Проблем с ABS след ремонт на Голф 4
- Plamen Revanski
- Автомобил:
- Двигател:
Проблем с ABS след ремонт на Голф 4
значи смених на предна лява гума шенкела и смених още и накладките отпред и днес като я взех от сервиза и почнах да я карам натискам спирачките,педала потъва и спира много бавно,не както ковеше като спирах преди.закарах му я пак замери датчика с мултицет,каза че всичко е наред,а и не свети лампата на таблото.някакви идей какво е станало?Голфа е 1.4 16V
- alex_zazy
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем с ABS след ремонт на Голф 4
Може да не са се напаснали накладките и да не търкат на цялата повърхност на диска => не ефективно спиране. Карай така и спирай по често да се напаснат и си готов според мен!
- Plamen Revanski
- Автомобил:
- Двигател:
И аз така си мисля,че още са нови и трябва да се напаснат,ама де да знам,преди много здраво ковеше.А най интересното е че не свети лампата на таблота за ABS-а.Съответно не би трябвало да има проблем 
- alex_zazy
- Автомобил:
- Двигател:
А при това положение АБСа работи ли като не кове колкото трява!
- Plamen Revanski
- Автомобил:
- Двигател:
ами той го замери и каза 4е работи и погледнахме и датчика да не се е извадил ама сичко е точно.дано е от накладките:)
За бавното и не-ефективно спиране наистина е от новите накладки . Но за потъването на педала не вярвам да е от новите накладки . Имах подобен случай с моята кола и се оказа че при смяната на накладките ( когато спирачният цилиндър го прибират в спирачният апарат за да могат да влязат новите накладки защото те нали са по "дебели" ) се обръщат гумичките на спирачната помпа и педала взе да потъва . Обясниха ми да карам така то" [щяло да се оправи" . Познай смених спирачната помпа смених и сервиза .
Другото за което се сещам е да има въздух в спирачната система .Ако са откачали спирачният маркуч и после не са обезвъздушили добре системата .
Другото за което се сещам е да има въздух в спирачната система .Ако са откачали спирачният маркуч и после не са обезвъздушили добре системата .
- Plamen Revanski
- Автомобил:
- Двигател:
niki1Y благодаря ти за отговора,ще покарам още ден-два така и ако не се оправи ще я закарам да обезвъздушат системата и тогава ще видиме.дано не ми се налага да сменям и аз спирачна помпа 
- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
Колега аз сменях дискове и накладки наскоро,но не съм имал такива проблеми наистина че първите няколко километра докато се напаснат накладките спираше по-странно но педала не ми е потъвал може би проблема наистина е другаде!!!
- Plamen Revanski
- Автомобил:
- Двигател:
вече два дни карам колата след ремонта и всичко се оправи.почна да си спира като преди,явно е било от накладките.благодаря на всички за отговорите 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”