.!къде ? незнам !
ок благодаря за информацията весел празник
някои знаели сервиз в пловдив кадето мояе до ми го управят
- Каспър
filip_82 написа:Каспър написа:....
ок 6те пробвам и това но мояжели по принцеп оборотите да се вдигнат от компа тожа искам да знам
Колега ти май не си прочел линковете които съм сложил по-горе. В единия ясно е обяснено, че оборотите на празен ход се вдигат като се пуска постоянен плюс към 33 или 35 пин на компа или към двата както е при мен. Така компа вдига оборотите на ПХ когато е пуснат климатика.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”