Колко често ремонтирате окачването на Пасат 5/5.5

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
fichtenweg
Автомобил: Passat B5
Двигател: AHH

Re: Колко често ремонтирате окачването на Пасат 5/5.5

Мнениеот fichtenweg » Чет 23 апр 2009 17:42

такааа,

ето какво ми е отговорила служителката

Autostar
58 Lomsko shose blvd.
1220 Sofia
Tel: 00359 2 936 26 16
autostar@gbg.bg

Stanimir K.D.
Druzhba 1, bl. 182
Sofia 1592
Tel: 00359 2 973 4848
info@stanimirkd.com

M+D Auto Ltd.
Alexander Dyakovich Str. Nr. 2
9000 VARNA
Tel: 00359 52 610 074
mrd@dir.bg

AUTOHIT TRADE OOD
55 NIKOLA PETKOV BOULEVARD
6000 STARA ZAGORA
Tel: 00359 42 616 051
tdimitrova@autohitbg.com

в допълнение искам да каже че днес се порових в свободното си време и реших да звънна на autoteilemann.de. Казаха ми че доставката до бг струва 26 EUR (смятам утре да изясня дали цената е същата до 50 кг, за сведение един пълен комплект е 12 кг - тоест биха могли спокойно 4 комплекта да се доставят на същата транспортна цена, смятам да питам също дали пратките са застраховани). При положение че не ми се занимава с онлайн регистрации и т.н. е възможно да се заяви по факс, връщат потвърждение с IBAN номер на който се превежда ст-стта на заръчаните части след което се чака между 3 до 5 дена за получаване.

Аз открих следното

MEYLE
116 050 0029/HD 496,47 EUR / Satz (inkl. Mwst zzgl. Versandkosten)

това е пълният подсилен комплект, в цената е включен ДДС и транспорт. Ако все пак се окаже че за 26 EUR може да се транспортират до 4 комплекта, крайната цена може и да се окаже по-малка и от тази.

на autoteile.cc

http://www.autoteile2.de/artikel_info.p ... genart=772

искат само € 365,23

само че на тази страница не открих нормална телефонна линия за да ги поразпитам повечко. На e-mail не отговарят, а на такива номера като този не мога да звъня 0900 1651920

Нека ако някой се е ровил малко повече да даде по добра цена за целия комплект за да се поинтересуваме и поръчаме.

Потребителски аватар
KGL
Автомобил: Passat B8 Alltr BMT 176kW TDI
Двигател: CUAA 2016
Контакти:

Мнениеот KGL » Чет 23 апр 2009 20:18

Ако си навит за моя модел от autoteilemann цената е 335 евра. Говоря за Б5 Вариант. Може да ги внесем на името на фирма, :applause: :banana :да: за да се махне и ДДС-то или поне половината. Дори и за два комплекта си струва да си раздели транспортните разходи. Пиши на лични да се разберем

Потребителски аватар
Чудомир
Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES

Мнениеот Чудомир » Чет 23 апр 2009 21:20

KGL написа:Чудомире, остава да кажеш дали можеш да организараш малка доставка от Швабско

За да не се създава грешно впечатление: Моята помощ беше замислена за "преговорите" с определен представител в немско, уговаряне на цени, доставка, евентуално превод на пари и прочие...

Гледам, че колегите се справят и без мен доста добре, затова реших да не се обаждам...

Вече коя марка ще се вземат си е ваше решение. Там вие си решавате...

Потребителски аватар
fichtenweg

Мнениеот fichtenweg » Чет 23 апр 2009 21:59

Чудомир написа:.... Гледам, че колегите се справят и без мен доста добре, затова реших да не се обаждам...

колега ще си позволя да не се съглася съвсем...най-много да загубим от това, че "авансово" заставаш настрана. Най-важното при поръчването от чужбина според мен е да съществува вече прокарана пътека. Ако си имаш човек там и можеш да дадеш актуална цена за това което търсим, едва ли трябва веднага да бързаме да загърбим тази твоя възможност, само заради това че мога да открия няколко оферти в нета и да завъртя няколко телефона.

Потребителски аватар
Чудомир

Мнениеот Чудомир » Чет 23 апр 2009 22:14

fichtenweg написа:...

Ти пак не ме разбра правилно: Аз нямам човек, не мога да ги намеря тънкана и т.н. Просто пазарувам от Интернет, имам някви хендлери, където мога да питам, ама вие пък дайте няква цена, която ви устройва...Просто да не си губя времето, като видя Лемфйордер за по 4хх евра, да телефонирам, пък вие да ме освиркате с "батка, ква е тая цена", "ех и аз да ги вадих пачките там.." и подобни.

По въпроса за тоя хендлер, дето си гледал комплекта за 3хх евро:
Е тва му е Йбей шопа, виж колко такива комплекта продава...
http://shop.ebay.de/merchant/motorensuc ... pZ3QQ_scZ1
Точно...нито един. За сметка на това 2453261 разновидности на евтинджоси....Фирмата регистрирана на жена, главния отговорник със същата фамилия...Не знам дали знаеш кво значи това.
Обикновено това се прави, когато мъжа вече има един фалит зад гърба си и фирмата се пише на жената, за да се избегне плащането на задълженията на старата фирма...Не е нужно да е така и в този случай, но е често срещана "врътка"

Meyle

Lemförder

Потребителски аватар
Чудомир

Мнениеот Чудомир » Пет 24 апр 2009 0:04

Я някой да ме светне, ей тука

http://webcat.zf-trading.com/pdfkatalog ... VOLKSZ.pdf

на страница 130 всичките чаркове ли спадат към тва, дето го дават по принцип като "кит за ремонт"?

Потребителски аватар
fichtenweg

Мнениеот fichtenweg » Пет 24 апр 2009 14:56

изглежда да е точно това, но на стр.130 става дума за
PASSAT Variant/Estate/Break (3B6) 11.00 -
а ние търсим 3Б5 - т.е. до 11.2000
(дали са еднакви)

Потребителски аватар
Чудомир

Мнениеот Чудомир » Пет 24 апр 2009 20:28

Не съм сигурен, дали на Б5 стават такива от 5.5...Б5 е от стр. 122 нататък.

Като цени не би трябвало да се различават кой знае колко..По въпроса конкретно:

Говорих по телефона с един магазин, от който пазарувам чат-пат, и по още неокончателна информация (трябва да ида на място) цената на Лемфйордер за комплект (като ида на място ще се види кво има в комплекта) ще е към 310-320 евро.
Може да видя какво има в комплекта и по каталога да сравним дали това е всичко, което е необходимо.

Ако за тази цена има желаещи може направо да ми пратят на лично данните си, за да може да сме готови с бройката, а не да се разтакаваме, след като съм говорил с човека. Данните, които ми трябват, са:
Име и презиме
Тел.номер
Ник във форума
Модел на колата, код на двигателя, конски сили и дали е дизел/бензин

Потребителски аватар
Чудомир

Мнениеот Чудомир » Съб 02 май 2009 14:26

Днес бях в магазина. Противно на моите очаквания ми предложиха само комплекти на MOOG, които са тези от снимката. Аз бях говорил с шефа, и той тогава ми каза, че може да говорим и за Лемфйордер. Най-вероятно с поръчка...Шефът обаче днес не беше там.

Въпроса е: Има ли меркалии за този комплект на МООG? Цената от снимката не е валидна, трябва да говоря със шефа дали ще даде цена с отстъпка...Разговора ще е по-лесен, ако имам определена бройка предвид, сиреч кой иска да си поръча. Цената (неокончателно), както вече писах, е към 310-320 евро за комплекта, който не съдържа двата елемента, които са оградени с кръгче.
Прикачени файлове
001.jpg

Потребителски аватар
naiturseniq
Автомобил: VW Passat 2016
Двигател: 2000 TDI 150hp

Мнениеот naiturseniq » Съб 02 май 2009 18:22

аз бих ти поръчал , но по принцип нямам нужда за сега да чукна на дърво , инъче според мен си е оферта и поне е насигурно , а тея от еБей , само късмет нестига там :)

hanibal
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hanibal » Пон 04 май 2009 0:28

Чудомир написа:Днес бях в магазина. Противно на моите очаквания ми предложиха само комплекти на MOOG, които са тези от снимката. Аз бях говорил с шефа, и той тогава ми каза, че може да говорим и за Лемфйордер. Най-вероятно с поръчка...Шефът обаче днес не беше там.

Въпроса е: Има ли меркалии за този комплект на МООG? Цената от снимката не е валидна, трябва да говоря със шефа дали ще даде цена с отстъпка...Разговора ще е по-лесен, ако имам определена бройка предвид, сиреч кой иска да си поръча. Цената (неокончателно), както вече писах, е към 310-320 евро за комплекта, който не съдържа двата елемента, които са оградени с кръгче.

А тези как са като качество? По принцип и аз имам интерес и бих се включил в поръчката.

Потребителски аватар
Чудомир

Мнениеот Чудомир » Пон 04 май 2009 22:46

Освен да ти кажа, че съм срещал марката по немските форуми, друго не мога да кажа...

Върни се в “Passat”