ще ми се да споделя с вас една дълга и трагична история от центъра на "любимата" ни столица...
И така, роден съм през далечната 1981 година в къща на малка уличка в централната част на София където живея и днес. Семейството ми е със софийски корени и голяма част от рода ми е живял на същия адрес.
Както повечето от вас знаят да живееш само на 10 мин пеша от жълтите павета не е никак приятно в днешно време. Плащаме високи данъци, борим се със задръствания, дишаме бензиновата смрад на цели град, разправяме се със сини, зелени и всякакви шарени зони и за капак - чупим си колите и краката по лоши тротоари и разбити улици.
Почуваствах се провокиран да напиша тази тема защото в последните 5-8 години на уличката на която живея не са правени никакви ремонти освен изкопни на софийска вода или на други които си гледат тяхната работа пък асфалта някой друг да го слага. Улицата се бе превърнала в лунен пейзаж! Вчера в най-големия дъжд бях седнал да тъпча камъни и стари строшени плочки в по-големите дупки защото направо си разбивам автомобила опитвайки се да се добера до заветния ми гараж в центъра на "хубавата" София. Локвите които се образуват пък няма да ги коментирам...
От няколко месеца системно звъним със съседите на телефонът с петиците за проблеми на пътя и алармираме за случващото се. Резултат нулев чак до днес.
Днес докато си говорех със съседа видях тумба мургави работници с голям камион да маневрират по уличката (караха асфалта). Не можах да повярвам! Зарадвах се като малко дете и за миг ми мина през ума мисълта, че най-накрая ще се почувствам поне мъничко европеец и ще мога да се порадвам да хубавата ми квартална уличка такава каквато я помнех в детството си. Уви, много бързо разбрах, че нищо хубаво няма да се случи.
Работниците дойдоха, изсипаха асфалта насред платното, с няколко лопати нахвърляха в дупките (върху каманите които бях слагал аз предния ден), минаха с някаква машинка за отъпкване и се изпърдяха толкова внезапно както се бяха и появили

Успях да извадя телефона и да поснимам малко големия предизборен ремонт който ми спретнаха за има няма и 10 минути.
Седя си сега вкъщи и се чудя... къде може да се подаде жалба за некачествения ремонт, да пратя ли клипа на телевизията, и въобще какво да правя защото това което сътвориха тези юнаци няма да изкара и до средата на лятото...
Убедете се сами. Няма валяци, няма изрязване на дупките, нямаше и почистване на същите от съдържанието им (пясък и чакъл):

Идват избори. Твърдо смятам, че това е основната причина да дойде въобще някой да направи нещо във връзка с нашите дупки. За жалост обаче следващите избори ще са чак след 5 години, а до тогава...