До колегите пътуващи в Румъния

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
embi4a
Автомобил:
Двигател:

До колегите пътуващи в Румъния

Мнениеот embi4a » Чет 23 апр 2009 8:07

Здравейте,
Вчера говорих с един познат и той ми каза, че Дачия в Румъния се продавали с огромни отстъпки и Логана излизал около 7 000 лв. Това се дължало на обезценката на леята спрямо еврото. На мен ми се струва почти невъзможно, но все пак ако някой колега пътува често из Румъния ще може ли провери и после да сподели този слух истина ли е или само пясък в очите - ще съм му много благодарен. Ако е истина просто с тази оферта ще направят голям удар. Влизах в сайта им - румънския, но няма англоезична версия и нищо не можах да разбера. Надявам се да е истина този слух, защото и другите марки ще свалят цените!!! :banana :applause:

Потребителски аватар
Adnan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: До колегите пътуващи в Румъния

Мнениеот Adnan » Чет 23 апр 2009 9:03

То си пише колега :
http://www.dacia.ro/#/oferte-speciale/p ... ndero.html

Код: Избери всички

Cu Dacia, primăvara asta nu ai griji!

În perioada 31 martie 2009 – 4 mai 2009, poţi comanda un Sandero începând de la 5895 euro cu TVA (avantaj client şi primă de casare* incluse), plus 4 ani garanţie sau 120.000 km. Credit auto cu avans 0 şi o rată de 89 euro/lună**, plus un an casco gratuit.

Има промоция от 31.март - 4.май 5895 euro + 4 години гаранция или 120 000 км.

След това не ми е много ястно но мисля, че е на изплащане по 89 еуро на месец без първоначална вноска.

Потребителски аватар
embi4a
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот embi4a » Чет 23 апр 2009 9:26

Явно му вдяваш на румънския :deal :beer . Това добре - ама ако искам да платя в брой трябва да има някаква отстъпка от лизинговата схема - все пак кешовица никой не отказва mhihi Затова е хубаво и някой колега ако има възможност на място да попита как стоят нещата.

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Чет 23 апр 2009 9:29

89 евро за 120 месеца = 10680 евро :idea: Такава е офертата. (+ безплатно каско, доколкото разбирам)
А кеш е 5895 евро :wink:

Потребителски аватар
xcalibur
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xcalibur » Чет 23 апр 2009 16:36

Ето как го преведе гугъл:

С Dacia, пролетта, че не се притеснявай!

Между 31 март 2009-4 май 2009 г., можете да поръчате Sandero от 5895 евро с ДДС (клиент полза и премия изхвърляне включени *), плюс 4 години гаранция или 120000 км. Моторни кредитни предварително 0 и ставка от 89 евро / месец ** плюс една година безплатни каско.

Потребителски аватар
embi4a
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот embi4a » Пет 24 апр 2009 12:12

значи цялата работа е, че на бащата познат му се похвалил, че ходил в Румъния и взел чисто нова Дачия ама модела ще ви излъжа с отстъпка 2500 евро. Излязла му 7000 лв. всичко. Вкарали го в един хангар а вътре имало над няколкостотин коли, които били отказани поръчки или нещо от сорта и спешно трябвало да ги разкарат. Това е аз което знам - все пак е хубаво човек на място да поговори и да види как стоят нещата. Възможно е и да е взел отказан лизинг или нещо от сорта и затова да му е стъпила толкова. но си заслужава да се провери и то на място.

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Пет 24 апр 2009 13:36

неудачия :screwy :screwy :screwy :screwy :screwy :screwy :screwy
много моля те недей
ако се чудиш къде да си изхвърлиш парите ще ти кажа по добро место

Потребителски аватар
Adnan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Adnan » Пет 24 апр 2009 13:40

embi4a написа:значи цялата работа е, че на бащата познат му се похвалил, че ходил в Румъния и взел чисто нова Дачия ама модела ще ви излъжа с отстъпка 2500 евро. Излязла му 7000 лв. всичко.

Кой те вкарва в тия оферти?
Да не е собственика на ПроСофт защото преди 5 години когато бях студент в габрово ахххха за малко да ме убеди човека да купя кола на снимка.
Като ми обестяваше за невероятния автомобил на цена от 7 000 лв. чисто нова лъскава и горяща градско 7.
Представяш ли си а бях отишъл да си купувам лаптоп :shock.
Тогава те бяха официален представител на рено и вкарваха дакиа също.

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Пет 24 апр 2009 13:45

....преди явреме в един от броевете на аутобилд имаше статия "кое е по-добра покупка нова дачия или стар голф ".......неудачията не се класира от никъде освен по това,че е с найлон по седалките(демек уж нова), а това и че като нова отвътре ужасно смърди на престоял на слънцето москвич няма изобщо да го коментирам

Потребителски аватар
rosy
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosy » Пет 24 апр 2009 13:46

Вие се ебавайте с Дачия, ама братята немци много яко точно sandero купуват mhihi
Хвърлят си голф тройките, държавата им дава 2500 евро бонус и те за 5 кеш си купуват румънеца. Сега властите в Германия пищят що така става, тази 2500 евро били предвидени като идея за подпомагане на родното им производство, а вместо това румънското помпят mhihi

Потребителски аватар
embi4a
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот embi4a » Пет 24 апр 2009 13:55

Adnan написа:
embi4a написа:значи цялата работа е, че на бащата познат му се похвалил, че ходил в Румъния и взел чисто нова Дачия ама модела ще ви излъжа с отстъпка 2500 евро. Излязла му 7000 лв. всичко.

Кой те вкарва в тия оферти?
Да не е собственика на ПроСофт защото преди 5 години когато бях студент в габрово ахххха за малко да ме убеди човека да купя кола на снимка.
Като ми обестяваше за невероятния автомобил на цена от 7 000 лв. чисто нова лъскава и горяща градско 7.
Представяш ли си а бях отишъл да си купувам лаптоп :shock.
Тогава те бяха официален представител на рено и вкарваха дакиа също.

Неее е той mhihi Колата е със 120 000 гаранция или 4 години. За 7бона може да си вземеш Голф 4 1,4 75 коня 1999 година с една камара скрити проблеми и да дадеш още едни 1000 лв. за смяна на масла, филтри, ремъци и т.н. и ще имаш дупнишки Голф италиянски за 8000 лева. Ще си купя голфа ако ми дадат гаранция 120 000 км :wink: За тази цена от 7000 няма и за секунда да се замисля дали да си я купя. Баща ми върти по 7-10 хил. км на година. Знаете ли 120х. кога ще ги навърти?

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Пет 24 апр 2009 14:11

embi4a написа: ... За тази цена от 7000 няма и за секунда да се замисля дали да си я купя..

aз си мислех, че габровци са пресметливи хора и ценят парите си.........

вместо да ги мяташ в неудачия - тъй и тъй си решил да ги хвърлиш на вятъра - ела ми ги метни на терасата, обещавам да ги инвестирам далеч по-разумно ....

Потребителски аватар
embi4a
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот embi4a » Пет 24 апр 2009 14:56

One написа:
embi4a написа: ... За тази цена от 7000 няма и за секунда да се замисля дали да си я купя..

вместо да ги мяташ в неудачия - тъй и тъй си решил да ги хвърлиш на вятъра - ела ми ги метни на терасата, обещавам да ги инвестирам далеч по-разумно ....

Колега ако имаш довод пиши - ама доводи от сорта че мирише на стар москвич са ми твърде лекомислени. Все пак аз не търся съвет дали да си купя въпросното возило. Ако имаш наистина сериозни забележки ще се радвам да ги споделиш с мен. Та за цена от 7 бона ми кажи каква кола втора употреба ще ми препоръчаш и ще ми гарантираш пробег 120х км. че няма и един болт да сменя с пари от джоба си.
Истинската причина да пусна темата си остава - ако е удобно на някой колега, който пътува из Румъния да попита все пак на място за такава отстъпка ще съм изключително благодарен, а мисля че и доста колеги от форума!!!

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Пет 24 апр 2009 15:00

embi4a написа:
One написа:

Колега ако имаш довод пиши - ама доводи от сорта че мирише на стар москвич са ми твърде лекомислени. Все пак аз не търся съвет дали да си купя въпросното возило. Ако имаш наистина сериозни забележки ще се радвам да ги споделиш с мен. Та за цена от 7 бона ми кажи каква кола втора употреба ще ми препоръчаш и ще ми гарантираш пробег 120х км. че няма и един болт да сменя с пари от джоба си.
Истинската причина да пусна темата си остава - ако е удобно на някой колега, който пътува из Румъния да попита все пак на място за такава отстъпка ще съм изключително благодарен, а мисля че и доста колеги от форума!!!
ама недей да си мислиш че гаранцията ти покрива болтовете или подобни неща mhihi
Отделно си плащаш като поп сервизното обслужване(масло,филтри и там каквото влиза) а повечето фирмени сервизи си вдигат цените на тея неща,без да ти го съобщят предварително,ами като отидеш и оставащ дълбоко изненадан :063:

За колегата и аргументите му,повярвай му.Фирмата им е здраво оборудвана с тея "соц" возила mhihi

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Пет 24 апр 2009 15:26

LILO&STICH написа:
За колегата и аргументите му,повярвай му.Фирмата им е здраво оборудвана с тея "соц" возила mhihi

мдам
"мъдрото" ръководство реши да приеме офертата и да закупи 20 неудачии комбита за служебни цели, за сервиза на фирмата
аргументите бяха няколко за цена 24 000 с ддс и право на данъчен кредит (преди една година това) се получава газифицирано комби с 2 години гаразнция (тия 4 откъде ги измисли не знам), и най-важното предложиха заместващ автомобил ако кола се наложи да влезе в бокса
е налага се често ама по убективни причини такава заместваща кола няма (дефицит братче - много се търсят) ....
колата с мотор 1,6 на газ не е мъртвец, а скелет от мъртвец...а да има климатик
смърди все едно пор е умрял като го пуснеш, и по-добре слез и бутай "колата"....
при скорост от 120 км/ч (такава се достига с попътен вятъе и наклон) усещането е като за 250 с каруца.....
на колега по пътя за бургас му откзават спирачките в завой - излетял е в полето с 80 км/ч ....на него нищо му няма, щото това се е влачило в пръста по корем ама "колата" е с разбито окачване, изтърбущен от коша мотор и като цяло - тоталка......
отвратително недоразумение с една дума - неудачия
п.с.
като попитах преди малко човека във фирмата ни, дето се занимава с тях какви проблеми има .... ако го цитирам, заради нецензурните думи ще ми изтрият поста....

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”