Бях писал вече преди около 2 седмици, че си изчистих дроселовата клапа

Та от там започват веселите ми размисли колебания и въпроси.
За припомняне.Отидах да си сменям маслото и филтрите и реших сам да си изчистя дроселовата клапа.Изчистих я и откачих компютъра за 20 мин.Резултата беше оборотите се качиха до 2000 и там си истанаха

Резултата от всички глупости до тук.
--------------------------------------------
Паля колата = 1000 оборота (вместо 1200 нормални преди това) (времето също се стопли)
Карам с 60 70 80 и нагоре км/ч колата е невероятно пъргава и ускорява супер бързо
(преди това не можеше да ускорява бързо - тя е 50 коня...)
Спирам на 1но място - оборотите падат на 600 без натоварване и колата почва постоянно да си подава газ - бръъъм, бръъъм. бръъъм и така като стигне до 1000 оборота пада обратно на 600 и пак си подава - това става рязко.Също доста трудно върти гуми на !1ва! и проблем при включване на консуматори - пак почва да подава газ.
ПО МАЛЪК РАЗХОД НА БЕНЗИН
(преди това стабилни 700 при загрял двигател след движение и без проблеми при включване ка консуматори)
Погледнах къде е бил аванса и го върнах на половината разстояние (белязах си къде е бил и го върнах обратно на часовника около 1мм 1.5мм) Колата не ме кефи.Не я бива нито за гуми инито за ускорение.Върнах го където уж е бил като не мога да кажа с точност че съм го направил, защото е невъзможно (нямам умения апаратура познания и т н) и => колата жърти гуми, направо дрифтира на къси разстояния или завои преди да се засили ест на 1ва с около 4000 оборота), нямам проблеми с включване на консуматорите, клапата не прави глупости, но колата мисля че ускорява по мудно и от преди и като се има предвид, че аз пътувам доста до смолян и обратно - кефа от карането + безопасността при изпреварване (става много по бързо и в завои) липсват а да и колата ръмжи повече.Имам и гърне за правене, ама тя ръмжи наистина.
Като върнах аванса сякаш се постабилизираха оборотите, ама преди си държеше 800 без проблем стабилно.
Размислите тръгнаха в 2 насоки
ДА го сложа г/д кадето го направиха в сервиза и да рестартирам компа с надеждата да си оправи сам оборотите.И с новата адаптация евентуално да не прави глупости при спиране и консуматори.Не знам дали оборотите ще са обаче в нормалните граници.
Да го оставя така като ускорението си ми липсва и е гадно така, но поне в града при светнати фарове няма да се гаври с мен.А и ще гори ли повече?
И всичко това по стар житейски закон "като работи нещо не го пипай" демек сам съм си виновен, е почти и ония в сервиза са за бой.
Колата е Поло 99 двиг AER 1.0 бензин като преди да я зема си е минавала всички прегледи в оригинални сервизи и сичко е било както трябва.Не ми е правила проблеми досега.
Да чух и за някакви сервизи към форума :} има ли такова нещо по пловдив.
Миналия ден видях някъв да се качва в кола със стикери на форума ама при въпрос от форума - оня гледаше тъпо и каза че така я е зел...
(и бах....м му: клапата, аванса, времето, оборотите - всичко се промени и нз кое какво трябва да е вече)
И така идейки мнения, дори мога да докарам колата до някъде, ако има наистина разбирачи - ест всичко се черпи/заплаща.