Daytime Running Lights! - НАПРАВЕНО! снимки стр.3! 28.06.08
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- Koksan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Daytime Running Lights! - НАПРАВЕНО! снимки стр.3! 28.06.08
Дойде време за промяна на схемата ... понеже запойките бяха правени с крачетата на самите диоди и от вибрациите се късаха връзките м/у тях и огасваха различен брой през определено време , а да не говорим че и с толкова много съпротивления(по едно 1кОм на всеки два диода) доста сложна схемата и трудно намирах място всеки път, когато трябващше да ги монтирам на бронята, та ... след 1-2 преправяния ми писна всеки път да си играя да чистя силикона и да го нанасям отново ... и ....
Как мога да вържа 18 диода (2 реда по 9) последователно с 1 съпротивление, по възможност, и колко трябва да бъде то?
Благодар япредварително!
П.С. Също така ако някой колега е открил магазин и би препоръчал най-най- най силните бели диоди съм склонен да ги подменя всичките, за да свети още по-силно!
Как мога да вържа 18 диода (2 реда по 9) последователно с 1 съпротивление, по възможност, и колко трябва да бъде то?
Благодар япредварително!
П.С. Също така ако някой колега е открил магазин и би препоръчал най-най- най силните бели диоди съм склонен да ги подменя всичките, за да свети още по-силно!
- Koksan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
L&R написа:взимай нещо на готово да се не мъчиш
http://shop.ebay.co.uk/items/__drl_W0QQ ... ec0Q2em283
Е нали идеята е да си направим нещо ... а не да си го купим!! "направи си сам!" .. иначе къде е романтиката??
- L&R
- Автомобил: CCC
- Двигател:
- Контакти:
Изхождам от там че за читави DRL светлини трябват хубави светодиоди поне по 1W, с подходящи рефлектори и насоченост, романтиката е хубаво нещо 
Ако вършат работа денем , вечер с габарита трябва да им се намалява интензитета и т.н.

Ако вършат работа денем , вечер с габарита трябва да им се намалява интензитета и т.н.
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Koksan написа:Дойде време за промяна на схемата ... понеже запойките бяха правени с крачетата на самите диоди и от вибрациите се късаха връзките м/у тях и огасваха различен брой през определено време , а да не говорим че и с толкова много съпротивления(по едно 1кОм на всеки два диода) доста сложна схемата и трудно намирах място всеки път, когато трябващше да ги монтирам на бронята, та ... след 1-2 преправяния ми писна всеки път да си играя да чистя силикона и да го нанасям отново ... и ....
Благодар япредварително!
П.П Не става така! Стават 6 клона по 3 светодиода!На клон ~200-210 Ом последователно!

- Koksan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
стават стават!:)
И вече и светят даже!
И вече и светят даже!

- pas1.8mi
На колко клона и през какви резистори си ги свързал?
П.П Това,че светят не означава,че работят оптимално
П.П Това,че светят не означава,че работят оптимално

- Koksan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ами ... от гледна точка на мястото на което се слагат се промениха малко нещата!
Преди: Бяха на 2 редици по 9 ... като на всяка двойка - една под друга ... имаше по едно съпротивление ... вързани успоредно разбира се (т.е. 9 съпротивления и 18 диода) ... свтеха добре ... но често се късаха спойките м/у съпротивление и диод и от гледна точка на малкото място беше супер трудно закрепването на бронята (може би и заради товеа се късаха спойките ... бяха под напрежение)
Сега: също са на 2 редици по 9 .... вече е продупчено и няма измъкване ... но са с едно общо съпротивление ... 18 ома - 5 вата ... светят супер ... малкопю по-голяма е консумацията ... но поне го няма проблема със спойките, защото ги вързах всичките с общ проводник(многожилен - за да е устойчив на вибрациите), заемат доста по малко място отсад ... изолират се по-лесно от влага и се закрепват перфектно на мястото си.
Единстрвения проблем при тази схема ... която е доста проста ... е високата консумация - около 1А на веригата(за ляв и десен говоря), но да се надяваме че няма да се отрази толкова на мотора!
Преди: Бяха на 2 редици по 9 ... като на всяка двойка - една под друга ... имаше по едно съпротивление ... вързани успоредно разбира се (т.е. 9 съпротивления и 18 диода) ... свтеха добре ... но често се късаха спойките м/у съпротивление и диод и от гледна точка на малкото място беше супер трудно закрепването на бронята (може би и заради товеа се късаха спойките ... бяха под напрежение)
Сега: също са на 2 редици по 9 .... вече е продупчено и няма измъкване ... но са с едно общо съпротивление ... 18 ома - 5 вата ... светят супер ... малкопю по-голяма е консумацията ... но поне го няма проблема със спойките, защото ги вързах всичките с общ проводник(многожилен - за да е устойчив на вибрациите), заемат доста по малко място отсад ... изолират се по-лесно от влага и се закрепват перфектно на мястото си.
Единстрвения проблем при тази схема ... която е доста проста ... е високата консумация - около 1А на веригата(за ляв и десен говоря), но да се надяваме че няма да се отрази толкова на мотора!

- pas1.8mi
Точно това имах в предвид
Скоро ще стане лавинен процес на изгаряне!
П.П При мах ток през светодиод 20-25мА,ти си им пуснал по над 50мА!
П.П Не ми излизат снимките от 3 стр!

- Koksan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
pas1.8mi написа:Точно това имах в предвидСкоро ще стане лавинен процес на изгаряне!
Не бре колега .... пускам им по 25мА ... така съм го смятал с калкулатора ... да не говорим че за тези им дават до 50мА .. ама аз понеже съм Тома неверни .. та си ги светнах на 25 да си няма проблемчета!

Ще снимам и ще сложа снимки .. само да довърша другия проект и да пооздравея малко!