Свирене - кой ремък е за смяна
- wizardone
- Автомобил:
- Двигател:
Свирене - кой ремък е за смяна
Исках да намеря някаква схема за ремъците на Голф 3 и кой кой е, но не можах. За втори път ми се случва да засвири нещо в ляво от двигателя. Първият път беше пистов ремък, смених го. Сега отново се чува същото свирене, но не е от този ремък(полях го лекичко с вода). Та мисълта ми е как точно се казва по-малкият ремък под пистовия(не съм сигурен дали се води ремък на водната помпа, на хидравликата и т.н.)? Колата е голф 3 ABS мотор, без климатик. И дали върви заедно с ролка? Благодаря предварително.
- xalerrelax
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Свирене - кой ремък е за смяна
най вероятно е на хидравликата и виж като въртиш волана и най вече на пълни десен и ляв дали се увеличава ,ако е така начи е на хидравликата
- fill
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Под пистовия ремък ти се намира ремъка на хидравликата, на ремъка на хидравликата няма обтяжна ролка. Може да ти свири и водната помпа тя е свързана на пистовия ремък.
Звука на свиренето променя ли се при промяна на обороти или при завъртане на волан на място?
Има и един друг вариант за свирене: да е тръгнала да заминава обтяжната ролка на ангренажния ремък....
Звука на свиренето променя ли се при промяна на обороти или при завъртане на волан на място?
Има и един друг вариант за свирене: да е тръгнала да заминава обтяжната ролка на ангренажния ремък....
- wizardone
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря за отговорите. Свиренето не се променя при промяна на оборотите. Водната помпа също ще сменя, понеже откакто купих колата (миналото лято) не съм я сменял, пък се води консуматив
За обтяжната ролка се съмнявам да е, освен ако не съм купил нещо много некачествено
- KING-T
- Автомобил: VW Bora TDI 90кс
- Двигател: AGR 2000г
Колега почти съм сигурен ,че това свирене е от водната ти помпа .Аз съм със същия мотор и при мен имаше такова свирене и се оказа,че от нея.Взе да задържа накрая и затова я смених.Пистовия ремак също го смених.Възможно е също да е от него.За да си сигурен махни ремъка и завърти шайбата на помпата.Трябва да се върти свободно.Ако задържа значи е за смяна .Провери дали има луфт също като хванеш шайбата и я разклатиш на ляво и на дясно.
- koby
- DarkSidE of The WorlD
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
fill написа:Под пистовия ремък ти се намира ремъка на хидравликата, на ремъка на хидравликата няма обтяжна ролка. Може да ти свири и водната помпа тя е свързана на пистовия ремък.
Каналния ремък няма нищо общо с водната помпа Водната помпа е на трапецовиден ремък и се оптяга о самата помпа.А ролка ручи не свири свиренето е от хлабав ремък
- fill
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
koby написа:Каналния ремък няма нищо общо с водната помпа Водната помпа е на трапецовиден ремък и се оптяга о самата помпа.А ролка ручи не свири свиренето е от хлабав ремък
Прочете ли за кой двигател става на въпрос ?
При ABS мотора водната помпа е свързана на пистовия ремък, трапецовидния ремък е само за хидравликата !
-
stariq_bilkar
- Автомобил:
- Двигател:
предполагам само че мойе да е от динамото и самия ремак 
- radkov97
- Автомобил: Голф
- Двигател: AGU-1999
Колеги и при мен се получава така.'чурулика' от време на време-ремък ли е..?Сега от 2-3 дни почва при всяко палене.когато полея пистовия ремък с вода спира за малко и после пак
,но като покарам малко по някое време спира да чурулика.Също така на ниски обороти изчезва по-бързо,ана високи остава по-дълго.Тка се случи и като ми сменяха ремъците,но се оправи от самосебе си-това преди година!Мислех си дали е сложен ремъка както трябва?Изках схема на ремъците НА 1.8 абс
и не мога да намеря.
,но като покарам малко по някое време спира да чурулика.Също така на ниски обороти изчезва по-бързо,ана високи остава по-дълго.Тка се случи и като ми сменяха ремъците,но се оправи от самосебе си-това преди година!Мислех си дали е сложен ремъка както трябва?Изках схема на ремъците НА 1.8 абси не мога да намеря.
- KING-T
- Автомобил: VW Bora TDI 90кс
- Двигател: AGR 2000г
Колеги на 1.8 ABS пистовия ремък не ляга ли с гладката страна на шайбата на водната помпа?При мен е така зацепен.Гледах старата водна помпа,ако е зацепен така ремъка както го е показал колегата alex_zazy това ще доведе до обратно въртене на лопатките на помпата ,понеже тя трябва да се върти в посока обратна на часовика.
- alex_zazy
- Автомобил:
- Двигател:
CS - колянов вал
AC - киматик
Няма други възможности за мотор АБС, на ААМ е същото. Мисля, че темата е изчерпана!
- radkov97
- Автомобил: Голф
- Двигател: AGU-1999
пичове на голфиньо е по сащия начин-с гладката част трие на ролката на водната помпа!
- xalerrelax
- Автомобил:
- Двигател:
и в крайна сметка какво излезе
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”