Избор на дизелов автомобил от VAG групата

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Избор на дизелов автомобил от VAG групата

Мнениеот morfei1 » Сря 22 апр 2009 10:52

georgivw написа:колега тук несъм съгласен според мене сеата е мн по карасив както и външно така и от вътре от голфовете .преди а и неса кои знае колко по евтини от голф.премер преди месец си купих кола отидох за голф4 тди до 7 -7500 но тогава видех ибизата 2001 абсолутно вси4ки екстри на 89хил километера реални 1.9 тди 110к.с за 7 хил .затова несъм съгласен какво да взема некои издъхнал голф 98 или99 с наполовината на екстрите на моита само за6тото е VW не мерси.а това за цените е супер глупост дето го каза виж как са цените и тогава говори.
п.п така4е моят съвет е сеат а не като всеки втори голф4 само за6тото е vw

В този ред на мисли, Шкодичката май крие шапката и на ФВ и на Сеат........ :roll:

Ааааа не, мерси :wink: !

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Мнениеот fox_vt » Сря 22 апр 2009 23:59

е шкода шкода ама новата шкода си я бива, за сеатите толедо 2 или леон също хващат окото но лично на мен голф 3 даже и 4 не ме кефят просто формата не ми допада.Та колега препоръчвам ти да си вземеш кола която ще ти хареса от пръв поглед няма смисъл да си правиш дългосрочни планове от рода "ако взема да я продавам колко ще е паднала цената" ти ако ще се занимаваш с търговия на коли хубу,ама тая кола която сега ще вземеш примерно на 7-10г,след като я караш 5-6 г кво мислиш че ще стане с нея ? Колкото и да падне цената толкова ще е, и гледай да е колкото се може по нова година според финансите разбира се че тея от опел дет са измислили ръждата да знайш не прощава :Mr Green Fun
ПП толедо 1 ръждясва "качествено" личен опит по добре толедо 2 за другите сеати нз :beer

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Чет 23 апр 2009 14:42

georgivw написа:колега тук несъм съгласен според мене сеата е мн по карасив както и външно така и от вътре от голфовете .преди а и неса кои знае колко по евтини от голф.премер преди месец си купих кола отидох за голф4 тди до 7 -7500 но тогава видех ибизата 2001 абсолутно вси4ки екстри на 89хил километера реални 1.9 тди 110к.с за 7 хил .затова несъм съгласен какво да взема некои издъхнал голф 98 или99 с наполовината на екстрите на моита само за6тото е VW не мерси.а това за цените е супер глупост дето го каза виж как са цените и тогава говори.
п.п така4е моят съвет е сеат а не като всеки втори голф4 само за6тото е vw

Ми да ама си си взел Поло с едно S отпред, сравнявай голфа с Леон ако искаш да си коректен. Ибизата е клас поло, голфа е клас голф, затова по-бедните и стари голфове струват колкото по новите и луксозни ибизи от същото поколение. Аз лично също гледах за Ибиза защото сеат ми е на сърце, но Спорт 110ка доста подскача, за тва взех голф ;) Колкото до колегата който обичал да суче, а не да кара на хумана... еми и тва не е вярно, разликата е само в имидж, в качеството няма, разбирасе не броим ауди тук ;)

fox_vt Толедо 1 ръждясва преди 95г., след фейслифта по купето няма никакви забележки ;)

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Мнениеот fox_vt » Чет 23 апр 2009 18:15

fox_vt Толедо 1 ръждясва преди 95г., след фейслифта по купето няма никакви забележки

е да и аз така чух преди да зема мойто,97г и то уж нямаше много ръжда ама след една година искочи по двете врати,отдолу до праговете и още тук таме.И интересно е че такива толеда се навъдиха тука при нас още 4-5 само на мойта улица и сега като се загледам на тези проблемни места и на тях ще им е проблем в скоро време :063: Но все пак 12 годишна кола няма спасение :bishop
пп на едно място след леко ПТП ми паднаха 2-3 кв/см от боята на багажника и отдолу се вижда или поне на мен така ми се струва че е цинк и колко време карам така и има само повърхностна ръжда, така мн леко.Но на едно А4 гледам че такова същото място е доста по добре защитено сякаш неговото е поцинково от моето ама все пак ауди :012:

Потребителски аватар
georgivw
Автомобил: vw golf 4
Двигател: tdi

Мнениеот georgivw » Чет 23 апр 2009 20:17

eeeee ok ми то leona е стохиледи пъти по як ок голф4 то няма смисал да говоря :bananaн
п.п не споря с никои и никои не задължам с мнението си по според мене сеат е усъвършенстванo vw mhihi

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Чет 23 апр 2009 20:34

Казвал съм го преди и пак ще повтора-всеки който кара VW би искал да кара Audi /и аз включително/ но не стигат парите а пък хората си купуват Seat понеже VW им е скъпо,това е горчивата истина макар никой да не иска да си го признае :wink: И после се почва "ама фул екстри,ама много бяга,ама много е красив.." и прочие шитни от баснята за лисицата и гроздето :!:

SACHO7803
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SACHO7803 » Чет 23 апр 2009 20:58

според мен дали е сеат vw ауди или шкода----няма чак толкова голямо значение.кола над 10 години я избирай ГЛЕДАЙКИ всеки един детайл---въпреки че и това не е гаранция че ще попаднеш на добър екземпляр.квото и да вземеш.....ще е стара кочинка и все ще тряяя сменяш това-онова.вземай това което ти дърпа окото---останалото е доза късмет.мен лично сеата-ибиза---с тънкия стоп ме кефи повече от голф5.абе нали ти казах---дръпне ли ти окото нещо взимай го.и запомни че колкото повече избираш и оглеждаш накрая взимаш най големия кенеф :D аз навремето като си купувах първата и втората кола--водех с мен цяла делегация от хора-разбирачи и колите после се оказваха най-големите боклуци.оттам нататък--купувах така----външно ми харесва-сядам паля-плащам----и тоя вариант е най удачен поне за мен.УСПЕХ

Потребителски аватар
pvitkov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pvitkov » Чет 23 апр 2009 21:27

SACHO7803 написа:според мен дали е сеат vw ауди или шкода----няма чак толкова голямо значение.кола над 10 години я избирай ГЛЕДАЙКИ всеки един детайл---въпреки че и това не е гаранция че ще попаднеш на добър екземпляр.квото и да вземеш.....ще е стара кочинка и все ще тряяя сменяш това-онова.вземай това което ти дърпа окото---останалото е доза късмет.мен лично сеата-ибиза---с тънкия стоп ме кефи повече от голф5.абе нали ти казах---дръпне ли ти окото нещо взимай го.и запомни че колкото повече избираш и оглеждаш накрая взимаш най големия кенеф :D аз навремето като си купувах първата и втората кола--водех с мен цяла делегация от хора-разбирачи и колите после се оказваха най-големите боклуци.оттам нататък--купувах така----външно ми харесва-сядам паля-плащам----и тоя вариант е най удачен поне за мен.УСПЕХ

Колега много смело изказване :applause: , ама ако си си намерил парите на улицата .Но в тия времена дори и така да е май ще помислиш по сериозно преди да платиш.Това го казвам от опит .
А и като знам ,в какво състояние пристигат колите от "ниския" ценови клас в България ..................(не че по скъпите са Цвете ама Късмет това е)

Потребителски аватар
georgivw
Автомобил: vw golf 4
Двигател: tdi

Мнениеот georgivw » Чет 23 апр 2009 21:39

стига де стига нени стигали парите за vw и vw имал и отидох пак за vw ама на добре 4е взех сеата пак казвам ли4но на мене мн пове4е ми харесва в всяко едно отношение .то големия спор стана тука не искам никои да обидя vw са ми слабост от преди само казвам 4е сеата не отстъпжа с ни6то въпрос на вкус
колега взимаи каквото ти е на сърце и квото тебе си те кефи

Потребителски аватар
didi7777
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот didi7777 » Чет 23 апр 2009 23:11

Stivi написа:Казвал съм го преди и пак ще повтора-всеки който кара VW би искал да кара Audi /и аз включително/ но не стигат парите а пък хората си купуват Seat понеже VW им е скъпо,това е горчивата истина макар никой да не иска да си го признае :wink: И после се почва "ама фул екстри,ама много бяга,ама много е красив.." и прочие шитни от баснята за лисицата и гроздето :!:
за горчивата истена се обърка нещо аз имам пари за голф 4 но сеата по ме кефи от вътре и вънка по пъргав,лек имал съм възможност да си купя 100пъти голф4ТДИ купувал съм ,но за продаване, но си взех сеатче,за кви по скъпи фолксвагени приказваш3сеата тди съм продал копуваха ги като топъл хляб газетата но тия кризи, то всичко е относително маи френт :D братми кара страшна 4тди никак не са лоши ,но всичко е до човека :D лично мнение

tarikat89
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tarikat89 » Пон 27 апр 2009 21:31

сеата си е сеат .. на вид е по хубав от VW а за ръждите си е до кола и как е поддържана и климат и всичко..
аз карам толедо 93г и няма ръжда никаде.. 8)
VW Ми харесва само пасата от по новичките.. а въпросните голф 2-3-4 не ме кефат.. имаше една приказка.. "голф мечтата на всеки селянин" ам като се заглеждам по пътя стана същото и с ибизите и с повечето по малки колички тип астра и тем подобни..

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Вто 28 апр 2009 0:18

Е, Леона няма как да е по красив от Голф 4, т'ва все едно да кажем, че Пасат е по-красив от А4 или А6. Дайте да не си кривим душиците.... не е въпроса в това кой какво може да си купи, а кой какво го кефи.

Ми мен мЪ кефи ГоУф 4, пък нека ми се смеят, батковците с ДДС-ките 'жипки, че съм селянин :Mr Green Fun

Аз не съм фен на VW Golf, защото в момента мога да си купя втора употреба Голф, а защото колкото и да съм богат, пак ще си купя Голф...... то това е диагноза и е до живот :twisted:

Върни се в “Дизелови агрегати”