Румънци и шофьори две различни понятия.
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Re: Румънци и шофьори две различни понятия.
на мене ми се случи такава случка на околовръстното на София такова нещо миналата седмица,ма и аз не се давам и ги бутам в банкета
- BastunSelski
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ЛОЛ 30-40 и се влачат по завоите? А с колко да ги взимат 60-70 или направо с 100? Е така и аз се влача по завоите на пътя София-Самоков и се надявам да направя няколко фрага от тези,които бързат и карат с 70+ по завоите
- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
BastunSelski написа:ЛОЛ 30-40 и се влачат по завоите? А с колко да ги взимат 60-70 или направо с 100? Е така и аз се влача по завоите на пътя София-Самоков и се надявам да направя няколко фрага от тези,които бързат и карат с 70+ по завоите
Има завои в които може да се влезе и с повече от 30-40. Но шофиорите които не познават пътя намалят от предпазливост. В това няма нищо лошо. Проблема е че като се движеш по път с много завои, на малкото прави участъци където има видимост те също ускоряват и не можеш да ги минеш.
Този номер са ми го правили не само румънци ами и българи. Общо взето няма значение какви са по народност

- xalerrelax
- Автомобил:
- Двигател:
може примерно да се измисли нещо като светлинна индикация-както с мигачи,та както и аварийните за рязко спиране(между другото тази система за рязко спиране с включване на аварайните светлини се въвежда в много нови автомобили),да маожем учасницитев пътното движение или просто да споделиме някви идеи виждания,защото ВСИЧКО Е ЗА НАША БЕЗОПАСНОСТ
Незнам аз за румънците, ама за нашенците.... Съвсем наскоро, миналия петък, на магистралата Шумен Варна, в участъка край Девня. Като пътуваш за Варна, край Девня качваш баир. И на този баир в началото, карам си аз някъде със 140-150 и съм в лявата лента, минавам под моста с вагонетките и пред мен и зад мен, няма коли. В средата по напред има. Карам си аз, на фарове даже и хоп един колега с Golf 3, тръгва да изпреварва този пред него и се мести вляво, ама аз вече съм наблизо. Следва свирене, святкане с дългите, онзи с голфа обаче, вече на баира, се мъчи да изпревари другия дето му е отпред. Как да е, намалих аз от 150 на 90 някъде и карам все още в лявата лента и голфа пред мене с напъни да изпреварва. Ебати цирка. Онзи отпред, пред голфа дава газ, не дава на голфа да мине, аз карам зад голфа, голфа не може да изпревари този отпред и карахме така известно разстояние. Накрая голфа удари спирачи и се прибва в дясно, пусна ме да мина и така. После дали изпревари онзи отпред, незнам. На същата магистрала, три румънски коли, движат се с 90 някъде, карат си нормално, в средата, изпреварих си ги и нищо. Почвам да се чудя, като се предприема някаква маневра, дали не трябва да се поглежда в огледалото, освен да се даде мигач. И разбирам да съм бил на няколко стотин метра назад, а то току до колата му, но човека решава да изпреварва, точно в този момент. Сигурен съм, че или изобщо не е погледнал в огледалото идва ли някой отляво или е погледал, но въпреки това е решил да тръгне, което е по-голямата глупост. Това е само една случка. Не мисля, че в България са ни проблем румънците по пътищата, а българите по скоро.
- ChimeyJimmey
- Автомобил: торанага
- Двигател: AXQ
! ИДИОТИ НА ПЪТЯ !
Шегуваш се, нали?

ALESYZ написа:... Почвам да се чудя, като се предприема някаква маневра, дали не трябва да се поглежда в огледалото, освен да се даде мигач...
Шегуваш се, нали?

- Winner25
ALESYZ написа: И разбирам да съм бил на няколко стотин метра назад, а то току до колата му, но човека решава да изпреварва, точно в този момент. Сигурен съм, че или изобщо не е погледнал в огледалото идва ли някой отляво или е погледал, но въпреки това е решил да тръгне, което е по-голямата глупост...
Ako си бил прекалено близо може да не те е видял. За това е необходимо по често поглеждане в огледалото, не само при маневра

Ако не си бил в непосредствена близост, щом е пуснал мигача трябва да го изчакаш

Ама този който го изпреварват не трябва да дава газ

- iGolf
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Айде сега Румънците ни виновни,не се излагайте така бе,пълно е и с наши парашутисти и клоуни...какво са ви толкова криви хората!Ставаме дребнави по този начин!
- BastunSelski
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Winner25 написа:Ако не си бил в непосредствена близост, щом е пуснал мигача трябва да го изчакаш![]()
От кога мигача е предимство?
А бе кви са тия скорости ...карах си аз с 150 и то на някакъв междуселски път дори не е на магистралата.
- Winner25
BastunSelski написа:Winner25 написа:Ако не си бил в непосредствена близост, щом е пуснал мигача трябва да го изчакаш![]()
От кога мигача е предимство?
За път с повече от една лента е предимство

- ChimeyJimmey
- Автомобил: торанага
- Двигател: AXQ
По ЗДП, ако МПС, движещо се зад теб е започнало маневра по изпреварване (или вече е в процес на изпреварване), забранено е и ти да започнеш такава.
Толкоз!
Интересно ми беше схващането, дето нямало нужда при маневра да се поглежда в огледалата за обратно виждане, ама карай... Аз приключих с тази тема. Хау!
Толкоз!
Интересно ми беше схващането, дето нямало нужда при маневра да се поглежда в огледалата за обратно виждане, ама карай... Аз приключих с тази тема. Хау!

^е то по закон на път с разрешена скорост над 80км/ч трябва да се движиш и в най-дясна лента 
а аз тва с аварийните сега го научавам, пък то чак се слагало и в по-новите коли
досега си мислех, че аварийните се използват само като спреш някъде и даже са ме дразнили некои, като тръгнат да паркират и псунат аварийки, на место да дадат мигач на левия или на десния тротоар ше се паркират
или като тръгнат да излизат, ми то нали си има бяла светлина отзад като включиш задна

а аз тва с аварийните сега го научавам, пък то чак се слагало и в по-новите коли

- vit_autosofia
- Автомобил: Мерцедес W210 2002г
- Двигател: 2700CDI
- Контакти:
morfei1 написа:...то приказката, паркирал си като Румънски ТИР-аджия не е случайна
Всички тираджии са така.Сори ма и аз да се кача на тир и на мене ще ми дреме на шлифера.
Във всяко стадо има мършави овце.Ма май по-голяма овца от българина нема.
- lou
- Автомобил: Passat Variant
- Двигател: BMR TDI
Аз такива лесно ги оправям... онзи ден ходих до Разград та на връщане изпреварвах 1 румънска Дачия и пак сащото влачи ми се а като бия левия мигач ми натиска и не ми дава да я изпреваря
Ама след 3-4 км влезе у банкета с малко помощ от моя страна
.Може да ме опрекнете ама само така се действа срещу такива боклуци

Ама след 3-4 км влезе у банкета с малко помощ от моя страна

- toman44o
- Автомобил: VW VENTO
- Двигател: ABS
обявявам война на румънците 

Върни се в “ОФФ-Топик - други”