Трудно първо палене....
- gsisport
- Автомобил:
- Двигател:
Трудно първо палене....
Проблема е следния. Зимата колата при първото палене едвам завърташе стартера, ако загася и пак запаля пали без проблем, обаче сега вече в топлото пак го прави проблема, ако може да се нарече проблем.Купих си нов акомулатор но пак първото палене е трудно ако не съм го палил 2 дена.Проблем ли е или няма място за особенно притеснение.На един приятел тройката 1.6 моно е по същия начин.Става въпрос за голф 2 1.6.
- alex_zazy
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Трудно първо палене....
Какво ти е маслото да не е гъсто сутрин.
- gsisport
- Автомобил:
- Двигател:
Маслото е АРАЛ 15w40 сменяно преди 5000 км.
- snupeca
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: ALH
- Контакти:
Според мен е нещо по стартера - лоша маса някъде, четки може би 
- alex_zazy
- Автомобил:
- Двигател:
При мен понякога се получаваше едно като лаг смисъл забавяне се едно стартера завърта с много зор след малка пауза. Оправи се като предледах всички връзки, клеми, букси, бушони. Масите са много важни както и +совете към стартера и се оправи вече 8-9 месеца не е правил така. Аблулютно всичко се почиства, контактно спрейче и така. Може и стартера да е тръгнал нещо втулки и да се усуква като е студен двигателя и да прави въртел. Успех в откриването на проблема!
- gsisport
- Автомобил:
- Двигател:
alex_zazy написа:При мен понякога се получаваше едно като лаг смисъл забавяне се едно стартера завърта с много зор след малка пауза. Оправи се като предледах всички връзки, клеми, букси, бушони. Масите са много важни както и +совете към стартера и се оправи вече 8-9 месеца не е правил така. Аблулютно всичко се почиства, контактно спрейче и така. Може и стартера да е тръгнал нещо втулки и да се усуква като е студен двигателя и да прави въртел. Успех в откриването на проблема!
Нещо подобно е и при мен, в такъв случай ще действам да почистя връзките.
- alex_zazy
- Автомобил:
- Двигател:
Ако имаш възможност ревизирай стартера, четките провери. Но това със буксите никога не е излишно на нашите стари коли. Аз поради лоши връзки смених сума неща докато разбера проблема и то само след 1 миене на двигателя! От тогава никой не ми вярва, че мия двигателя със четка за зъби и много търпение и става като нов без да намокра нито един кабел или букса.
- gsisport
- Автомобил:
- Двигател:
Днес ремонтирах стартера всичко е наред вече.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”