Здр,
Имам следният проблем:
Колата ми е в гараж;
Сутрин като запаля, което става безпроблемно, колата се усеща как притриса на пулсации в рамките на 2-3 минути осезаемо после намалява до съвсем слабо имам предвид докато загрее;След продължително каране като се спре на някой светофар колата на стрелка ми показжа около 850 оборота и това притрисане го има пак съвсем слабо на моменти;
Колата на място като я изфорсирам на място около 2-3-4 хил оборота след като е загряла дори до 90 градуса отзад припатква;
Имам чувството че газовете излизат със леко закъснение;
Смених свещи и кабели,но резултата е същия;
Кабели BERU свещи NGK двуполюсни извадих преди това абсолютно същите свещи които са ги сложили в италия;
Забелязах една особеност;едно монотонно свистене;което го локализирах в едно малко филтърче което е с ламаринка отдолу намирайки се над изпускателните колектори;От главният въздуховод след дебитомера излиза едно разклонение маркуч около 25-30см който влиза в един детайл (пластмасов) който има вход и изход;след като го извадих видях че вътре има нещо като дунапрен и го оприличих за филтърче;оттам ми идваше свистенето и затова се съсредоточих към него;
Като го иткачих от системата го огледах и не видях никъде пукнато дупка или нещо такова;Надух го с уста като го запуших в единият му край и напомпих бузите и от никаде не изпускаще и си викам че не е отнего;
След като го върнах и запалих свистенето си беше същото и като сложа ръка около него се променя свистенето;Този елемент наподобавя размери като надута цигарена кутия що годе;
Ако някой ме е разбрал за кой елемент говоря и каква роля играе и дали може да повлиява на изтъкнатите проблеми;
Съмнявам се в катализатора да не е запушен а пак него незнам как да го проверя;
Не съм ходил на диагностика досега, но смятам да го направя най скоро;
Иначе забелязвам и други работи;Колата като я карам малко по спортно имам предвид в по големи обороти имам чувството че се продухва;Минавам пак в икономичен режим на каране и след 50-100км мах пак същото;
Изредих почти всички бензини:
ОМВ - Carerra 100 - Най нисък разход, но колата ми е мудна с този бензин има някаква странна добавка едно кам едно държане с Carerra 95;
След като запаля на следващият ден все едно не е този бензин;
С обикновенният 95 едно и също държане при зареждане и престояване;
Петрол - Extra force 96 сякаш се държи най добре;
не съм пробвал само 98 на лукоил ама и това ще направя;
Ако някой може да ме насочи какво да напраявя ще съм благодарен;
Благодаря
Припаткване-притрисване на мотор VR6 2.8 VWGolf 3
- galin_krastev
- Автомобил:
- Двигател:
- moimoimoi
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Припаткване-притрисване на мотор VR6 2.8 VWGolf 3
щом ти припатква от ауспуха значи нямаш много хубаво изгаряне,погледни си диструбуторната капачка и палеца,въздушния филтър-ако е много замърсен няма да му стига въздух и пак ще се получава лошо изгаряне,и за накрая една центровка
- galin_krastev
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Припаткване-притрисване на мотор VR6 2.8 VWGolf 3
Филтъра въздушният съм го сменил преди 5000км толкова съм направил и на колата с този проблем;
Прегледах го добре е аз нямам дистрибуторна капачка а всичко е електронно;
Пакета откадето тръгват кабелите го вадих и видях че е капсоловано всичко и още една букса имаше кадето може би влза ниско напрежение;
Там няма какво да направя;
Преди това в магазините ми обявиха цена за капачка 75лв което надали е цената на този целият модул кадето са бобинажа за високото;
Доста продавачи са свикнали да продават за масови мотори части;
А тука за този макар и през каталози гледам какви аномалии се получават;
Малко са търговците които работят с вярни каталози;
Възможно ли е да е кам даден цилиндър бобината към съответният да прави проблем а след като по загрее да се стабилизира;
Казаха ми че бобината ако има прекъсване при загряването и контакта става по добър в резултат на разширението на материала;
Прегледах го добре е аз нямам дистрибуторна капачка а всичко е електронно;
Пакета откадето тръгват кабелите го вадих и видях че е капсоловано всичко и още една букса имаше кадето може би влза ниско напрежение;
Там няма какво да направя;
Преди това в магазините ми обявиха цена за капачка 75лв което надали е цената на този целият модул кадето са бобинажа за високото;
Доста продавачи са свикнали да продават за масови мотори части;
А тука за този макар и през каталози гледам какви аномалии се получават;
Малко са търговците които работят с вярни каталози;
Възможно ли е да е кам даден цилиндър бобината към съответният да прави проблем а след като по загрее да се стабилизира;
Казаха ми че бобината ако има прекъсване при загряването и контакта става по добър в резултат на разширението на материала;
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”