Оставям колата на пряка слънчева светлина (не съм засичал време) и като погледна волана целия един избелял все едно на него някоя стриптизьорка се е търкала в него 45 нощи нон стоп.
Само и единствено когато слънцето грее волана.
Като поседи на сянка волана си връща цвета чисто черен.
Някакви идей от какво се получава това?
Избеляване на волан при слънце Голф 4
- Dead man
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил: Hyundai Sonata 2007
- Двигател: 2.0 16V 145HP
- Контакти:
Re: Избеляване на волан при слънце Голф 4
И при мен е така...
Как може да решим проблема ???
Как може да решим проблема ???

- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
Пробвал съм сума неща. Боя за кожа, черно мастило, флумастер....май спасението е нов волан...или тапицер 
- Adnan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
chefito написа:Пробвал съм сума неща. Боя за кожа, черно мастило, флумастер....май спасението е нов волан...или тапицер
Izviavam se za lat. Pi6a ot telefona.
S tapicier sam pital i kato mi kazaha 120 lv. Se otkazah mnogo barzo. To samo nerazbrah za6to stava taka?
-
G O T I
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги да ви кажа аз какво направих с моят.
Свалих го , минаваш го с шкурка г да падне там какво ще пада ида се заглади, след това си купувате матов спрей за брони на фирма Космос и пръскате 3 пъти хубаво през 5 минути, но преди да го пръснете трябва няколко часа да стои на стайна температура.
След това е хубаво да остане една вечер на стайна темпуратура отново и го слагате на сутринта.
В първите един два дни малко цапа, но после е ок и така издържа около една година !
Успех !!!
Свалих го , минаваш го с шкурка г да падне там какво ще пада ида се заглади, след това си купувате матов спрей за брони на фирма Космос и пръскате 3 пъти хубаво през 5 минути, но преди да го пръснете трябва няколко часа да стои на стайна температура.
След това е хубаво да остане една вечер на стайна темпуратура отново и го слагате на сутринта.
В първите един два дни малко цапа, но после е ок и така издържа около една година !
Успех !!!
-
mufin
- Автомобил:
- Двигател:
Има мнго тънки кожени обшивки- 10 лв от естествена кожа.
Играчка е слагането че вседно навървяш 10 чифта маратонки, ама от 1.5г. стои добре и няма видими следи.
А отдолу волана е като нов
Играчка е слагането че вседно навървяш 10 чифта маратонки, ама от 1.5г. стои добре и няма видими следи.
А отдолу волана е като нов
- skotis
- Автомобил: VW Golf IV 1.8T GTI
- Двигател: AGU
Според мен търси друг тапицер за 80 лв. би трябвало да го направят и ще си много доволен и ще изглежда супер! Всичко друго ще загрозява интериора, а това със спрея, няма да го коментирам 

- alex_zazy
- Автомобил:
- Двигател:
skotis написа:Според мен търси друг тапицер за 80 лв. би трябвало да го направят и ще си много доволен и ще изглежда супер! Всичко друго ще загрозява интериора, а това със спрея, няма да го коментирам
Какво да се коментира, ще си ходиш със черни ръце докато волана стане както преди боядисването и готово.
По темата, от слънцето се изменя материяла от който е направен волана и изглежда по светъл. Едно намазване с глицерин хубаво да попие би се отразило добре на гуменопласмасата. Ако е много избелялото и дразни осфен с калъф или при тапицер няма друг начин, сяко навиване на конци върви кабели и какво ли не става цигания.
Има един магьосник в Горубляне, където ги боядисва и стават като нови ефекта е дълготраен. Мой познат вече 2 години му се радва на волана.
-
mufin
- Автомобил:
- Двигател:
Ето тук има снимка копие на моето решение за 10 лв с разликата че при мен кожата е цяло парче и изглежда още по-добре
http://forums.vwvortex.com/zerothread?id=3470002&postid=42183716
А ето я старата тема:
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=11&t=70201&hilit=%D0%B2%D0%BE%D0%BB%D0%B0%D0%BD+%D0%B3%D0%BE%D0%BB%D1%84+4
http://forums.vwvortex.com/zerothread?id=3470002&postid=42183716
А ето я старата тема:
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=11&t=70201&hilit=%D0%B2%D0%BE%D0%BB%D0%B0%D0%BD+%D0%B3%D0%BE%D0%BB%D1%84+4
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”