AER (6N) - Авария

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
winstrol
Автомобил:
Двигател:

AER (6N) - Авария

Мнениеот winstrol » Пон 20 апр 2009 20:33

Здравейте колеги , значи проблема ми е следният и моля за малко помощ, значи ..... историята ми е следната : Както си карах полото с 90-100км на път за шампионата в неделя в Калояново и изведнъж колата се позачуди и придръпна леко след което веднага ми светна лампата на маслото и веднага я спрях като се чуваше силно тракане от двигателя ! след 80км дърпане я закарахме в един сервиз но днес заради празника неможаха да я отворят и..... утре най вероятно ще кажат какво й е . Моля и за вашите мнения от какво може да стане , помпа, запушване или... ?

ПП. На пръв поглед ми казаха че не качва масло и.....
Утре ще пиша какво ми казаха в сервиза и тн.
Чакам и вашите мнения че... :bishop

Извинявам се ако сам неясен в обясненията си но....

Потребителски аватар
snupeca
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: ALH
Контакти:

Re: AER (6N) - Авария

Мнениеот snupeca » Пон 20 апр 2009 20:42

Много ми прилича на това :roll:

viewtopic.php?f=7&t=139028

Потребителски аватар
lrlmodo
Автомобил: Zafira OPC
Двигател: Z20LET

Мнениеот lrlmodo » Вто 21 апр 2009 7:01

Детската болест на AER - маслена помпа

Потребителски аватар
speka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот speka » Вто 21 апр 2009 8:56

ами и аз бях така преди 2 седмици но сам я оправях при мен се оказа запушена цедка на картера и отам беше съборила биелни лагери смених биелни лагери през картера ново масло и сега варви ремонта ми излезе 120 лв само за части работата от мен и един колега от сливен беше със същия проблем като мен и той се съмняваше за помпа но и неговата се оказа здрава така че внимаваи майсторите кво ще искат щтото една помпа струва към 300 лв пиши докаде сте стигнали да помагаме :) че е много гаден проблем а и да те питам с какво масло беше колата като направи така?и на колко време беше маслото?

Потребителски аватар
Commander_Keen
Автомобил: Golf 2
Двигател: RH 88 Auto
Контакти:

Мнениеот Commander_Keen » Вто 21 апр 2009 9:50

И при мен се случи нещо подобно,но се оказа хидравличната помпа...120лв нова 20лв. масло и 30 лв работа...170 лв ако е от това :)

Потребителски аватар
maslinkov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maslinkov » Вто 21 апр 2009 13:01

:bishop

Потребителски аватар
winstrol
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот winstrol » Вто 21 апр 2009 20:38

Днес ми се обадиха и ми казаха че е маслената помпа - направо била строшена и си личало че била мн-износена. Сега ще трябва да взимам нова, иначе нямало нищо друго счупено или надрано до този момент и се надявам като се смени помпата и да тръгне нормално, ако може някой да каже как варвят цените и каде мога да си я купя в Пловдив или ако някой продава читава да пише :)

speka написа: и да те питам с какво масло беше колата като направи така?и на колко време беше маслото?

Unil - Opaljet 10w-40 за сефте го сложих че един приятел кара с него и уж е доволен и аз си взех и от смяната до ся съм минал 4000км и изпляска.... Да не е нещо кофти тва масло ?

Замалко да забравя , става ли помпата и от някои други двигатели ( в случай на разлика в цените ) ?

Потребителски аватар
maslinkov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maslinkov » Сря 22 апр 2009 6:01

:bowdown :bishop

Потребителски аватар
winstrol
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот winstrol » Сря 22 апр 2009 17:14

285лв с няква ''отстъпка'' ми искат за помпата ( немска няква , забравих марката ) иначе за Topran - 155лв и 5 седмици доставка...... ама няма да зимам такава защото май марката е лоша като чета отзивите за нея тук във форума
ПП. пишете ако някой има читава
:да:

Потребителски аватар
maslinkov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maslinkov » Сря 22 апр 2009 18:50

За пръв път чувам за строшена маслена помпа. Ти видя ли я? Да не би да я караш с песак и да получаваш "пудра захар"? Я ВЗЕМИ ДА СИ СМЕНИШ МАЙСТОРИТЕ.

Потребителски аватар
enime
Автомобил: VW POLO
Двигател: AER 1998

Мнениеот enime » Сря 22 апр 2009 22:43

колега аз сам въпросния с поло дето сменя доста неща от Сливен съм.Моя съвет е я земи първо вижте масления филтър,моя бе филтрон и маи не6то се бе скапал и тои ,уплатнението на клапан4ето се бе разлложило.Виж това и пиши.Моя ремонт седна кам 700 лв аз също зам с 1.0 AER, а относно помпите доколкото съм търсил мисля пасжат само разликата е че едните са верийни а другите са с някви зъбни колела.Успех колега.

Потребителски аватар
winstrol
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот winstrol » Чет 23 апр 2009 16:25

enime - колега филтъра е проверен и всичко си му е 6 :да:
maslinkov написа:За пръв път чувам за строшена маслена помпа. Ти видя ли я? Да не би да я караш с песак и да получаваш "пудра захар"? Я ВЗЕМИ ДА СИ СМЕНИШ МАЙСТОРИТЕ.

Майсторите са ми приятели и отностно тяхната компетентност не се съмнявам ни най-малко ,гледат всичко най обстойно :!:

Иначе помпата съм я поръчал вече и ще дойде утре или другиден и като я сложат ще ви пиша и дай боже всичко да е наред :oops:

Потребителски аватар
stripe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stripe » Чет 23 апр 2009 21:59

здравейте на всички.. :да:

Специално за колегата maslinkov , който не бил виждал някои работи , но пък предлага страшни решения.Колега,вярно е, че всички сме си патили по един или друг начин от "майстори", но все пак не всички са такива. :no-no

Ето колега, заповядай няколко снимчици, над които да размишляваш. :hmmmm

Потребителски аватар
maslinkov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maslinkov » Пет 24 апр 2009 7:33

Ами за да не влизаме в спорове, предлагам колегата да си приключи темата 10 000 км. след ремонта.

Потребителски аватар
stripe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stripe » Пет 24 апр 2009 10:19

Идеята не е да се влиза в спор или не. Просто исках да ти покажа ,че и маслените помпи се чупят. Този зъб е от колата на колегата или по точно от задвижващото колело на маслената помпа. При счупването му зъбите заклинват и валът на помпата е превъртял в колелото. То и затова колегата най вероятно е усетил леко предърпване в момента на аварията, просто докато е превъртял валът, все едно си натиснал спирачка за момент..

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”