Как ви е ръчната?

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
ostavime
Автомобил: Мазда
Двигател:

Мнениеот ostavime » Пон 11 авг 2008 22:53

Перфектна ми е. От както съм купил колата не съм я пипал.

Потребителски аватар
sa6o46
Автомобил:
Двигател:

Re:

Мнениеот sa6o46 » Пет 24 апр 2009 22:32

темата е стара но тъй като скоро се хванах и си оправих ръчната >> нови накладки, престъргване на барабаните и обилно смазване на жилата и механизмите по системата и вече имам отлична ръчна, на сух асвалт със яко дърпане гумите влачат. самият механизъм беше много замърсен и трудно подвижен, предполагам най вече това беше причината за слабата ръчна.

Потребителски аватар
jorkatacool23
Автомобил:
Двигател:

Re: Как ви е ръчната?

Мнениеот jorkatacool23 » Пет 24 апр 2009 22:41

Аз като си взех колата нов внос ръчната въобще не държеше,но с натягане стана перфектна и хваща на третия зъб.Винаги си я оставям само на ръчна колата когато паркирам(независимо от наклона на терена).Сигорен съм в нея :D

Потребителски аватар
eras3r
Автомобил: Citroen C5 2014г
Двигател: 2 0hdi 163hp
Контакти:

Мнениеот eras3r » Съб 25 апр 2009 9:46

И мойта е перфектна...преди се вдигаше с 10 зъба на горе...след вчеращния ремонт - убиране на луфта и такива глупости....на вторият зъб вече кове та си и*е мамата :) :banana

Потребителски аватар
tisho_tch
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_tch » Съб 25 апр 2009 10:27

моята е малко зле, на наклон дърпам докрай и леко приплъзва назад. Предполагам че е от задните накладки, не можах да сваля барабана да им видя състоянието, но ще трябва да се оправя :|

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Съб 25 апр 2009 10:42

Първо пробвай да обтегнеш жилата. Сваляш пластмасата около(под) ръчната и там ще видиш двете жила които завършват с гайки.Натягаш гайките,жилата се скъсяват и така ....

Потребителски аватар
tisho_tch
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_tch » Съб 25 апр 2009 11:11

...а каква е техниката за сваляне на тази пласмаса: щипки, болтове или друго, за да видя ще има ли ефект.

Потребителски аватар
freestyler911
Автомобил: VW polo
Двигател: AEX 1996

Мнениеот freestyler911 » Съб 25 апр 2009 11:47

tisho_tch написа:...а каква е техниката за сваляне на тази пласмаса: щипки, болтове или друго, за да видя ще има ли ефект.

и аз неможах да сваля пущината! иначе не че имам проблем с ръчната , но ми се искаше да надникна какво е положението

Потребителски аватар
VW_GT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_GT » Съб 25 апр 2009 12:50

Anbuch написа:Първо пробвай да обтегнеш жилата. Сваляш пластмасата около(под) ръчната и там ще видиш двете жила които завършват с гайки.Натягаш гайките,жилата се скъсяват и така ....

Има си определено положение до колко се оптягат жилата иначе може да се скъса накое

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Съб 25 апр 2009 14:32

VW_GT написа:....

Все едно да кажеш : има си определено положение до което трябва да се дърпа ръчната ,иначе жилото може да се скъса - естествено че е така, ако жилото се е протрило и т.н. ще се скъса и още как
В интерес на истината, едно жило започне ли да се къса, първият признак е че има нужда от натягане,защото самото жило е съвкупност от много жила и като се окъсат всичките и останат само едно-две ,общата дължина на жилото се увеличава. Тези жила могат спокойно да се запоят с поялник и калай ,ако се скъсат.Калая е сравнително мек но държи на опън много :idea: . А ако резбата на жилата дето се навиват гайките не ви стига,винаги можете да подложите втулка ,но това вече е сигурен признак ,че скоро някое жило ще се скъса ,тъй като част от жилата му са се изпокъсали и то се е удължило прекомерно

п.п. Що ме карате да се излагам с мръсната си кола :oops: :

Забивате пръсти между пластмасата и мокета от към задната седалка и вдигате на горе.Платмасата е на копки (виждат се отгоре на снимката)
Изображение

На поло 2Ф , жилото там е само едно с една гайка.Там нещата са други...за справка тази тема : viewtopic.php?f=7&t=27059&p=320981#p320981

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”