Въпрос за радиатор на 1.8 АБС

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
ahhi
Автомобил:
Двигател:

Въпрос за радиатор на 1.8 АБС

Мнениеот ahhi » Вто 21 апр 2009 21:18

С две думи:какъв радиатор мога да сложа, по-възможност по-голям от 2.0 или маслен ?
И може ли да стане без да сменям маската ? Мисля че ако е с 2 перки ще трябва,но за това питам първо ;)

Потребителски аватар
alex_zazy
Автомобил:
Двигател:

Re: Въпрос за радиатор на 1.8 АБС

Мнениеот alex_zazy » Вто 21 апр 2009 21:21

А защо искаш по голям от оригиналния си?

Потребителски аватар
ahhi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ahhi » Вто 21 апр 2009 21:25

баир,карам си на 2ра-3та и перката включва и си върти ли върти, а приятеля с брава 1.6 не стигна и до включване ... ;)

Потребителски аватар
alex_zazy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот alex_zazy » Вто 21 апр 2009 21:29

Брава - Пасат :screwy 2 напълно не сравними автомобили. Има вероятност с по големия да работи на по ниска температура или по бавно да достига работната и с това повишен разход и т.н. Ако някой колега е правил тази манипулация да сподели отзиви!

Потребителски аватар
ahhi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ahhi » Вто 21 апр 2009 21:33

ем дам прав си... все пак за протокола голф, брава. Но идеята ми е че ми се включва перката градско или както на баира... а на мн коли почти не им .В мн редки случаи... За това ме интересува какъв радиатор да си сложа та да мога да си карам по-спокойно....

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Вто 21 апр 2009 21:41

ahhi написа:ем дам прав си... все пак за протокола голф, брава. Но идеята ми е че ми се включва перката градско или както на баира... а на мн коли почти не им .В мн редки случаи... За това ме интересува какъв радиатор да си сложа та да мога да си карам по-спокойно....

Всяка марка и модел кола е изчислена кога,как и колко да се включва перката за охлаждане :idea: Без да се обиждаш щом така поставяш въпроса купувай си Брава и си карай спокойно :wink:

Потребителски аватар
    kabelista
    Автомобил: Skoda Octavia RS
    Двигател: AUQ

Мнениеот kabelista » Вто 21 апр 2009 21:50

Не сте прави. Според ЕТКА Голфове3 1.8 , таксита и полицеиски коли и такива с повишено натоварване излизат от завода с радиатор като Голф3 2.0. По спомени радиатора е само по дебел и от там идва по големия обем и охлаждане. Не ми се рови за точните размери сега...........

Потребителски аватар
    ahhi
    Автомобил:
    Двигател:

Мнениеот ahhi » Вто 21 апр 2009 21:57

еми супер ако е по-дебел няма проблем,ама сигурен ли си ? но това за градско не ми е оферта да ми се включва на 1мин
    било и само в големи задръствания или баири..

Потребителски аватар
    alex_zazy
    Автомобил:
    Двигател:

Мнениеот alex_zazy » Вто 21 апр 2009 22:02

Не смятам, че е такси или полицейска или с повишено натоварване, но както и да е. Може да сложиш от 2.0 без проблем мисля на закачване, но огледай де. Няма смисал от 2 перки защото ги слагат на климатиците и там разликите са много по големи мисля!

Потребителски аватар
    jagler
    Автомобил: PASSAT B-7 2 TDI
    Двигател: CFFB-2014

Мнениеот jagler » Вто 21 апр 2009 22:17

Смени си термоключа който вкл.перката може да е на 87гр. ,а не на 92гр.моя е такъв след като го смених и сега ми се вкл. по-честичко перката на 1-ва степен.Но това не го имам за недостатък ,а дори е по-добре.Мога да се обоснова получава се следното когато темп. на термоключа е 92гр. там на радиатора,темп.между 3 и 4 цилиндър там където е датчика за темп. на тройника е около 95гр. с 2-3гр. повече.И не случайно датчиците за температурата са сложени между 3 и 4 цилиндър.За това по-добре по-раничко да си се охлажда двигателчето особенно в големите жеги.Не виждам какъв ти е проблема :roll: не разваляй готовите работи и не се качвай от кон на магаре... :lol:ще сравняваш 1,6 с 1,8 двигател и то на фиат.

Потребителски аватар
    mariovasi
    Автомобил: Skoda scala 110kw DSG 2020
    Двигател: TSI

Мнениеот mariovasi » Вто 21 апр 2009 22:18

alex_zazy написа: или по бавно да достига работната и с това повишен разход и т.н. Ако някой колега е правил тази манипулация да сподели отзиви!

Колегата пита за 1.8
    ...и все пак ,1.6 ABU с радиатор от 2.0 и една перка(обстоятелствата го налагаха).Сигурно е почти педя по широк.(Това на пръв поглед,от фар до фар).
    По бавно достига работна темп.При добър термостат подържа работна темп.в норми.
    Зимно време термостат не отваря и при градско каране.
    В жеги,задръстване и бавно движение,рядко включва перка.

Потребителски аватар
    mitakathvp
    Автомобил:
    Двигател:

Мнениеот mitakathvp » Сря 22 апр 2009 12:47

Колега аз съм с 1.8 абс и да ти кажа само като съм на едно място ми се включва!Иначе нито на баири нито на прочие!Търси проблема някъде другаде термостата водна помпа и т.н.също си продухай радиатора с компресор и после го измий с пароструйка на един приятел на форда така се оправи тоя проблем!Успех :Mr Green Fun

Потребителски аватар
    ahhi
    Автомобил:
    Двигател:

Мнениеот ahhi » Сря 22 апр 2009 15:49

нямам прболеми с термостати и тем подобни.. вс си ми е 6. на 90 и няколо включва перката, малко е старичък радиатора може от това да е и ще те послушам ;)

Потребителски аватар
    mitakathvp
    Автомобил:
    Двигател:

Мнениеот mitakathvp » Сря 22 апр 2009 21:41

На него направо му прегряваше и след манипулацията няма грижи!Пробвай нищо не губиш пък и е най-евтиния вариант! :Mr Green Fun

Потребителски аватар
    zdravko555
    Автомобил:
    Двигател:

Мнениеот zdravko555 » Пет 24 апр 2009 21:41

mitakathvp написа:Колега аз съм с 1.8 абс и да ти кажа само като съм на едно място ми се включва!Иначе нито на баири нито на прочие!Търси проблема някъде другаде термостата водна помпа и т.н.също си продухай радиатора с компресор и после го измий с пароструйка на един приятел на форда така се оправи тоя проблем!Успех :Mr Green Fun

и при мен е така перката е чувам само в якото задръстване или докато паркирам и бачка на място,нема байр,нема Петрохан в движение ли е колата не минава след 90-те

пп Петрохан-а го минавам на 3-та предимно и чат-пат 4-та като гледам да не падат оборотите под 2000, което спред мен си е екстремно :wink:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”