Борд компютър на Голф 3

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
chrissy
Автомобил:
Двигател:

Борд компютър на Голф 3

Мнениеот chrissy » Съб 25 апр 2009 17:08

Здравейте, колеги!

Искам да подаря на моя приятел всичко необходимо, за да си сложи борд компютър на Голфа. За тази цел обаче, след като разрових из форума, имам някои въпроси...Колата е Голф 3, 1.6, АБУ.

1) Табла от какви Голфове мога да търся, за да показват точно оборотите и скоростта на движение. Има някои, които са разграфени до 200, други до 220... Ясно ми е, че разликата е в предавателното число, но не знам на различните Голфове колко са...
В търсачката търсих: примерно за ABS може да се сложи от Голф 3 ГТ, 1,8 моно :
viewtopic.php?f=11&t=99251&hilit=+%D0%B1%D0%BE%D1%80%D0%B4+%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%BF%D1%8E%D1%82%D1%8A%D1%80

malolitrajkata написа:трябва да знаеш предавателното число на километража ти и да търсиш със същото , за да избегнеш грешното отчитане ,другото което те касае е с колко букси е километража :wink:

Тук има и какво ми трябва за монтиране на МФА: viewtopic.php?f=11&t=128500

2) Датчиците: трябва да има за:
- температура на маслото
- външна температура
Това ли е всичко?

3) Трябват ми още:
- лостче за мигачите
- инсталация към лостчето (според горната тема)
- инсталация към таблото (според горната тема)
Още нещо?

4) Казаха ми, че показанието за среден разход нямало да работи, защото двигателят е моно, а информацията се подавала от инжекциона, да разбирам, че може да работи само на коли с пълен инжекцион ли? (надявам се да го описах правилно) (не намерих инфо в търсачката)

5) Най-важното: след като купя табло и лостче за чистачки, откъде се купуват датчици и кабели и като ида в магазина как да опиша какво точно искам, не мога да кажа "миии, инсталация към таблото"... От София съм, така че моля ви, казвайте ми само за магазини тук...

Надявам се да ми помогнете да зарадвам Моето Слънчице и да оцените усилията ми като жена да разбера всички тези неща дотук. :uuoooh: :lady_dance:
Съжалявам, че темата ми повтаря някои аспекти на вече пускани теми, но моля Модовете да не я затварят, Вие също бихте се зарадвали ако приятелките Ви направят такова проучване само за да Ви зарадват, нали?

Благодаря на Всички, които ще помогнат! :обичам ви

Потребителски аватар
alex_zazy
Автомобил:
Двигател:

Re: Борд компютър на Голф 3

Мнениеот alex_zazy » Съб 25 апр 2009 17:30

Средния разход се мери посредством едно малко маркуче което е на маркуча на сервото. Става да се върже на сякъде кадето има вакум по колектора и би трябвало да работи. Има колеги тука които са правили тази галимация да кажат какво трява за купуване още.

chrissy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chrissy » Нед 26 апр 2009 13:05

alex_zazy написа:Средния разход се мери посредством едно малко маркуче което е на маркуча на сервото. Става да се върже на сякъде кадето има вакум по колектора и би трябвало да работи. Има колеги тука които са правили тази галимация да кажат какво трява за купуване още.

Хмм, за това маркуче не съм чувала :screwy Можеш ли да ми кажеш какво по-точно имаш предвид и дали на Г3, 1.6 моно АБУ от 1994 година може да се сложи? Мерси!

Потребителски аватар
swifter
Автомобил: 1999 Skoda Octavia AGN
Двигател: 2003 VW Passat TDI AVF

Мнениеот swifter » Нед 26 апр 2009 21:27

chrissy написа:
alex_zazy написа:Средния разход се мери посредством едно малко маркуче което е на маркуча на сервото. Става да се върже на сякъде кадето има вакум по колектора и би трябвало да работи. Има колеги тука които са правили тази галимация да кажат какво трява за купуване още.

Хмм, за това маркуче не съм чувала :screwy Можеш ли да ми кажеш какво по-точно имаш предвид и дали на Г3, 1.6 моно АБУ от 1994 година може да се сложи? Мерси!

На голф 3 разхода НЕ СЕ ИЗМЕРВА С ВАКУУМ!!! Това не голф 2 или корадо.
Информацията идва от компютъра. Аз съм с АБУ и работи.

Тук е описано всичко: viewtopic.php?f=11&t=128500

Чети по-внимателно. :D

Ъпдейт: Трябва ти табло от 4-цилиндров двигател.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”