Бензинова помпа - яко виене!
-
- Автомобил: bmw
- Двигател: 1997
- Контакти:
Бензинова помпа - яко виене!
Здравейте колеги, карам пасат 89г. 1.8ми от доста време карам на газ (5 години) и бензиновата помпа ми вие на умиране - вече не се тъпри в купето, да спомена че помпата работи когато карам на газ(не е изолирана), спира да вие когато няма никакъв бензин
. Къде се намира този бензинов филтър, проследих маркучите за бензина към моноинжекциона но никъде не видях филтър, дали това виене се сължи на запушен бензинов филтър или помпата се е окотила?

- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Re: Бензинова помпа - яко виене!
Бензиновия филтър, Гриша, е скрит под един пластмасов капак до задна дясна гума. Капака се държи на 3 болтчета.
Освен него, на 'кошничката' на помпата има един по-едър филтър (цедка), който също се задръства.
Трябва да я свалиш и почистиш и него.
Най-важното е да пкарваш от време на време на бензин, така, че стария да изгаря и да наливаш нов, защото се образуват смолисти наслоявания от стария бензин и затлачват всичко.
А дали помпата е вече пред омирачка... никой не може да каже!
Освен него, на 'кошничката' на помпата има един по-едър филтър (цедка), който също се задръства.
Трябва да я свалиш и почистиш и него.
Най-важното е да пкарваш от време на време на бензин, така, че стария да изгаря и да наливаш нов, защото се образуват смолисти наслоявания от стария бензин и затлачват всичко.
А дали помпата е вече пред омирачка... никой не може да каже!
- fena_vd
- Автомобил:
- Двигател:
Колега имах твоя проблем, можеш да я свалиш и почистиш но най вероятно си е взела парите. Ако все още работи и на бензин колата ти можеш да сложиш едно реле и да го вържеш към ключа на газовата уредба, по този начин помпата ще ти работи само когато колата е на бензин. А временното решение е да махнеш бушона на помпата за да не се скапва допълнително. При мен беше до толкова заминала че колата можеше да работи само на място ако опитам да я карам почваше да прекъсва, но аз я ползвах само зимата за палене. Има нови помпи за около 120 лв но са китайски и май не си заслужава, а истинска немска бош преди около 2 години струваше 350 или 380 лв, всъщност има доста изписано по темата. Успех.
- sigman
- Автомобил: BMW
- Двигател:
..нова помпа струва италианска 140 лв ...почнала ли е да вие нищо не помага освен смяна с нова ..
аз така направих...и реших проблема с паленето и виенето
..Поздрави..
аз така направих...и реших проблема с паленето и виенето
..Поздрави..

- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
grisho написа:Здравейте колеги, карам пасат 89г. 1.8ми от доста време карам на газ (5 години) и бензиновата помпа ми вие на умиране - вече не се тъпри в купето, да спомена че помпата работи когато карам на газ(не е изолирана), спира да вие когато няма никакъв бензин :). Къде се намира този бензинов филтър, проследих маркучите за бензина към моноинжекциона но никъде не видях филтър, дали това виене се сължи на запушен бензинов филтър или помпата се е окотила?
Арна и душица щом още се обажда, ако я караш без бензин в резервоара
- sigman
- Автомобил: BMW
- Двигател:
...винаги трябва да има бензин иначе жална и майка и на новата помпа..

-
- Контакти:
Момчета, благодаря за отговорите.. голям съм карък.... реших да вадя помпата...да чистя цедката... едвам развих капачката отгоре с клемата, напръсках я с WD и тръгна, но когато взех да вадя бавно всички маркучи и прас... единият мъркуч се откъсна заедно със щуцера на помпата вътре... оле мале... пробвах да я завъртя на някъде да излезе ама ... не, не иска... може ли да присъдя друг щуцер... не съм виждал още помпата какво представлява... само я напипах.. (вкарах се в беля) 

- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Ослушвай се за нова и си намери на хубава цена. Твоята я катрай докато мспре да вие - после смяна.
На 155 цата виеше цели 4 години продадох я и 2 месецаслед това спря да вие
На 155 цата виеше цели 4 години продадох я и 2 месецаслед това спря да вие

- radotom
- Модератор
Цъ! Сорри! Не става със залепване! 
Да не те е яд!
И без това едва ли е щяло да изкара дълго!
Самата помпа се вади, както се вадят крушките на ... на задните фарове- на байонетен цокъл е. Натискаш леко и завърташ.
Маркучите е трябвало да ги подхванеш от дъното с 2 отверки и на практика да ги избуташ от щуцерите, не с дърпане. Гумен маркуч винаги се вади с избутване, иначе, като дърпаш, той се издължава, но и свива, захапва още по-яко ии... резултата си го видял сам...

Да не те е яд!

Самата помпа се вади, както се вадят крушките на ... на задните фарове- на байонетен цокъл е. Натискаш леко и завърташ.
Маркучите е трябвало да ги подхванеш от дъното с 2 отверки и на практика да ги избуташ от щуцерите, не с дърпане. Гумен маркуч винаги се вади с избутване, иначе, като дърпаш, той се издължава, но и свива, захапва още по-яко ии... резултата си го видял сам...

-
- Контакти:
Няма ли да стане ако и нарежа резба на помпата и си остържа един алуминиев щуцер?
- radotom
- Модератор
Амиии... зависи как и къде е счупено, но сам сметни, че щуцера ще е с по-малко вътрешно Ф, за да може да се навие, а и стеничка да му остане... 

-
- Контакти:
Готова е помпата, има си нов щуцер, ама колко лайна излязоха от нея не е истина..... довечера монтаж и дано всичко е ок!
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
radotom написа:Цъ! Сорри! Не става със залепване!
Да не те е яд!И без това едва ли е щяло да изкара дълго!
Rado само като погледнеш щутцерите как пластмасата е напукана ти се отщява да махаш маркучи.
По добре да го срежа и после да го клъцна напреки на щутцера и да сложа нови ментата отколкото да троша щутцер. Ама новите ментета уж Gemany маркуч за има няма 6-8 месеца се напука зверски и взе да пръска. И това маркуч купен от Шкода магазин за новите им каляски. Надписи по маркуча дал бог колкото искаш- ама боклук материал.
Гледам , че на Голфо и Пуловеро маркучите са си за смяна но се чудя на какъв трън да се насадя

-
- Контакти:
Ммдаа маркучите са много нацепени там където са прегънати, кръстил съм се докато закача тая помпа в резервоара през малката дупчица.... а щуцера външно Ф9 вътрешно ф5, спазил съм всичко... така че надявам се да нямам проблем... сега отивам да капна малко бенз да я чуя как ще фучи....
ПС.
Наложи се да сменя и горивния филтър и сега е малко по тиха, но пак се чува мамка му, чудя се дали да не я удавя с 30литра бензин да не я чувам, ама който кара на газ му се увиждат парите за бензин, къде е 0.70лв / 1.80лв!
ПС.
Наложи се да сменя и горивния филтър и сега е малко по тиха, но пак се чува мамка му, чудя се дали да не я удавя с 30литра бензин да не я чувам, ама който кара на газ му се увиждат парите за бензин, къде е 0.70лв / 1.80лв!
- vankata09
- Автомобил:
- Двигател:
привет..)
и аз имам същият проблем на същата кола..(( въпросът ми е дали мога само да извадя някой от тези горивни филтри ,без да закачам докачливата помпа..)) и освен това -ако откача помпата да не работи ,но ще има бензин /винаги имам около 20 л в резервоара/ -за да се запази поне за зимите...-ще и се случи нещо лошо..? т.е. как е по добре при положение че вие-при наличие на 20 л бенз дали да работи постоянно или да я спра и зимата да си я пускам..???
и аз имам същият проблем на същата кола..(( въпросът ми е дали мога само да извадя някой от тези горивни филтри ,без да закачам докачливата помпа..)) и освен това -ако откача помпата да не работи ,но ще има бензин /винаги имам около 20 л в резервоара/ -за да се запази поне за зимите...-ще и се случи нещо лошо..? т.е. как е по добре при положение че вие-при наличие на 20 л бенз дали да работи постоянно или да я спра и зимата да си я пускам..???