Потресен съм от "добре" асфалтираната ми улица...

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Потресен съм от "добре" асфалтираната ми улица...

Мнениеот groznika » Вто 21 апр 2009 16:14

Колеги,
ще ми се да споделя с вас една дълга и трагична история от центъра на "любимата" ни столица...
И така, роден съм през далечната 1981 година в къща на малка уличка в централната част на София където живея и днес. Семейството ми е със софийски корени и голяма част от рода ми е живял на същия адрес.
Както повечето от вас знаят да живееш само на 10 мин пеша от жълтите павета не е никак приятно в днешно време. Плащаме високи данъци, борим се със задръствания, дишаме бензиновата смрад на цели град, разправяме се със сини, зелени и всякакви шарени зони и за капак - чупим си колите и краката по лоши тротоари и разбити улици.
Почуваствах се провокиран да напиша тази тема защото в последните 5-8 години на уличката на която живея не са правени никакви ремонти освен изкопни на софийска вода или на други които си гледат тяхната работа пък асфалта някой друг да го слага. Улицата се бе превърнала в лунен пейзаж! Вчера в най-големия дъжд бях седнал да тъпча камъни и стари строшени плочки в по-големите дупки защото направо си разбивам автомобила опитвайки се да се добера до заветния ми гараж в центъра на "хубавата" София. Локвите които се образуват пък няма да ги коментирам...
От няколко месеца системно звъним със съседите на телефонът с петиците за проблеми на пътя и алармираме за случващото се. Резултат нулев чак до днес.
Днес докато си говорех със съседа видях тумба мургави работници с голям камион да маневрират по уличката (караха асфалта). Не можах да повярвам! Зарадвах се като малко дете и за миг ми мина през ума мисълта, че най-накрая ще се почувствам поне мъничко европеец и ще мога да се порадвам да хубавата ми квартална уличка такава каквато я помнех в детството си. Уви, много бързо разбрах, че нищо хубаво няма да се случи.
Работниците дойдоха, изсипаха асфалта насред платното, с няколко лопати нахвърляха в дупките (върху каманите които бях слагал аз предния ден), минаха с някаква машинка за отъпкване и се изпърдяха толкова внезапно както се бяха и появили :shock
Успях да извадя телефона и да поснимам малко големия предизборен ремонт който ми спретнаха за има няма и 10 минути.
Седя си сега вкъщи и се чудя... къде може да се подаде жалба за некачествения ремонт, да пратя ли клипа на телевизията, и въобще какво да правя защото това което сътвориха тези юнаци няма да изкара и до средата на лятото...

Убедете се сами. Няма валяци, няма изрязване на дупките, нямаше и почистване на същите от съдържанието им (пясък и чакъл):

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Идват избори. Твърдо смятам, че това е основната причина да дойде въобще някой да направи нещо във връзка с нашите дупки. За жалост обаче следващите избори ще са чак след 5 години, а до тогава...

One
Автомобил:
Двигател:

Re: Потресен съм от "добре" асфалтираната ми улица...

Мнениеот One » Вто 21 апр 2009 16:22

Така като гледам цялата улица се нуждае от цялостно преасвалтиране
Това е скъпо и времеемко, и иска предварително планиране бюджетиране и т.н.

Това, което са направили е времено решение на проблема - така го правят навсякъде из столицата с такива улици - насипват да запълнят дупката докато и дойде времето за цялостен ремонт

бъди щастлив и на това, че поне за известно време ямите няма да ги има
пък знаеш ли - скоро вашата улица може да види и валяк :) :) :)

eddyman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eddyman » Вто 21 апр 2009 16:25

Като гледам нескопосаните кръпки и една зима им е много. Пробвай с Господари на ефира или пиши мейлче на БТВ, ще ми е интересно да им чуя оправданието :D

Потребителски аватар
groznika

Мнениеот groznika » Вто 21 апр 2009 16:25

За жалост колега това не е дори и временно закърпване защото настилката няма и сантиметър и ще си замине точно за броени седмици. :(

Потребителски аватар
Zoran
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Zoran » Вто 21 апр 2009 16:29

Пред офиса ни на Жолио Кюри, така запълниха дупката че има 2см до ръба, където е била изрязана. А дупката е с рамери поне 2х3м. Явно им свърши асфалта и така го заебаха, трябва да го снимам и да го постна :lol:

Потребителски аватар
snupeca
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: ALH
Контакти:

Мнениеот snupeca » Вто 21 апр 2009 16:29

Колега, не виждам защо си недоволен - при вас поне слагат асфалт mhihi
Доста картери има на сметката си тая баруга в махалата :bishop

Потребителски аватар
groznika

Мнениеот groznika » Вто 21 апр 2009 16:32

Съжалявам, че не можах да снимам дупките, но улицата ми изглеждаше точно като твоите снимки. Шахтата на канала стърчи на чорчик и не се знае кога сама ще се отвори... каналите са запушени и завали ли става река...

Не съм недоволен. Потресен съм защото с тоя пиниз само отбиват номера, някой чиновник в общината ще зачеркне проблема на този адрес и ще се сетят за нас отново чак след 5 години когато вероятно ще карам луноход по принуда...

Потребителски аватар
CRX Racing
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот CRX Racing » Вто 21 апр 2009 16:32

Разбират си от работата момчетата :027:

Потребителски аватар
batmilko
Автомобил: Opel Zafira
Двигател: 1900 CDTI
Контакти:

Мнениеот batmilko » Вто 21 апр 2009 16:35

освен да продължиш да звъниш на петиците :roll:

Потребителски аватар
snupeca
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: ALH
Контакти:

Мнениеот snupeca » Вто 21 апр 2009 16:38

groznika написа:Съжалявам, че не можах да снимам дупките, но улицата ми изглеждаше точно като твоите снимки. Шахтата на канала стърчи на чорчик и не се знае кога сама ще се отвори... каналите са запушени и завали ли става река...

Не съм недоволен. Потресен съм защото с тоя пиниз само отбиват номера, някой чиновник в общината ще зачеркне проблема на този адрес и ще се сетят за нас отново чак след 5 години когато вероятно ще карам луноход по принуда...

За съжаление си напълно прав колега :banghead: Затова, чакаме някой да падне в канавката, и тогава се надяваме на ремонт, пък до тогава - който я знае я бяга, който не - чупи я шарнир, пука картер или криви джанта :mrgreen:

Потребителски аватар
xcalibur
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xcalibur » Вто 21 апр 2009 16:51

За съжаление на много места кърпят точно по този начин. След няклко по-силни превалявания на дъжд дупките пак са се появили. По този начин само ни харчат парите. Другото, което ме втрещи е път, от който 90% са нови кръпки. Вместо да си бяха играли да изрязват странни формички да му бяха метнали един слой асфалт...

Потребителски аватар
SANTOS 2107
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SANTOS 2107 » Вто 21 апр 2009 16:54

Пращай в телевизията,това дето го правят е както навсякъде-отбиване на номера,прибиране на парите и за нас-ла`ната :не: death :horror:
Ако придобие повече известност(а и все пак това е центърът на София,ще мине някой чужденец и ще се пръсне от смях) ще ви се обарне по голямо внимание на проблема и уличката ви :beat_butt2
Докато си траеме,няма да има оправия death death death death

Потребителски аватар
groznika

Мнениеот groznika » Вто 21 апр 2009 16:56

Пратих го на господарите. Сега ще видя как стои въпросът и с БТВ.

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Вто 21 апр 2009 17:05

мдам, за съжаление работата е "мижи да те лажем, оти изборе идат" ... ония ден и аз разгледах с очудване, как бяха нарязали по много странен начин улицата пред баба ми, като на няколко места бяха оставили "здрави" многоъгълни участъци от по 0.5, 0.3 и 1 кв.м средно.
Не ги разбирам аз нещата, ама сигурно погледанто на цялата улица ще спестят около 100 кв.м. асфалт. За сметка на това обаче ще вземат на общината екстра такса за специалните шевове, с които ще слепят старият с новия асфалт, на линеен метър! ... и те така до първия дъжд, снег.
Сигурно аз не ги разбирам нещата, ама като нема пари направи половината улица как си требва, па догодина останалата ... бе то и пари май се намират, ама тая шуробаджанащина ... :beat_butt2

Потребителски аватар
kok12
Автомобил: Golf 4
Двигател: ASZ
Контакти:

Мнениеот kok12 » Вто 21 апр 2009 17:35

Точно 5 дъждеца и тоя незалепнал асфалт ще се измие като тебешир

Върни се в “ОФФ-Топик - други”