Колеги, какъв двигател за Голф 3

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
alex_zazy
Автомобил:
Двигател:

Re: Колеги, какъв двигател за Голф 3

Мнениеот alex_zazy » Нед 26 апр 2009 22:04

Аз както и много други сме с обикновенна газова на пълен ижекцион и нямам никакви грижи. Зависи сичко от настройка!

Потребителски аватар
KING-T
Автомобил: VW Bora TDI 90кс
Двигател: AGR 2000г

Мнениеот KING-T » Нед 26 апр 2009 22:28

Взамай колега 1,8 ABS и слагай газ и наямаш повече грижи.Аз съм с такъв мотор и съм доволен.

Потребителски аватар
zloby3400
Автомобил: Golf III
Двигател: AEK 1996
Контакти:

Мнениеот zloby3400 » Нед 26 апр 2009 22:36

Каквото и да вземеш, вече си се набутал. Колкото и ефтина да е подръжката все пари трябва да се дават. Моята я взех преди 5-6 месеца и всеки месец по около 200 лв. за разни чаркове, горивото отделно. Това са дребните разходи. За по - сериозните не ми се мисли като дойде ред някой слънчев ден.

Потребителски аватар
webdude
Автомобил: Ford Mondeo MK3
Двигател:

Мнениеот webdude » Пон 27 апр 2009 8:02

zloby3400 написа:Каквото и да вземеш, вече си се набутал. Колкото и ефтина да е подръжката все пари трябва да се дават. Моята я взех преди 5-6 месеца и всеки месец по около 200 лв. за разни чаркове, горивото отделно. Това са дребните разходи. За по - сериозните не ми се мисли като дойде ред някой слънчев ден.

Аз пък имам разходи по 200-300 лв. на година за чаркове и консумативи и съм доволен

Потребителски аватар
Nikkolay
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Nikkolay » Пон 27 апр 2009 10:24

Интересува ме, подръжката на едно ТДИ доста по-скъпо ли излиза от подръжката на една бензинка с газова :roll:

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Пон 27 апр 2009 10:41

Всичко е много относително.Зависи в какво състояние са двата двигателя.И в двата случая може да ти излезе солено,но може и да не пипнеш нищо доста време.Аз имах бензинов голф,но сега имам дизелов ТДИ.Друга кола освен ТДИ повече няма да карам.С 50лв отидах до Солун и се върнах,като се има в предвид,че не съм карал с 80км/ч както беше казано по-рано.Последния път зареждах на 01.01.2009г,и от тогава съм минал към 400км,(Хубаво си е да си имаш служебна кола под ръка)и не съм изхарчил половината резервоар.Сам си прави сметка.Но каквото и да вземеш няма да сбъркаш, стига да е гледано както трябва.

Потребителски аватар
ahhi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ahhi » Пон 27 апр 2009 11:17

Колега,или поне се надявам да станеш ;) АБС,но гледай ако може да е ГТ-пакет..
П.С. Аз също имам АБС и мн добре вс 6 си беше и му затегнах двигателчето за няма и година каране,буталце бум клапанче,бум главичка,няма прегряване няма ремък да префърли или да се скъса,не е износен ,масалце си имаше.. майстора така и не ми каза защо буталце прави бум клапанче..?!? Иначе мотроа е 6 и нямам никакви забележки,ако ти попадне запазен АБС - вземай ;)

vento 1.8
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vento 1.8 » Пон 27 апр 2009 11:42

Като искаш евтино и хубаво замислял ли си се за пасат б3.
Година на производсво 91+-.Има с климатик.
Двигателя да е например 1.8 РП.Перфектен за обикновенна газова.Удобен за по дълъг път.Относно двигатела е по здрав от аек еак абс и т.н.
Не му се разтягат болтовете на главата..
Както АБС а е здрав двигател,РП то е адски идиото-устойчив мотор,стига да сменияш маслото и нормалните неща нема чупене.Аз имах венто 1.8 АБС-за 2 години таиа кола не спря да се чупи ае това онова.
В момента карам пасат 1.8 РП на газ -какво е видяла тая кола само тя си знае и си върви перфектно. Вече е над 500 000 км и ми върши перфектна работа.
А относно здравина няма какво да говорим (окачване-гофа може само да си мечтае да има возиа като на пасата)Аз имам и тройка АБФ ама е ебати каруцата в сравнение с пасата
Така или иначе търсиш кола за 2000 3000 лева ,кола на 100 години,махни ги тия голфове,полота -вземаш си един пасат и си свиркаш.Частите и подръжката са без пари.

Потребителски аватар
evgenyh
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: BSE 2005

Мнениеот evgenyh » Пон 27 апр 2009 11:45

Аз пък ще препоръчам колата задължутелно колата да е 97г. - винаги последните години на производство е най-добрия вариант при покупка на старо, освен това и имат много повече екстри като ABS, 2xairbag, klimatronik, пълен ел.пакет и т.н.
А относно мотора препоръчвам 1.6/100к.с. за предпочитане AFT, при положение, 1е не смята да слага газ. За газифициране наистина ABS мотор е по-добре, но те пък са стари.
За информация на колегите дето смятат, че дава дефекти ще кажа, че вече 5-година никакви проблеми с мотора :!: като го взех на 160000км. вероятно(но не 100%) редовни щото беше на 7г.

Потребителски аватар
Nikkolay
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Nikkolay » Пон 27 апр 2009 13:06

ами голфче с 1,4 мотор бензин... :roll:
би трябвало да е икономично, но шанса да е издухан двг., е доста голям мисля. Има ли някой с такъв мотор да изкаже мнение :oops:

Потребителски аватар
Nikkolay
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Nikkolay » Пон 27 апр 2009 13:08

evgenyh написа:
А относно мотора препоръчвам 1.6/100к.с. за предпочитане AFT, при положение, 1е не смята да слага газ. За газифициране наистина ABS мотор е по-добре, но те пък са стари.
.....

Извнинявай колега, този мотор 1,6 не е ли 101 коня, че нещо се бъркам май. Колко вида мотори 1,6 се монтират на Голф 3

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Пон 27 апр 2009 13:11

лично мое мнение е дизелова кола втора употреба не се купува...
АБС-а зимай :)

ivan_shikerov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivan_shikerov » Пон 27 апр 2009 13:22

ами голфче с 1,4 мотор бензин... :roll:
би трябвало да е икономично, но шанса да е издухан двг., е доста голям мисля. Има ли някой с такъв мотор да изкаже мнение :oops:

Колега аз съм с 1.4 абд с климатиче.колега кво да ти кажа просто го отхварли тоя вариант.това е мотор който не става нито за градски условия нито за извънградски.верно на газ ми гори в града 7,5-8 но майките с количките ме изпреварват особено когато карам на климатик :D :D :D и според мен най-доброто решение е 1.8 абс на газ;)

Потребителски аватар
ADJ
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ADJ » Пон 27 апр 2009 13:57

1.9TDI това е мотора

Потребителски аватар
webdude
Автомобил: Ford Mondeo MK3
Двигател:

Мнениеот webdude » Пон 27 апр 2009 14:26

evgenyh написа:Аз пък ще препоръчам колата задължутелно колата да е 97г. - винаги последните години на производство е най-добрия вариант при покупка на старо, освен това и имат много повече екстри като ABS, 2xairbag, klimatronik, пълен ел.пакет и т.н.
За информация на колегите дето смятат, че дава дефекти ще кажа, че вече 5-година никакви проблеми с мотора :!: като го взех на 160000км. вероятно(но не 100%) редовни щото беше на 7г.

Какви дефекти дават ? Аз съм с АЕК и няма ядове :)
Пасата верно вози много по-добре, но определено като поведение на пътя (не на магистрала,а по завои) голфа е по-добре.

При газификацията на много-точкови инжекциони газификацията не е по-сложна от на моно-инжекцион (в случая АБС). Лошото е, че струва повечко пари ако искаш да е Г.И.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”