Румънци и шофьори две различни понятия.

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
vw_derby
Автомобил: audi a4
Двигател: AFN

Re: Румънци и шофьори две различни понятия.

Мнениеот vw_derby » Чет 23 апр 2009 9:23

на мене ми се случи такава случка на околовръстното на София такова нещо миналата седмица,ма и аз не се давам и ги бутам в банкета

Потребителски аватар
BastunSelski
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BastunSelski » Чет 23 апр 2009 9:30

ЛОЛ 30-40 и се влачат по завоите? А с колко да ги взимат 60-70 или направо с 100? Е така и аз се влача по завоите на пътя София-Самоков и се надявам да направя няколко фрага от тези,които бързат и карат с 70+ по завоите

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Чет 23 апр 2009 9:38

BastunSelski написа:ЛОЛ 30-40 и се влачат по завоите? А с колко да ги взимат 60-70 или направо с 100? Е така и аз се влача по завоите на пътя София-Самоков и се надявам да направя няколко фрага от тези,които бързат и карат с 70+ по завоите

Има завои в които може да се влезе и с повече от 30-40. Но шофиорите които не познават пътя намалят от предпазливост. В това няма нищо лошо. Проблема е че като се движеш по път с много завои, на малкото прави участъци където има видимост те също ускоряват и не можеш да ги минеш.
Този номер са ми го правили не само румънци ами и българи. Общо взето няма значение какви са по народност :D

Потребителски аватар
xalerrelax
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xalerrelax » Чет 23 апр 2009 9:44

може примерно да се измисли нещо като светлинна индикация-както с мигачи,та както и аварийните за рязко спиране(между другото тази система за рязко спиране с включване на аварайните светлини се въвежда в много нови автомобили),да маожем учасницитев пътното движение или просто да споделиме някви идеи виждания,защото ВСИЧКО Е ЗА НАША БЕЗОПАСНОСТ

Потребителски аватар
ALESYZ
Автомобил: BMW 525d
Двигател: M57D25 -01

Мнениеот ALESYZ » Чет 23 апр 2009 10:58

Незнам аз за румънците, ама за нашенците.... Съвсем наскоро, миналия петък, на магистралата Шумен Варна, в участъка край Девня. Като пътуваш за Варна, край Девня качваш баир. И на този баир в началото, карам си аз някъде със 140-150 и съм в лявата лента, минавам под моста с вагонетките и пред мен и зад мен, няма коли. В средата по напред има. Карам си аз, на фарове даже и хоп един колега с Golf 3, тръгва да изпреварва този пред него и се мести вляво, ама аз вече съм наблизо. Следва свирене, святкане с дългите, онзи с голфа обаче, вече на баира, се мъчи да изпревари другия дето му е отпред. Как да е, намалих аз от 150 на 90 някъде и карам все още в лявата лента и голфа пред мене с напъни да изпреварва. Ебати цирка. Онзи отпред, пред голфа дава газ, не дава на голфа да мине, аз карам зад голфа, голфа не може да изпревари този отпред и карахме така известно разстояние. Накрая голфа удари спирачи и се прибва в дясно, пусна ме да мина и така. После дали изпревари онзи отпред, незнам. На същата магистрала, три румънски коли, движат се с 90 някъде, карат си нормално, в средата, изпреварих си ги и нищо. Почвам да се чудя, като се предприема някаква маневра, дали не трябва да се поглежда в огледалото, освен да се даде мигач. И разбирам да съм бил на няколко стотин метра назад, а то току до колата му, но човека решава да изпреварва, точно в този момент. Сигурен съм, че или изобщо не е погледнал в огледалото идва ли някой отляво или е погледал, но въпреки това е решил да тръгне, което е по-голямата глупост. Това е само една случка. Не мисля, че в България са ни проблем румънците по пътищата, а българите по скоро.

Потребителски аватар
ChimeyJimmey
Автомобил: торанага
Двигател: AXQ

Мнениеот ChimeyJimmey » Чет 23 апр 2009 11:01

! ИДИОТИ НА ПЪТЯ ! :?

ALESYZ написа:... Почвам да се чудя, като се предприема някаква маневра, дали не трябва да се поглежда в огледалото, освен да се даде мигач...

Шегуваш се, нали? :roll:

Потребителски аватар
Winner25

Мнениеот Winner25 » Чет 23 апр 2009 11:06

ALESYZ написа: И разбирам да съм бил на няколко стотин метра назад, а то току до колата му, но човека решава да изпреварва, точно в този момент. Сигурен съм, че или изобщо не е погледнал в огледалото идва ли някой отляво или е погледал, но въпреки това е решил да тръгне, което е по-голямата глупост...

Ako си бил прекалено близо може да не те е видял. За това е необходимо по често поглеждане в огледалото, не само при маневра :wink:

Ако не си бил в непосредствена близост, щом е пуснал мигача трябва да го изчакаш :|
Ама този който го изпреварват не трябва да дава газ :? Имам много такива които се влачат и като ги минеш ще се претрепят само и само да те минат :screwy

Потребителски аватар
iGolf
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот iGolf » Чет 23 апр 2009 11:09

Айде сега Румънците ни виновни,не се излагайте така бе,пълно е и с наши парашутисти и клоуни...какво са ви толкова криви хората!Ставаме дребнави по този начин!

Потребителски аватар
BastunSelski
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BastunSelski » Чет 23 апр 2009 11:11

Winner25 написа:Ако не си бил в непосредствена близост, щом е пуснал мигача трябва да го изчакаш :|

От кога мигача е предимство?

А бе кви са тия скорости ...карах си аз с 150 и то на някакъв междуселски път дори не е на магистралата.

Потребителски аватар
Winner25

Мнениеот Winner25 » Чет 23 апр 2009 11:17

BastunSelski написа:
Winner25 написа:Ако не си бил в непосредствена близост, щом е пуснал мигача трябва да го изчакаш :|

От кога мигача е предимство?

За път с повече от една лента е предимство :mrgreen:

Потребителски аватар
ChimeyJimmey
Автомобил: торанага
Двигател: AXQ

Мнениеот ChimeyJimmey » Чет 23 апр 2009 11:28

По ЗДП, ако МПС, движещо се зад теб е започнало маневра по изпреварване (или вече е в процес на изпреварване), забранено е и ти да започнеш такава.
Толкоз!

Интересно ми беше схващането, дето нямало нужда при маневра да се поглежда в огледалата за обратно виждане, ама карай... Аз приключих с тази тема. Хау! Изображение

Потребителски аватар
Luper
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Luper » Чет 23 апр 2009 12:37

^е то по закон на път с разрешена скорост над 80км/ч трябва да се движиш и в най-дясна лента ;)

а аз тва с аварийните сега го научавам, пък то чак се слагало и в по-новите коли :? досега си мислех, че аварийните се използват само като спреш някъде и даже са ме дразнили некои, като тръгнат да паркират и псунат аварийки, на место да дадат мигач на левия или на десния тротоар ше се паркират :D или като тръгнат да излизат, ми то нали си има бяла светлина отзад като включиш задна

Потребителски аватар
vit_autosofia
Автомобил: Мерцедес W210 2002г
Двигател: 2700CDI
Контакти:

Мнениеот vit_autosofia » Чет 23 апр 2009 14:12

morfei1 написа:...то приказката, паркирал си като Румънски ТИР-аджия не е случайна :Mr Green Fun

Всички тираджии са така.Сори ма и аз да се кача на тир и на мене ще ми дреме на шлифера.
Във всяко стадо има мършави овце.Ма май по-голяма овца от българина нема.

Потребителски аватар
lou
Автомобил: Passat Variant
Двигател: BMR TDI

Мнениеот lou » Чет 23 апр 2009 22:17

Аз такива лесно ги оправям... онзи ден ходих до Разград та на връщане изпреварвах 1 румънска Дачия и пак сащото влачи ми се а като бия левия мигач ми натиска и не ми дава да я изпреваря :screwy :screwy
Ама след 3-4 км влезе у банкета с малко помощ от моя страна :evil: :evil:.Може да ме опрекнете ама само така се действа срещу такива боклуци :evil: :evil: :evil:

Потребителски аватар
toman44o
Автомобил: VW VENTO
Двигател: ABS

Мнениеот toman44o » Чет 23 апр 2009 22:47

обявявам война на румънците death

Върни се в “ОФФ-Топик - други”