Отново тампон макферсон ?
-
nmarinov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Отново тампон макферсон ?
т.е ако диагнозата е верна, ще се наложи да се пазарува 16,18 ?. Това някакъв аксиален лагер ли е ?
-
brum
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: AGU
18 е самия тампон. 16 е шайбата която го държи да не изпадне от ботуша като дигнеш колата на крик.
Ходи да ти погледнат някъде колата където разбират. Това, че ти изпада амортисьора е абсолютно нормално. Ако го погледнеш от къде идва луфта на вдигната кола и отворен капак, ще видиш как тази голямата шайба отгоре ( стопера ) как мърда нагоре-надолу.
Ходи да ти погледнат някъде колата където разбират. Това, че ти изпада амортисьора е абсолютно нормално. Ако го погледнеш от къде идва луфта на вдигната кола и отворен капак, ще видиш как тази голямата шайба отгоре ( стопера ) как мърда нагоре-надолу.
-
nmarinov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
и това ще стане, ама както се казва "не си отишъл на лекар, не са ти намерили болежка". Гледам барем за обща култура да си изясня нещата
- xalerrelax
- Автомобил:
- Двигател:
скоро минавах предница и тоя дето я регулираше каза че тва нее нормално да има леко пропадане и в същия момент влиза същата като мойта 3 и го дигнаха с подемника и пробвах той нямаше луфт,при друг майстор ходих той пък каза че е нормално,най страното е че аз в началото бях с голямата чаша(съответно големия 2-ковия тампон)и си викам сигурно е заминал нещо за тва пропада,но скоро сменях окачването и сложих малката чаша(съответно с малкия тампон)и макферсона пак провисва и немога да си го обясня откъде идва тва или просто може би трябва да лек ход при положение че тампона нее захванат към купето,някой ако знае да каже
- edisonov
- Автомобил: VW Golf 8 Variant
- Двигател: 2025
xalerrelax написа:скоро минавах предница и тоя дето я регулираше каза че тва нее нормално да има леко пропадане и в същия момент влиза същата като мойта 3 и го дигнаха с подемника и пробвах той нямаше луфт,при друг майстор ходих той пък каза че е нормално,най страното е че аз в началото бях с голямата чаша(съответно големия 2-ковия тампон)и си викам сигурно е заминал нещо за тва пропада,но скоро сменях окачването и сложих малката чаша(съответно с малкия тампон)и макферсона пак провисва и немога да си го обясня откъде идва тва или просто може би трябва да лек ход при положение че тампона нее захванат към купето,някой ако знае да каже
Не се притеснявай и моята е така, а и други 3-ки съм виждал по същия начин. На този дето нее имало луфт явно са били или нови тампоните или някакви по широки и са уплътнявали плътно и затова не са мръднали.
-
nmarinov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
в такъв случай по какви признаци се разпознава дали тампона е заминал,щом хлабини са допустими ?
-
aicberg
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги,никакви луфтове не са нормални там.Това че при наличието на лек луфт майстора е казал че не е опасно шофирането,то не значи че е нормално.Щом при нов тампон няма луфт тогава?Един.....клиент мой му виеше лагер на предно ляво колело и му предложих да го смени но каза че:така карам от 1000км малко вие но му няма нищо 
- xalerrelax
- Автомобил:
- Двигател:
edisonov написа:xalerrelax написа:скоро минавах предница и тоя дето я регулираше каза че тва нее нормално да има леко пропадане и в същия момент влиза същата като мойта 3 и го дигнаха с подемника и пробвах той нямаше луфт,при друг майстор ходих той пък каза че е нормално,най страното е че аз в началото бях с голямата чаша(съответно големия 2-ковия тампон)и си викам сигурно е заминал нещо за тва пропада,но скоро сменях окачването и сложих малката чаша(съответно с малкия тампон)и макферсона пак провисва и немога да си го обясня откъде идва тва или просто може би трябва да лек ход при положение че тампона нее захванат към купето,някой ако знае да каже
Не се притеснявай и моята е така, а и други 3-ки съм виждал по същия начин. На този дето нее имало луфт явно са били или нови тампоните или някакви по широки и са уплътнявали плътно и затова не са мръднали.
колега след като смених чашата с малка купих нови тампони и пак си имаше пропадане ей за тва немога да разбера откъде идва цялата глупост
-
brum
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: AGU
xalerrelax написа:edisonov написа:...xalerrelax написа:...
колега след като смених чашата с малка купих нови тампони и пак си имаше пропадане ей за тва немога да разбера откъде идва цялата глупост
Нормално е. И аз с нови - едната пропада, другата не. Ха сега де
- Lifeguard
- Автомобил: Passat B5 TDI_Lupo SDI
- Двигател: AHU_AKU
колеги мойте тампони като ги сложих нови имаха луфт в лагера почти като на старите,а май не трябва да има? 

- xalerrelax
- Автомобил:
- Двигател:
ние не говорим за луфт в лагера а за луфт в чашата,в лагера не би тряяяло да има
-
andro_
- Автомобил:
- Двигател:
За лагерните истории:
Правете разлика между аксиален и радиален луфт.
Това е аксиален лагер, не трябва да има аксиален луфт.
А то всъщност може и да има,то този лагер е постоянно под напрежение,така че при работа няма аксиална хлабина. Само трябва да се върти плавно и без да задържа.
Правете разлика между аксиален и радиален луфт.
Това е аксиален лагер, не трябва да има аксиален луфт.
А то всъщност може и да има,то този лагер е постоянно под напрежение,така че при работа няма аксиална хлабина. Само трябва да се върти плавно и без да задържа.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”