Колеги, да изберем едно Половерче
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Колеги, да изберем едно Половерче
Колега 1.4 60 коня е твоето поло .Ще се изненадаш как върви за тези 60 кончета .До бургас няма чак такива баири че да не може да върви с 100-120 с 4 човека, аи се съмнявам с тази малка кола да тръгнете за морето 4 човека по 100кила.Поздрави
- Nikkolay
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Теодор написа:Ето ти тема за размисълИма и линкчета към други теми в нея
viewtopic.php?f=7&t=138121
мерси колега,
знам я тази тема, чел съм я.
Колебая се между 1,4 60 коня, 1,4 16В и 1,6 75 коня.
А има ли някой с Бензиново Поло и да го е газифицирал. Какво мислите над този вариант

- Anbuch
- Полохолик
- Автомобил: VW POLO 6R
- Двигател: CGGB 2010г
- Контакти:
Сравнително малко сме тези които сме ги газифифцирали,защото само при монтаж на газов инжекцион няма да има проблеми с пластмасовите всмукателни колектори. Аз съм с 1.4 60 коня с газов инжекцион - доволен съм
- Каспър
- Автомобил: Insignia A Sports Tourer 2014 4x4
- Двигател: A20NHT Turbo 250 HP
Аз съм с 1.6 75к.с АЕЕ мотор, но на Голф 3 с газова инжекция и съм доволен. За градско мотора е добър, но за извънградско и при пуснат климатик доста слабее. Да не говорим пък за 1.4 60к.с AEX там извънградско е още по-зле. Вярно, че полото е по-леко. Че върви с 110 върви, но при изпреварване как е? Без да се обиждат колегите с този мотор, но ако кажат с ръка на сърцето, че извън града с пуснат климатик, 4 човека и натоварена кола изпреварват спокойно без да режат колата, ще ги черпя по една виртуална бира
Струва ли си за литър разход по-малко да рискуваш. Ако търсеше кола само за градско, да AEX или AEE са твоите мотори. Мисля, че за теб оптимален вариант е 1.4 16V 100k.c.

- freestyler911
- Автомобил: VW polo
- Двигател: AEX 1996
мойто и то е 1,4 АЕХ , карал съм и голф с такъв двигател , е има си разлика.
С климатик и 4 човека , си карам 110 , и като тръгна да изпреварвам , не ми е идвало да се притесня или да сваля на 4-та.
С климатик и 4 човека , си карам 110 , и като тръгна да изпреварвам , не ми е идвало да се притесня или да сваля на 4-та.

- Nikkolay
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колко вида мотори 1,4 се монтират на Поло-тата. - 1,4 60 коня - това пълна инжекция ли е или моно ; 1,4 16В 101 коня, - има ли и друг мотор 1,4 или са само тези двата.
И поледно кой код моторче е за предпочитане
п.п Благодаря на всички за компетентните мнения

И поледно кой код моторче е за предпочитане

- mladen0101
- Автомобил: polo
Vw_wV написа:И аз съм се ориентирал към 1,4 двигателите, но незнам дали 60 коня или 101 коня. Този чистия 1,4 няма ли да се измъчва с 4 човека София-Бургас![]()
п.п Кой двигатели са , как да кажа- по-сполучливи ли, незнам, с кой код двигател е за предпочитане
AEX-тва е маги4еската комбинация за градско 4е и за извън но 3000 са малко кинти около 5000 със първато обслижване приготви дерзай

- BastunSelski
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Vw_wV написа:Колко вида мотори 1,4 се монтират на Поло-тата. - 1,4 60 коня - това пълна инжекция ли е или моно ; 1,4 16В 101 коня, - има ли и друг мотор 1,4 или са само тези двата.
И поледно кой код моторче е за предпочитане![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
1.4 60 коне са мулти инжекция и е с код АЕХ с пластмасови колектори. Максималната скорост е около 100-120 км/ч с 4-ри човека и багаж не може да го караш над 100км/ч. На 100км - е на 3к оборота , на 120 е на 3800,но почва да шуми

има и АЕХ,който е 55 коня,ама е редък...
На ибизите слагат и 1.4 60 коне,който е моно с код АБД и там може и газ да се сложи лесно.Ако имаш възможност и мотора е читав си вземи 101 коне щом ще пътуваш извънградско...
А иначе тоя АЕХ-а си е доста прост мотор да не кажа простак

- freestyler911
BastunSelski написа:Vw_wV написа:Колко вида мотори 1,4 се монтират на Поло-тата. - 1,4 60 коня - това пълна инжекция ли е или моно ; 1,4 16В 101 коня, - има ли и друг мотор 1,4 или са само тези двата.
И поледно кой код моторче е за предпочитане![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
1.4 60 коне са мулти инжекция и е с код АЕХ с пластмасови колектори. Максималната скорост е около 100-120 км/ч с 4-ри човека и багаж не може да го караш над 100км/ч. На 100км - е на 3к оборота , на 120 е на 3800,но почва да шуми.
има и АЕХ,който е 55 коня,ама е редък...
На ибизите слагат и 1.4 60 коне,който е моно с код АБД и там може и газ да се сложи лесно.Ако имаш възможност и мотора е читав си вземи 101 коне щом ще пътуваш извънградско...
А иначе тоя АЕХ-а си е доста прост мотор да не кажа простак- само си ръмжи и си върви и поддръжката е сравнително лесна
. Само като се купува да се гледат оборотите на празен ход,че дросела е болката...
БАСТУНЕ СЕЛСКИ. Я прочети какво си написал и размишлявай!!! Ако си навит, слагаме по 200 кинта на масата, качваме се 4 човека (средно по 80 кила) и тръгваме за пловдив, да видим дали неможе да вдига и поддържа над 100... Който спечели плаща горивото в двете посоки и взима парите , демек 200 кинта е напред!
НАВИТ?????
1,4 60 коня си е АЕХ , MPI (multipoint injection)
1,4 100 коня си е AFH,16v , DOHC (double overhead camshaft)
1,4 60 коня, си е предостатъчно за фъстъка... (магистрала , силата му е между 100 и 140 км/ч , може и до 160 да поддържа на равен път)
1,4 100 коня, след 3500 оборота къса синджира.... , виждал съм го да прави 200 ... и леко отгоре...
Преди бях с 1.1 -50 кончета, и бях супер доволен - държи на всякакъв вид напън ( но го хварлих в едно дере ). Сега съм с 1.6 75 ,и е супер проблемно , много пъргаво ,но и много висок разход - иначе всичко си е до късмет !
- Nikkolay
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
1,4 60 коня си е АЕХ , MPI (multipoint injection) - този мотор е с пластмасови колектори(доколкото разбрах), но незнам това какво трябва да означава - плюс ли е или минус 

- freestyler911
означава само газов инжекцион може ...
иначе едно кихане и може да си вън от играта, с колектора
иначе моя инструктор кара такъв с пластмасов колектор и обикновенно газово и няма никакви ядове доста годинки вече , ама пък има и такива дето изреваха....
аз си карам на бензин V-power 100 октана, не обичам долнопробните горива...
иначе едно кихане и може да си вън от играта, с колектора
иначе моя инструктор кара такъв с пластмасов колектор и обикновенно газово и няма никакви ядове доста годинки вече , ама пък има и такива дето изреваха....
аз си карам на бензин V-power 100 октана, не обичам долнопробните горива...
- Nikkolay
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
1,4 60 коня си е АЕХ - само с този мотор ли е 1,4 60 коня или има и други кодове
И още нещо - от коя до коя година се произвежда този мотор

И още нещо - от коя до коя година се произвежда този мотор
- freestyler911
да , 1,4 има 60 коня и 100 както съм писал по горе
произвежда се от 96 до 99 мисля... за горната граница не съм много сигурен може и до 2000 да е ...
друго 1,4 в тия години няма. Аз лично съм на мнение че това е най сполучливия двигател
1,4 100 коня - купуваш колата и веднага купуваш и допълнително скоростна куъия !
произвежда се от 96 до 99 мисля... за горната граница не съм много сигурен може и до 2000 да е ...
друго 1,4 в тия години няма. Аз лично съм на мнение че това е най сполучливия двигател
1,4 100 коня - купуваш колата и веднага купуваш и допълнително скоростна куъия !
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”