Колеги много внимавайте и имайте 2 наум когато изпреварвате няколко вървящи една след други мамалигарски коли. Освен, че се влачат на завоите с 30-40 , на прав участък когато тръгнете да ги изпреварвате ускоряват и ви затварят промеждутъка между задната и предната кола. Вчера изпреварвах от Сл.бряг до Бяла няколко колони с такива коли и всичките действат по един и съши начин.
Имайте го в предвид за да не останете неприятно изненадани !!.
Чест прави само на 2 ма от 1 колона - първия / беше 2 ра кола от колоната / забави колата и ми остави достатъчно място за се прибера при изпреварване , а другия си пусна десния мигач и се отби максимално възможно в дясно за да ме пропусне. И на двамата благодарих. Тия двамата са единици - и със свеш да ги търсиш може и да не ги намериш.

Румънци и шофьори две различни понятия.
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Румънци и шофьори две различни понятия.
Последна промяна от LILO&STICH на Сря 22 апр 2009 20:58, променено общо 1 път.
Причина: преместено!
Причина: преместено!
- Dead man
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил: Hyundai Sonata 2007
- Двигател: 2.0 16V 145HP
- Контакти:
Re: Румънци и шофьори две различни понятия.
И на мен ми се е слючвала същата случка...
Има и свестни,има и пед....
Както и у нас....
Има и свестни,има и пед....
Както и у нас....

- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
Мдаа така е за съжаление,то и тия с чалмите и шалварите от южната ни съседка са същите 

- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
дам,опита ми с тях е че са както и при нас.Има и от 2-е породи.
Незнам някой от вас дали е ходил в Букурещ,ама там повече пазиш пешеходците отколкото колите.Те изкачат където им падне ,без да се оглеждат или без да му мислят
Добре ми беше,че бях с Румънска охрана,та ме гардираха през по-голямата част от врътките из центъра
Незнам някой от вас дали е ходил в Букурещ,ама там повече пазиш пешеходците отколкото колите.Те изкачат където им падне ,без да се оглеждат или без да му мислят

Добре ми беше,че бях с Румънска охрана,та ме гардираха през по-голямата част от врътките из центъра

- The Red Guy
- Автомобил:
- Двигател:
Всичко е адски лесно в Румъния - просто гледаш колите, хората и кучетата и караш (ако можеш да караш, а не да се возиш). Тези тука карат като идиоти, така са си свикнали там, затварят лявата лентам карат в нея с 50, изпреварват отдясно, не те пускат да изпревариш отляво, когато почнеш да светиш и даваш мигачи се изнервят и набиват рязко спирачки, за да ги удариш отзад. Едно полезно нещо поне научих от тях - ВИНАГИ, КОГАТО СПИРАМ РЯЗКО, НАТИСКАМ БУТОНА НА АВАРИЙНИТЕ. Тука почти не съм виждал някой да го прави. Така че, колеги, свиквайте с идиотите на пътя и се пазете, ние няма да ги променим.
- ediface
- Автомобил:
- Двигател:
преди няколко месеца като пътувах до бургас и на голямо нагорнище аз бях в началото и завоя е дълъг и има идеална видимост голфа ми е абф тръгнах да изпреварвам 2 тир-а румънски и идваше кола пуснах мигача опитах се да се прибера,но не ме пуснаха и направих един номер южким рязко завъртам волана и оня си помисли че ще го избутам от пътя и ме пусна 

Преди години лекувах един шофьор на автобус, тръгна да го изпреварвам и ония "шушлек без ръкави" ускорява. Изпреварих го с 300 зора с доста над 100км/ч и после пред него карах с 60км/ч и не му дадох да ме изпревари. Отзад присвятка, кара на педя от колата - обаче аз ИДИОТ... Накрая не издържах да карам с тая скорост извън града и след 30-тина минути отпраших.
- groznika
- Автомобил: Bora 1.8T
- Двигател: AUM
Аз по-големи джигити от българите съм виждал само и единствено в Либия. 

- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
ediface написа:... оня си помисли че ще го избутам от пътя и ме пусна
Колега ти сериозно ли мислиш че може да избуташ тир

...то приказката, паркирал си като Румънски ТИР-аджия не е случайна 

- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Брей че убийци били тези румънци,тираджии и автобусни шофьори....
Като знам как карат /и изпреварват/ някой ми иде и аз да им затворя пътя ама не съм чак такъв идиот ! Някак си ми е трудно да повярвам че някой просто така ще иска да причини ПТП в което може и той да пострада
Че има много шофьори който не могат да карат и по тази причина поставят други в рискови ситуации съм съгласен но чак пък нарочно да го правят!

The Red Guy написа:Едно полезно нещо поне научих от тях - ВИНАГИ, КОГАТО СПИРАМ РЯЗКО, НАТИСКАМ БУТОНА НА АВАРИЙНИТЕ. Тука почти не съм виждал някой да го прави.
аз тука не разбрах кое му е полезното, колега, и къде е логиката, обикновено като спираш рязко надали ще имаш време да пускаш аварийни

- buller
- Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
- Двигател: 1_8T AWT
Luper написа:The Red Guy написа:Едно полезно нещо поне научих от тях - ВИНАГИ, КОГАТО СПИРАМ РЯЗКО, НАТИСКАМ БУТОНА НА АВАРИЙНИТЕ. Тука почти не съм виждал някой да го прави.
аз тука не разбрах кое му е полезното, колега, и къде е логиката, обикновено като спираш рязко надали ще имаш време да пускаш аварийни
В София е честа практика

- feersum
- Автомобил:
- Двигател:
Luper написа:The Red Guy написа:Едно полезно нещо поне научих от тях - ВИНАГИ, КОГАТО СПИРАМ РЯЗКО, НАТИСКАМ БУТОНА НА АВАРИЙНИТЕ. Тука почти не съм виждал някой да го прави.
Намаля шанса да ти влязат отзад.

- Стиви Джи
- Автомобил:
- Двигател:
Теодор написа:Мдаа така е за съжаление,то и тия с чалмите и шалварите от южната ни съседка са същите
Само ние по средата сме най-толератните и качествени шофьори.

Специално румънците са си същите като нас. Няколко лета подред прекарвах по една -две седмици по северното ни черноморие - Балчик и нагоре, по пътищата беше пълно с румънци, между които имаше както пичове, така и пълни олигофрени.
Конкретно в твоя случай според мен си попаднал на хора, приемащи прекалено буквално правилото за недопускане на чужди елементи в колоната

Върни се в “ОФФ-Топик - други”