разпределителен вал
разпределителен вал
става въпрос за вал от 2Е(мотор) дали ще стане на ААМ и какви са предимствата и загубите.Трябва ли да се преправя нещо,за да не удари клапаните.
- WALLKERA
- Автомобил:
- Двигател:
Re: разпределителен вал
Става колега,загуби няма (поне аз не знам) има само предимства
и аз съм със ААМ мотор и търся вал от 2е

-
bak6i6a
- Автомобил:
- Двигател:
Аз също съм с ААМ и докато си търсих вал от 2Еси намерих обрудван мотор ABS за 150лв и съм решил да си го прехвърля направо целия двигател
- kabelista
- Автомобил: Skoda Octavia RS
- Двигател: AUQ
Вала си пасва без никакво преправяне.Може да си смениш карнитурата на капака на главата и семеринга на вала, при желание. Като недостатък, може да ти се качи разхода с няколко грама.......
има опасност при разлика в градусите на вала да удари клапан и бутало.шанса е малък,но зависи от човека,който го прави
- alex_zazy
- Автомобил:
- Двигател:
То и с нормален вал може да удари, ако който го зацепва не разбира, ама хора само с един вал и то не агресивен спортен ми стоков от малко по мощна кола няма да направи вашите като нея. Разликата със вашия вал е съвсем малка и е минимален ефекта ефекта. То най-егресивните валове ги дават 9-10 коня в повече от 5000 оборота на горе.musito_ написа:зависи от човека,който го прави
musito_ написа:има опасност при разлика в градусите на вала да удари клапан и бутало.шанса е малък,но зависи от човека,който го прави
аз съм си майстор на моята кола и вярвам в себе си
радвам се за теб колега.евала ,че се справяш сам.ако имаше повече хора като тебе в форума колите шяха да бъдат супер.успех с центровката!
- m&m16v
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Същия вал качен на почти същия мотор като ААМ само че на Ауди 80. Малко повече мощност във високите обороти и около 500 грама в разхода. Разлика във вървежа осезаема.
запчване на разглобяването

новия вал от 2Е

вече разглобен

на вала пише разни букви и цифри,с което се обозначава че е от 2Е

за утре ми остава да купя двата ремъка за алтернатора и хидравликата и тампона под карбуратора.като го запаля пак ше има информация

новия вал от 2Е

вече разглобен

на вала пише разни букви и цифри,с което се обозначава че е от 2Е
за утре ми остава да купя двата ремъка за алтернатора и хидравликата и тампона под карбуратора.като го запаля пак ше има информация
сглобихме колата
,за което много се радвам,запали работи горе долу добре.Не можахме да уцелим центровката , та ходихме на комп.Разлика има в ниските обороти(голяма)и високите , но по малка.По бързо се изстрелва на светофарите и в байрите не се задъхва като преди
,за което много се радвам,запали работи горе долу добре.Не можахме да уцелим центровката , та ходихме на комп.Разлика има в ниските обороти(голяма)и високите , но по малка.По бързо се изстрелва на светофарите и в байрите не се задъхва като преди- Sharky GTI
- Автомобил:
- Двигател:
Браво колеги,само така.Да ви попитам на ABS мотора става ли вал от 2Е.Един приятел ме помоли да му направя услуга и да попитам дали някои е слагал и какви са впечатленията че и тои иска да "събъди мъртвеца"
.
-
яката_работа
- Автомобил:
- Двигател:
Sharky GTI написа:Браво колеги,само така.Да ви попитам на ABS мотора става ли вал от 2Е.Един приятел ме помоли да му направя услуга и да попитам дали някои е слагал и какви са впечатленията че и тои иска да "събъди мъртвеца".
Да , става . Ако е решил да го събуди - това е начина , да слага смело.
- vit_autosofia
- Автомобил: Мерцедес W210 2002г
- Двигател: 2700CDI
- Контакти:
Sharky GTI написа:Браво колеги,само така.Да ви попитам на ABS мотора става ли вал от 2Е.Един приятел ме помоли да му направя услуга и да попитам дали някои е слагал и какви са впечатленията че и тои иска да "събъди мъртвеца".
Само с вал няма да го събуди чак толкоз.
той че ще го събуди,ще го събуди,но да не си мисли че разликата ще е огромна.Този вал не вдига 20-30-50коня,няма такова нещо.При мен разликата е в старта и по леко натискам педала вече,отколкото преди.Байрите ги минавам с по малко натискане на педала.
Това дето го говорят,че ще почне да върви много и да се пускаш не е така.Не мислете че един вал ще направи нещо голямо
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”