Омаслена дросел клапа

Техническа и сервизна информация за Passat
razornyo
Автомобил:
Двигател:

Омаслена дросел клапа

Мнениеот razornyo » Пон 06 апр 2009 21:59

Зравейте, вчера видях, че от дросел клапата ми е пръскало масло (предполагам от двата отвора).
Автомобила е Пасат 2001 1,9 tdi PD AVF.

Означава ли това, че е за смяна дросела или просто трябва да се почисти?

Днес в една автоморга ми предложиха втора употреба за 200 лв иначе нова струва 380 лв.

Какво мислите?

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Re: Омаслена дросел клапа

Мнениеот vaskoto1 » Пон 06 апр 2009 22:04

един многоуважаван, мъдър колега (Sunny) беше казал навремето: не мирише ли ти-не бутай го!
житейска истина, която ще помня дълго... :bowdown
ако е само маслото-не му се вглеждай, ако имаш проблем-може.
ако имаш бол пари-също... mhihi

Потребителски аватар
_Technics
Автомобил: VW Passat 2002
Двигател: AKN V6 350HP
Контакти:

Мнениеот _Technics » Чет 23 апр 2009 23:18

и при мен е така :( виждал съм мотор на който е абсолютно суха - какво се поврежда там, защо така се получава някой знае ли ? при мене масалцето е доста бистро там, т.е. доста заминава. От къде идва това масло ? има ли връска с масло в смукателните колектори демек от турбото или не мисля правилно ?
Благодаря предварително !

Потребителски аватар
vw fan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw fan » Пет 24 апр 2009 23:23

razornyo написа:Зравейте, вчера видях, че от дросел клапата ми е пръскало масло (предполагам от двата отвора).
Автомобила е Пасат 2001 1,9 tdi PD AVF.

Означава ли това, че е за смяна дросела или просто трябва да се почисти?

Днес в една автоморга ми предложиха втора употреба за 200 лв иначе нова струва 380 лв.

Какво мислите?

Не го мисли много,обикновено се дължи на поизтъняло/несменяно дълго време масло/***Ако си карал Паско да върви по-чевръсто***
Изчисти го и си карай-че мераклий да продават дросели има бол.Акълий също. :012:

Потребителски аватар
suba
Автомобил: AUDI А6
Двигател: APS

Мнениеот suba » Съб 25 апр 2009 20:29

Маслото идва от удушника за маслото,който вкарва маслените пари от мотора в колектора съответно в цилиндрите.Поради тази причина за съм си изкарал един маркуч от капака на клапаните да не ми цапа дросела.
Иначе колега на дросела му няма нищо ,не го сменяй.Купи си ВД40,напръскай я и я почести с едно памучно парцалче до блясък (най-вече ръбовете и ,и леглото и в корпуса) и си готов.
Проблемите поради замърсена дроселова клапа са ,че с времето се получават нагари от маслото и клапата не може да оплътни хубаво при затворено положение.От това се получават проблеми с ниските оборотите,или падат или почват да подскачат.

GLS
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GLS » Нед 26 апр 2009 19:15

Той ще я почисти клапата,ама трябва да разбере от какво се омаслява.
Има 2 възможности(според мен): 1. От картера през одушниците духа - не е болка за умиране.
2. Маслото идва от турбото - по-сериозен проблем.Може да изкара и доста километри, но по добре се консултирай с някой майстор които РАЗБИРА от дизели.

GLS
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GLS » Нед 26 апр 2009 19:18

suba написа:Проблемите поради замърсена дроселова клапа са ,че с времето се получават нагари от маслото и клапата не може да оплътни хубаво при затворено положение.От това се получават проблеми с ниските оборотите,или падат или почват да подскачат.

Тук става въпрос за дизел!

Потребителски аватар
ifidik
Автомобил: Corrado TDI 4x4
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ifidik » Нед 26 апр 2009 20:56

тук наистина става въпрос за дизел.дросела не е дросел.най вероятно смукателните тръби са пълни с нагар, а омасляването е от снадката между егр-а и смукателя.маслото е от турбината, но не е проблем.необходимо е разглобяване изчистване и зглобяване на смукателната система.

Потребителски аватар
_Technics
Автомобил: VW Passat 2002
Двигател: AKN V6 350HP
Контакти:

Мнениеот _Technics » Пон 27 апр 2009 1:09

аз се извинявам, защото незнам това за, което имам в предвид как се казва, затова прикачвам снимка :oops:

Потребителски аватар
bega
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bega » Съб 23 май 2009 14:22

Здравей и аз имам същия проблем.Тече ми масло от това (нещо)показаното на снимката - от двете му страни има 2 дупчици и от тях тече надолу по колкторните тръби.Незнам какво да направя, защото и количеството на малото в двигателя ми спадна малко. Ако си решил проблема пиши да знам какво да правя и аз.Предварително благодаря.

Гергин
Автомобил: Passat 4
Двигател: AGG

Мнениеот Гергин » Съб 23 май 2009 21:49

Не пипай ако работи. Стара мъдрост.
Иначе съм чувал, че ако цапа много дроселовата клапа значи просто това масло не е за тази кола. Каквото и да значи това :lol: :lol:

Потребителски аватар
bega
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bega » Нед 24 май 2009 9:19

Съгласен съм, че ако не е нужно да не се пипа. Аз питам има ли решение да спра този теч, че ме дразни. Ако някой се е справил с това да ме посъветва как да го отстраня. :D :bowdown .

Потребителски аватар
suba
Автомобил: AUDI А6
Двигател: APS

Мнениеот suba » Нед 24 май 2009 10:39

Извинявам се ,че давам акъл без видя за какво точно става дума.Ама нали уж тука не беше раздел за дизели и аз давам директно за бензин.Иначе и според мене е сигурно от турбото.Ама съм виждал доста добре вървящи дизели с такъв проблем и продължават да си вървят.
И моят съвет е да не го пипаш колега.Отидеш ли на сервиз веднага ще искат да ти сменят турбото.А това е голямото вадене от твоя страна.

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Нед 24 май 2009 15:09

suba написа:Ама нали уж тука не беше раздел за дизели и аз давам директно за бензин.

не се извинявай-не си ти в грешка.
постналия темата да се ориентира маалко повече в подразделите на форума, ако иска да получава коректна и правилна информация.

Върни се в “Passat”