Потресен съм от "добре" асфалтираната ми улица...

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Re: Потресен съм от "добре" асфалтираната ми улица...

Мнениеот groznika » Сря 22 апр 2009 6:01

Luper написа:колега грозник, тва да не са от ония "частници", дето ги даваха по Господари на ефира - викаш ги и запълват дупки за 80лв, може някой комшия да не е издържал и да ги е викнал ;)

Не са частници. От пътна инфраструктура или нещо подобно бяха.
Когато ги видях да се сбират пред блока отидох да ги питам какво става защото камиона още не беше разтоварил. Когато ми отговориха, че ще запълват дупките моята реплика беше "време е... отдавна ви чакаме". В този прекрасен момент мършав циган се присламчи, домъкна си кривата мутра и ми подметна - "а бате почерпка ше има ли?" :shock
Направо останах без думи :horror:

Потребителски аватар
imedarov
Автомобил: Passat B8
Двигател:
Контакти:

Мнениеот imedarov » Сря 22 апр 2009 8:10

Не предстоящите избори са причина за псевдо асфалтирането, просто всяка година се отпускат по 30 милиона лева за закърпване на дупки. Ако го направят като хората, догодина няма да има 30 милиона и ще умрат от глад.

Потребителски аватар
zdravko_dimitrov1986
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_dimitrov1986 » Сря 22 апр 2009 8:14

И тоя мършав циганин е посмял да ти каже това на теб.
Доста смел човек ще да е бил.
Сега за дупките. Вярно калпаво са ги закърпили, но да се надяваме да е временно решение - поне за сега няма да ви зеят кратери.
С предимство са голямите булеварди, а после малките квартални улички.
Тази улица, като я гледам е малка и тясна, предполагам с кръстовища през 50-100м. следователно не може да се развиват високи скорости и едно такова нескопосано запълване не е чак толкова опасно.
Обаче, ако има кратер на някой от булевардите, където редовно се развиват скорости от 100++ км.ч /както и от един наш не безизвестен колега/, там положението става страшно.
За това за сега основните артерии, а дано някой ден доживеем и кварталните улички.

Потребителски аватар
rosy
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosy » Сря 22 апр 2009 8:19

Алооо хубавеца, кво се оплакваш сега :dummy: Дупки са ти запълнили, ромчо не си почерпил, вървиш по стъпките на Любо mhihi

Сега като се загледах в снимката ма там всички сте за глоби за неправилно паркиране бре :beat_butt2

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот groznika » Сря 22 апр 2009 13:10

rosy написа:Алооо хубавеца, кво се оплакваш сега :dummy: Дупки са ти запълнили, ромчо не си почерпил, вървиш по стъпките на Любо mhihi

Сега като се загледах в снимката ма там всички сте за глоби за неправилно паркиране бре :beat_butt2

Аз съм си в гаража, а тия по тротоарите са всякакви навлеци които започнаха да ми се натрисат от както главната улица в махалата е синя зона :beat_butt2

ПП
Ром е питие. Оня си беше чист циганин и ако не бяха 15 човека с лопати щях да го почерпя със 120 килограмова тупаница в зъбите дето и без това бяха само два...

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Сря 22 апр 2009 14:19

грозна няма да се впечатляваш.
при вас поне асфалт са нахвърляли тука ги пълнят с кал и камъни :x

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Сря 22 апр 2009 14:24

parno написа:грозна няма да се впечатляваш.
при вас поне асфалт са нахвърляли тука ги пълнят с кал и камъни :x

При нас ги пълнеха с няква машина която пръска отделни парченца асвалт - не знам как се казва :oops:
Дупките се превръщаха в бабуни, но искарваха до следващата зима :Mr Green Fun
Тази година са измислили нова технология - с цимент mhihi

eddyman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eddyman » Сря 22 апр 2009 15:00

Колега, пиши за развитието с Господари на ефира или с БТВ, че ми е интересно :wink:

Потребителски аватар
ChimeyJimmey
Автомобил: торанага
Двигател: AXQ

Мнениеот ChimeyJimmey » Сря 22 апр 2009 15:27

zdravko_dimitrov1986 написа:Обаче, ако има кратер на някой от булевардите, където редовно се развиват скорости от 100++ км.ч /както и от един наш не безизвестен колега/, там положението става страшно.

Moля?!
Кой е този булевард, на който е официално разрешена такава скорост?
Че и ремонтът му да се изтъква с първостепенен приоритет, точно поради причината за висока скорост там?
А? :010:

Потребителски аватар
onion
R.I.P
Автомобил: Passat B3 1800 mono
Двигател: ABS 92

Мнениеот onion » Чет 23 апр 2009 8:31

Оф колега , радвай се че поне все още имаш асфалт на улицата , а виж на моята какво е положението , лошото е, че в дясно почнаха строеж и скоро няма да ни се оправи положението. На улицата няма грам асфалт , всичко това е твърда земна маса , която става лигава при дъжд примесена с камъни - кошмар !

оплаквам си се само , и съчувствам на колегата

Изображение

Потребителски аватар
Nafta
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Nafta » Чет 23 апр 2009 9:01

Има още да се "тресеш" , чичи...

Докато се оправим(ако се оправим) ще минат много столетия.Ако не се затрие държавата до тогава де :Mr Green Fun .Ти се радвай, че пак е нещо.При нас главната улица в Сливница я правиха миналото лято, сега е още по-зле и от преди.Имаме една единствена що-годе понаправена улица, ама и тя ще замине скоро май :evil: .Тази година май няма изгледи да се прави нищо.Дупките бяха запълвани по същата високо ефективна технология като при вас mhihi .Свиквай :? .

ПП:От доста време съм намислил да направя едно кратко филмче на дупките при нас, за такива като вас mhihi , които се оплакват, че от ПИ правят поне нещо, макар и то да е едно голямо нищо...

Потребителски аватар
xalerrelax
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xalerrelax » Чет 23 апр 2009 9:54

колеги немога да разбера изобщо си плащаме данъци и пътни и какви ли не смея да заявя че предния ми автомобил не беше деклариам занапред също така ще процедирам,просто направих грешката сегашния да го регна.нее възможно да имаме такива пътища и да плащаме такива данъци,от друга страна ако всички ние почнем да снимаме всички дупки то сървъри и хардове няма да останат,смятам че е добре да се направи една тема само за размерите на дупките смисъл за найдълбоката най широката и дай дългата като целта е да някой да погледне и да има лек ефект,защото от една медия бяха направили подобно нещо и имаше някакъв ефект

Потребителски аватар
zdravko_dimitrov1986
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_dimitrov1986 » Чет 23 апр 2009 12:02

ChimeyJimmey написа:
zdravko_dimitrov1986 написа:Обаче, ако има кратер на някой от булевардите, където редовно се развиват скорости от 100++ км.ч /както и от един наш не безизвестен колега/, там положението става страшно.

Moля?!
Кой е този булевард, на който е официално разрешена такава скорост?
Че и ремонтът му да се изтъква с първостепенен приоритет, точно поради причината за висока скорост там?
А? :010:

Никъде не съм писъл, че е законно разрешена тази скорост.
Доста хора карат като откачени по такива голями булеварди - факт.

Потребителски аватар
Luper
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Luper » Чет 23 апр 2009 12:48

така е, на малките улички айде иди-дойди, ама на големите булеварди е по-опасно! Особено тия шахти, дето ги оставят 5 пръста под нивото на асфалта.. има една, дето като се включваш от телевизионната кула по цариградско в посока Орлов мост, точно като набереш и преди да започне бус-лентата.. всяка сутрин я целя, хем знам, че е там :screwy

Потребителски аватар
onion
R.I.P
Автомобил: Passat B3 1800 mono
Двигател: ABS 92

Мнениеот onion » Чет 23 апр 2009 15:43

Вчера на бул. Брюксел, посока летището, горе-долу по средата на моста, дясното платно, карам със 70-80 и изведнъж изрязан асфалта , около 1,5 - 2 м широко , само на дясното платно, скачай на спирачките и пак не можах да намаля достатъчно. Не беше обозначено , нищо , просто изрязан и оставен така ... мани

Върни се в “ОФФ-Топик - други”