Проблем с климатроника и перката на радиатора?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
mitko23
Автомобил: VW Golf MK3
Двигател: ABU 1993

Проблем с климатроника и перката на радиатора?

Мнениеот mitko23 » Вто 21 апр 2009 16:18

Здравейте и Христос воскресе,значи от около година и нещо съм собственик на Golf 3 1,6 1993 ABU.Както повечето коли в България и моят Голф е внос от Италия и е с така нареченият климатроник DIAVIA(пълна боза).При закупуването му работеше,но след известно време се развали :bishop,но това е без значение.Лошото е ,че охладителната система е преправяна заради климатроника и най-вече е сменена перката и моторчето за охлаждане на радиатора с някаква италиянска марка.Въпросната перка е само с една скорост(поне така разбрах от другите теми на колеги от форума) и е направена така,че включи ли се климатроника,перката почва да охлажда и всичко е супер.Проблемът идва от това,че при мен климатроника се развали(ремонта е доста скъп и на този етап няма да го правя)и съответно запаля ли колата и покарм ли,температурата стига до 104 градуса в задръстванията и чак тогава се включва перката.Возил съм се в същия модел Голф без климатик/троник с двустепенна перка и трябва да каже,че повече от 90 градуса не дигаше,дори и в най-големите задръствания.Тази температура от 104 градуса е доста притеснително висока.Въпросът ми е може ли да се смени електромоторчето на перката с друго,което е с две степени и тази смяна ще повлияе ли за в бъдеще когато оправя климатроника.
PS:Ето снимка на моторчето и перката:
Изображение

Потребителски аватар
balamata
Автомобил: Renault Laguna
Двигател: F3P720

Re: Проблем с климатроника и перката на радиатора?

Мнениеот balamata » Вто 21 апр 2009 16:53

Сигурен ли си,че перката ти е само с една степен?При мен е същата марка перка,но е с две степени.Аз също имах проблем с високи градуси и се оказа,че под тази спирала която се вижда на снимката има едно терморезисторче,което беше изгоряло.Сега съм намотал едно кабелче и вече си се пуска на около 90гр.Говоря за първата степен.Виж дали го имаш и ти това резисторче.Което всъщност е с някаква стойност и ако някой я знае с точност,нека да я сподели.Защото с това шега не бива според мен.Да не взема да се подпаля. :lol:

mitko23
Автомобил: VW Golf MK3
Двигател: ABU 1993

Мнениеот mitko23 » Вто 21 апр 2009 19:20

balamata написа:Сигурен ли си,че перката ти е само с една степен?При мен е същата марка перка,но е с две степени.Аз също имах проблем с високи градуси и се оказа,че под тази спирала която се вижда на снимката има едно терморезисторче,което беше изгоряло.Сега съм намотал едно кабелче и вече си се пуска на около 90гр.Говоря за първата степен.Виж дали го имаш и ти това резисторче.Което всъщност е с някаква стойност и ако някой я знае с точност,нека да я сподели.Защото с това шега не бива според мен.Да не взема да се подпаля. :lol:

Мерси за отговора колега,явно перката е наистина с две степени :oops: ,когато днеска я прегледах барабар с кабелите,забелязах,че под таблото в купето има едно ключе и когато го влюча,перката се влючва ръчно :shock .Незнам как преди е работила тая перка ,просто съм в шок :screwy .Това ме навежда на мисълта,че ми липсва първа степен,която сигурно е изгоряла и тея от Горубляне(понеже от там взех колата),как са я "поправили" та да сработва няколко месеца просто незнам.А относно намотването на резистора,който си направил,внимавай :beat_butt2 ,верно да не се подпалиш,че вече няколко души от форума чета, че изпатили.
PS:Случайно някой да знае каква е цената,на нова перка с двустепенно моторче?

Warcraft
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Warcraft » Сря 22 апр 2009 22:43

здравейте колеги.искам и аз да се включа в този разговор понеже и аз го имам този проблем.преди една седмица разбрах че втората перка и по точно мотора и е изгорял. и въпроса ми е следният тази по малката перка към охлаждащата система на клитатроника ли е или към системата за охлаждане на двигатвля.перката днес днес я закупих на възможно наи ниската цена от 118лв.колата е голф4

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”