Високи обороти сутрин??

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
vwvlado
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vwvlado » Нед 12 мар 2006 21:42

Интересното е че и аз имам подобен проблем :( но при мен маи е от т.н. газов емулатор, ниамам време да погледна! При теб като загрее и като караш на газ и после като преминеж на бензин прави ли го проблема! при мен е такав случая!

Потребителски аватар
vit_autosofia
Автомобил: Мерцедес W210 2002г
Двигател: 2700CDI
Контакти:

Мнениеот vit_autosofia » Пон 13 мар 2006 6:03

svere написа:
doktora написа:Сега се замислям, че от по-горе изброените причини, може спокойно да се премахне ламбда сондата, защото тя взема участие чак когато самата тя позагрее.А в случая при теб, високите обороти са непосредствено след самото запалване.
Успех! Изображение

ще стане ли само с изключване на кабелчето на ламда содата?

не :roll:

Потребителски аватар
doktora
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: гр.Лясковец,обл.В.Търново, PASSAT B4, COMBI,1.8Mi, ADZ , 94г, LPG BRC
Контакти:

Мнениеот doktora » Пон 13 мар 2006 10:12

Ок, значи ще трябва да добавя едно уточнение : като написах " може спокойно да се премахне ламбда сондата", имах в предвид да я премахнем като евентуална причина за оборотите, но не и физически да изключваме сондата, камо ли да я отстраним. За това след написаното описах защо я отстраняваме от евентуалните причини.Пак ще го напиша - на етап до няколко минути след стартиране на двигателя , сондата не взема участие в горивообразуването, т. като трябва да позагрее. А този проблем с оборотите за който пише "svere", се появява точно, непосредствено след запалването. Поради това изключваме ламбда сондата КАТО ПРИЧИНА за проблема с оборотите!От тук следва, че дори и да премахнете физически, или да изключите ламбда сондата, подобрение няма да има никакво за тези високи обороти.

Потребителски аватар
svere
Автомобил: Passat B5 110++
Двигател: AFN
Контакти:

Мнениеот svere » Пон 13 мар 2006 17:39

doktora написа:Ок, значи ще трябва да добавя едно уточнение : като написах " може спокойно да се премахне ламбда сондата", имах в предвид да я премахнем като евентуална причина за оборотите, но не и физически да изключваме сондата, камо ли да я отстраним. За това след написаното описах защо я отстраняваме от евентуалните причини.Пак ще го напиша - на етап до няколко минути след стартиране на двигателя , сондата не взема участие в горивообразуването, т. като трябва да позагрее. А този проблем с оборотите за който пише "svere", се появява точно, непосредствено след запалването. Поради това изключваме ламбда сондата КАТО ПРИЧИНА за проблема с оборотите!От тук следва, че дори и да премахнете физически, или да изключите ламбда сондата, подобрение няма да има никакво за тези високи обороти.

ok ясно разбрах

Тази сутрин забелязах нещо, като поработи 5-10минути на бензин, после превключа на газ, оборотите са си все така високи, като покарам още 5-10 мин на газ, и превключа, на бензин отново, оборотите се нормализират, после пак на газ и всичко си е нормално.........
Дано сте схванали какво искам да кажа

някакви мнения???

Потребителски аватар
doktora
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: гр.Лясковец,обл.В.Търново, PASSAT B4, COMBI,1.8Mi, ADZ , 94г, LPG BRC
Контакти:

Мнениеот doktora » Вто 14 мар 2006 9:08

Като гледам, май не си ходил още да си оправиш предварението?!Изображение

Потребителски аватар
svere
Контакти:

Мнениеот svere » Пет 17 мар 2006 9:31

Ходих на майстор, направиха ми центровка на запалването, но положението си е същото :(

Сутрин, на студен двигател, държи над 2000-2500об. и на газ и на бензин

Потребителски аватар
Даскала™
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Даскала™ » Пет 17 мар 2006 9:42

При мен пък като запаля сутрин колата на бензин държи нормални обороти и като мина на газ са високи и трябва да позагрее хубаво за да се нормализират :gruebel :dontknow:

Потребителски аватар
doktora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doktora » Пет 17 мар 2006 9:54

svere написа:Ходих на майстор, направиха ми центровка на запалването, но положението си е същото :(

Сутрин, на студен двигател, държи над 2000-2500об. и на газ и на бензин

Пфу, мамка му, да му се и не види - сори приятел че не се е оправило :( .А как беше преди това центровката - добре, или ? На компир закачаха ли те, да видят стойностите и на другите "анджаклами" които могат да повлияят върху оборотите?

Потребителски аватар
svere
Контакти:

Мнениеот svere » Съб 18 мар 2006 21:21

да закачваха го на комоютър, казаха, че всичко е ОК

Върни се в “Passat”