Летни гуми - кои според вас са най-добрите

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen

Летни гуми - кои според вас са най-добрите

Barum
4
1%
BF Goodrich
2
1%
Bridgestone
16
5%
Continental
82
25%
Debica
2
1%
Dunlop
17
5%
Falken
2
1%
Firestone
4
1%
Fulda
4
1%
Gislaved
1
0%
Good Year
23
7%
Hankook
20
6%
Kleber
3
1%
Kumho
6
2%
Michelin
63
19%
Nexen
13
4%
Nokian
7
2%
Pirelli
8
2%
Sava
2
1%
Semperit
1
0%
Toyo
5
1%
Uniroyal
27
8%
Vredestein
8
2%
Yokohama
1
0%
Други
13
4%

Общо гласове: 334
Потребителски аватар
khbhy
Автомобил:
Двигател:

Re: Летни гуми - кои според вас са най - добрите

Мнениеот khbhy » Сря 22 апр 2009 10:33

rosen79 написа:
khbhy написа:Да аз това за DOT-a го знам ама не съм се заглеждал дали пише "made in ..." :)

Да пише го.

Благодаря. Видях го. Мишлен, ама "Made in Italy" са мойте :lol:

Потребителски аватар
superemo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот superemo » Сря 22 апр 2009 14:53

здравейте колеги :)

Да питам някой има ли практични наблюдения за Fulda Carat Progresso 185/60/14 ?
(99лв.бр в мотоексперт)

Тука ги дават много добри, ама все пак да Ви питам :?:

valter1968
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот valter1968 » Нед 26 апр 2009 18:02

Има много марки гуми на различни пари но едно знам - Японски да са

Потребителски аватар
Един
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Един » Нед 26 апр 2009 18:58

valter1968 написа:Има много марки гуми на различни пари но едно знам - Японски да са

Да не се бъркаш нещо - става дума за гуми, не за коли или телевизори.

Потребителски аватар
gozzu
Автомобил: Vw Golf 4 2_8 V6 4Motion 204 hp
Двигател: BDE 2002 г

Мнениеот gozzu » Пон 27 апр 2009 8:08

Според мен най-добрите гуми са новите гуми.
Трети ден съм с новия модел Dayton D320 195/55/15,
Преди това бях с Continental ContiPremiumContact който са доста по-реномирана марка, но бяха от 2006г. и явно са загубили качествата си, защото като сложих новите колата стана съвсем различна, в смисъл возия, поведение на пътя при мокро и сухо, волана по-олекна и т.н. онзи ден като заваля направих няколко врътки по цариградско и при скорост около 110км/ч. при преминаване през стичаща се вода по платното колата не мръдна,също така доста добре спират на мокро, общо взето съм доста доволен :)
Сигурно по-марковите гуми са по-добри(особено в здравината), но ми се струва, че разлика може да се направи при продължително екстремно каране т.е. спортно, при нормално шофиране трудно може да се направи разлика. Преди време имах Г2 GTI със спортно окачване и му купих 4 бр. Bridgestone Potenza RE 720 и не ми се вярваше какво прави тази кола по завои, имах чувството, че може да влезеш в завой с каквато си искаш скорост без да мръдне. За това мисля, че е по-важно гумите да се нови, а от там вече кой с каквито средства разполага да избира и марка.
Поздрави, безаварийна и успех на всички!
Изображение

Petyof
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Petyof » Пон 27 апр 2009 13:11

Колеги на репа ми бяха обещали AUTO BILD от 17 август, ама нъцки :023:
Интересува ме статията за теста на гумите.Ако някой има идея къде мога да я намеря :idea3
Ако не цялата то поне резултатите и по-специално 175/65 - 14" и 185/60 - 14"
А иначе засега съм се ориентирал към Fulda EcoControl, но я намирам само с дата на производство началото на миналата година :048:

Потребителски аватар
Harrry
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Harrry » Вто 28 апр 2009 8:04

Petyof написа:Колеги на репа ми бяха обещали AUTO BILD от 17 август, ама нъцки :023:
Интересува ме статията за теста на гумите.Ако някой има идея къде мога да я намеря :idea3
А иначе засега съм се ориентирал към Fulda EcoControl, но я намирам само с дата на производство началото на миналата година :048:

Колега, провери в Гьоте-институт: ул. Будапеща 1
ПК 1384
1000 София
тел.: +359 2 9390100
факс: +359 2 9390199

Petyof
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Petyof » Вто 28 апр 2009 9:29

Harrry написа:
Petyof написа:Колеги на репа ми бяха обещали AUTO BILD от 17 август, ама нъцки :023:

Колега, провери в Гьоте-институт: ул. Будапеща 1
ПК 1384
1000 София
тел.: +359 2 9390100
факс: +359 2 9390199

Колега благодаря много за помощта :006: .Живея в Бургас и незнам това по пощата ли да си го поръчам или :018:

bularm
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bularm » Вто 28 апр 2009 12:23

Аз съм на мнение, че Мишелин са си най-стабилните гуми такива си и взех 2 бр 195 65 15 за 135 лв бройката от едно ново магазинче в стара загора и момчетата ми направиха доволна отстъпка, още не съм ги сложил но довечера отивам.

Потребителски аватар
Harrry
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Harrry » Чет 30 апр 2009 20:29

Petyof написа:Колега благодаря много за помощта :006: .Живея в Бургас и незнам това по пощата ли да си го поръчам или :018:

Уф, пак не съм погледнал кой откъде е... То комай цялата България се събра в София! :P Колега, извинявай! Не знам, дали Гьоте-институт има филиал в Бургас. Мисля, че не биха ти пратили номер от списанието - те се преглеждат в читалнята, а ако си с членска карта, можеш да си вземеш списания и в къщи за две седмици. Но можеш да провериш. Аз самият съм ползвал тази читалня- има какво ли не. Просто не забелязах, че си от Бургас. Но ако врътнеш един телефон в София, те ще ти кажат, имат ли филиал в Бургас, или не. Друго не се сещам сега.
P.S. Сега проверих, ето в този сайт:
http://www.goethe.de/Ins/bg/sof/net/bgindex.htm
В Бургас, за съжаление, нямат читалня, но имат във Варна. Та ако имаш път натам...:
Немска читалня Варна
Регионална библиотека "Пенчо Славейков" ул. Сливница 34
9000 Варна
тел.: +359 52 658 452
boyka@libvar.bg
http://www.libvar.bg

Symptom
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Symptom » Пет 01 май 2009 18:37

Един глас за Yokohama C-Drive , странни мнения прочетох.. аз съм много доволен...шумни били.. нищо такова,най-безшумните гуми които съм имал.На мокро не даржели..незнам..за 1 път карам с усещане за сигурност с тях. В Унгария с 120 по магистрала,..със среден дъжд.. Тук пак с толкова карах тея дни локва по магистралата не им се опира, но се усети как мина през нея. При мен обират над 40% от малките вибрации... Като че ли имат по-високо съпротивление на таркаляне, в момента си слушам само мотора, никакъв друг шум...
Лично мнение ,супер гума е .

Потребителски аватар
asuan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот asuan » Пет 01 май 2009 20:58

Symptom написа:Един глас за Yokohama C-Drive , странни мнения прочетох.. аз съм много доволен...шумни били.. нищо такова,най-безшумните гуми които съм имал.На мокро не даржели..незнам..за 1 път карам с усещане за сигурност с тях. В Унгария с 120 по магистрала,..със среден дъжд.. Тук пак с толкова карах тея дни локва по магистралата не им се опира, но се усети как мина през нея. При мен обират над 40% от малките вибрации... Като че ли имат по-високо съпротивление на таркаляне, в момента си слушам само мотора, никакъв друг шум...
Лично мнение ,супер гума е .

:bowdown :bowdown :bowdown От 2 години съм със същите Yokohama C-Drive и подкрепям с 2 ръце мнението на колегата. :да:

Petyof
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Petyof » Нед 03 май 2009 18:47

Harrry написа:
Petyof написа:Колега благодаря много за помощта :006: .Живея в Бургас и незнам това по пощата ли да си го поръчам или :018:

Уф, пак не съм погледнал кой откъде е... То комай цялата България се събра в София! :P Колега, извинявай! Не знам, дали Гьоте-институт има филиал в Бургас. Мисля, че не биха ти пратили номер от списанието - те се преглеждат в читалнята, а ако си с членска карта, можеш да си вземеш списания и в къщи за две седмици. Но можеш да провериш. Аз самият съм ползвал тази читалня- има какво ли не. Просто не забелязах, че си от Бургас. Но ако врътнеш един телефон в София, те ще ти кажат, имат ли филиал в Бургас, или не. Друго не се сещам сега.
P.S. Сега проверих, ето в този сайт:
http://www.goethe.de/Ins/bg/sof/net/bgindex.htm
В Бургас, за съжаление, нямат читалня, но имат във Варна. Та ако имаш път натам...:
Немска читалня Варна
Регионална библиотека "Пенчо Славейков" ул. Сливница 34
9000 Варна
тел.: +359 52 658 452
boyka@libvar.bg
http://www.libvar.bg

Harrry големи благодарности за помощта :drunk
Явно ще ми се размине да видя тестовете в AUTO BILD :lupe
Засега съм се спрял на FULDA EcoControl 175/65 - 14".Като заработят след празниците ще я пазаря в случай че я намеря :да:
Благодарности на всички колеги които помагат :044:

Потребителски аватар
Slayera
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Slayera » Нед 03 май 2009 20:58

от 1-2 дни съм с Michelin Pilot Exalto PE2 195/50/15 82V, но още не мога да изкажа впечатления. ако някой ги ползва по отдавна нека да сподели. Аз ще кажа по-натам.

Това е шарката:

Изображение

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Пон 04 май 2009 0:43

Slayera написа:от 1-2 дни съм с Michelin Pilot Exalto PE2 195/50/15 82V, но още не мога да изкажа впечатления. ако някой ги ползва по отдавна нека да сподели. Аз ще кажа по-натам.

Мда, от няколко седмици съм с такива и вече мога смело да твърдя, че е уникално добра гума, може би от ранга на Continental Sport Contact (които бяха моя личен фаворит). Уникално сцепление на сухо и много добро на мокро (няма аквапланинг дори със средно високи скорости, но не държат като континентала на мокро).
Единствено не мога да кажа как ще се развият нещата след като мина 10-15к км, защото има много гуми, които в началото са ОК, но след това се променят към лошо.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”