Автомобил от Италия, практически съвети?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Symptom
Автомобил:
Двигател:

Автомобил от Италия, практически съвети?

Мнениеот Symptom » Пет 24 апр 2009 16:08

Седя и си мисля... :roll: толкова човеци пазаруват МПС-та от Ботуша,.. ,но чисто практически как си носим 8 000 еуро по джобовете?. Та каква е практиката общоприета от търговците и чатни лица. Пътни чекове,карти... но пък те са с лимити... кеш .. с всички негативи..?

jordanpar
Автомобил:
Двигател:

Re: Автомобил от Италия, практически съвети?

Мнениеот jordanpar » Пет 24 апр 2009 16:19

Какъв е проблема да носиш ако искаш и 50К евро?

Последна промяна от jordanpar на Вто 06 окт 2015 17:22, променено общо 1 път.

Symptom
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Symptom » Пет 24 апр 2009 16:23

8) Не ми се иска да обяснявам на сръбския другар за какв оса ми докато ги регистрирам,понеже границата е 3 000 ,над това трябва да ги обявиш.Вариант е с самолет и да не си ползвам обратния полет...

Georgi_G
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Georgi_G » Пет 24 апр 2009 16:48

Тогава през Гърция.

Потребителски аватар
pit
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pit » Пет 24 апр 2009 17:13

При излизане от България границата е 10000 евро, под тази сума не се декларират. Аз ходих преди две седмици до Италия през Сърбия,носих 32000 евро нито те питат, нито ги интересува. Но реално незнам какви са изискванията на сърбите за количество валута което може да внесеш. Само сърбина иска зелена карта да я покажеш и тва е, в другите държави от ЕС не са ми искали. На бг границата, талон на колата, ако не си ти собственика, декларация че ти дава да я караш извън БГ. Носи големия талон на колата..тоя малкия нещо не ги кефел на запад :lol: .

Потребителски аватар
KingoftheROAD
Автомобил: VW Transporter T4 1995
Двигател: ACU
Контакти:

Мнениеот KingoftheROAD » Съб 25 апр 2009 9:49

Symptom написа: ...Не ми се иска да обяснявам на сръбския другар за какв оса ми докато ги регистрирам,понеже границата е 3 000 ,над това трябва да ги обявиш...

Сигурен ли си че е толкова границата ве братчед? Аз през 2007-ма април минах с платформа през Калотина и нашия шофьор пита колко евро имаме общо - и ако е над 20 000 тогава трябвало да ги декларираме. Аз имах в мен 5 500 и нищо не декларирах. Минах си ей така, и никой не ми рови по портфейлите. Вярно нашия шофьор си беше приготвил по един стек цигари на полицая и на митничаря и тн. ;)

Потребителски аватар
freestyler911
Автомобил: VW polo
Двигател: AEX 1996

Мнениеот freestyler911 » Съб 25 апр 2009 10:50

Е добре през гърция през незнам къде... защо е това всичко

Една сметка в която и да е банка, ако искаш внеси и милион евро.Вземи си едно картонче (те ти го дават от банката) на него да пише IBAN и там другите щуротии . и като си в италия, един експресен превод там 10-15 евро и си свиркаш без да се тревожиш за нищо

Потребителски аватар
ChimeyJimmey
Автомобил: торанага
Двигател: AXQ

Мнениеот ChimeyJimmey » Съб 25 апр 2009 10:57

Нещо не мога да открия връзката между заглавието на темата и основната идея на писанията вътре... :gruebel
Сякаш трябваше да се пише къде да се ходи в Италия, какво да се гледа по колите там, маршрути, плащания и т.н, а то... :roll:

Потребителски аватар
KingoftheROAD
Контакти:

Мнениеот KingoftheROAD » Съб 25 апр 2009 15:23

Колкото и да съм тъп, като гледам, човека сам е подхванал въпроса с пренасянето на мангизите. А колкото до къде, какво, как и тн. тия които са ходили до Италия могат да го светнат. Аз мога да кажа някои нещица за Мюнхен и Розенхайм....

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Съб 25 апр 2009 15:26

Ами давай :) една така тема би била много полезна.Сбита и подробна информация за закупуването на кола от Италия/Германия/Австрия и т.н.

Потребителски аватар
KingoftheROAD
Контакти:

Мнениеот KingoftheROAD » Съб 25 апр 2009 19:00

Според мен могат да се направят отделни теми за всяка държава и там да се обсъждат - пътища, места, автосалони, пазари, цени и други особености. Темите могат и да са маркирани като важни за да се виждат и намират лесно и там да се пише всичко което е добре да се знае за съответните държави. Ако почна за Германия - Мюнхен, Розенхайм само, ще оспамя темата на колегата...

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Съб 25 апр 2009 21:06

Мисля, че няколко теми биха били в повече :).Една но с пълна информация за вноса на коли от ЕС би била много полезна.
Ти почни пък колегите с опит в това ще го споделят и ще се получи :)

Потребителски аватар
ALESYZ
Автомобил: BMW 525d
Двигател: M57D25 -01

Мнениеот ALESYZ » Съб 25 апр 2009 21:30

Аз мъкнах 8500 евра кога ходих за кола във вътрешния джоб на якето си. Пък като ще си купуваш кола от Италия, шо не си я купиш от Дупница? И ще дадеш 8000 евро за италианска кола?

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Нед 26 апр 2009 13:25

И аз не мога да го проумея, как хората си купуват коли оттам дето маслото не знаят, че се сменя, а само се долива и то когато светне лампата. Преди да са ме наскачали хората с коли "нов внос" от Италия искам да кажа и подчертая, че на всички италиански коли, които съм отворил капачката за маслото виждам кал и мизерия вътре вместо добре смазан разпр вал. В това число и моята кола, чийто мотор е внос от Италия и съм го купувал от автоморга... При положение, че тук в момента ситуацията с измислената криза е много изгодна за покупка на кола не знам как някой би отишъл да си търси кола за 8000 еуро и то точно от Италия.

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Нед 26 апр 2009 15:11

И аз ще подкрепя колегата по горе,според мен кой каквото и да ми говори от италия нищо няма да си купя.
Предишният ми мотор беше оттам при положение че го платих от часник сума пари по обява и пак в сравнение със сегашният който е от англия със пълна сервизна история няма и място за сравнение

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”