Някой има ли опит с парфюмите, които предлага колегата a3asg

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
POLO PAVLETI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот POLO PAVLETI » Пон 29 сеп 2008 16:22

За някой определени можете да се обръщате към мен. Работя с такава стока на летището. Цените са доста по добри от другите магазини , но естествено не са като на колегата репликите. За някой неща можете да ме питате и ако искате и ви устройва цената мога да ви ги взимам. Парфюмите идват от Немска фирма от Германия, само това мога да коментирам за автентичноста им :) Иначе както каза колегата , какво ли е истинско вече в тая държава :lol:

Потребителски аватар
quattro^^
Автомобил: audi a6 c5
Двигател: AJL

Мнениеот quattro^^ » Пон 29 сеп 2008 16:27

ISRalien написа:
sick_fuck написа:В тунинг-а има много суперлативи за човека :wink:

аз се отказах.. След суперлативите човека си признава, че парфюмите са реплика!

Аз не съм взимал от него, но като за тея пари - толкоз :lol:

Потребителски аватар
Exell
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Exell » Вто 30 сеп 2008 11:45

Да изкажа едно положително мнение за на колегата парфюмите :) Всех си 3 бр. като на 2 от тях пише "парфюм" и са 1 към 1 с оригинала като аромат , за трайността ще кажа , че издържат повече от тестера който имах :) тоест един ден карат. 3-тия е тоалетна вода и от него съм доволен . Лично аз пак , ще се възползвам от продуктите му по-нататъка :wink:

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Вто 30 сеп 2008 12:21

всъщност какво стана? нито едно реално отрицателно мнение?

Потребителски аватар
Maxee
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Maxee » Нед 26 окт 2008 17:53

Какво стана след известно време:

Поръчах 2 парфюма (плюс един бонус). Цената беше 85 (5% за форума). Човекът точно ги изпрати още на следващия ден. Перфектна опаковка.

Вътре изпълнението личи, че не е оригналдЪ, ама пък аромата и трайноста (това което беше важно за мен) са екстра.

Препоръчваме. 8)

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Re: Някой има ли опит с парфюмите, които предлага колегата a3asg

Мнениеот MITKO_DVD » Сря 29 апр 2009 11:22

Телефон на колегата някой може ли да ми даде ,защото ми трябва :roll:

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Контакти:

Re:

Мнениеот MITKO_DVD » Вто 12 май 2009 20:53

Maxee написа:Какво стана след известно време:

Поръчах 2 парфюма (плюс един бонус). Цената беше 85 (5% за форума). Човекът точно ги изпрати още на следващия ден. Перфектна опаковка.

Вътре изпълнението личи, че не е оригналдЪ, ама пък аромата и трайноста (това което беше важно за мен) са екстра.

Препоръчваме. 8)

Максиииииииииии Макси дееба сичко е така верно опаковката е по-добра от тез в МОЛа,верно изпълнението на бутилката нема нищо общо с оригиналната,но горе долу е догодена,ма ароматите :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: ,верно са едно към едно,ма трайността е некъде между 45мин. и 1 час :oops: :oops: :oops: :oops: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: ,направо недражът грам,ма кво да се прай вече съм скочил,иначе пича е точен и коректен :да:

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Сря 13 май 2009 14:26

Мите, с едно патронче в джобчето и ще се пръскаш малко преди да се целуваш :)

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Сря 13 май 2009 18:53

chefito написа:Мите, с едно патронче в джобчето и ще се пръскаш малко преди да се целуваш :)

Па язе така и праа :Mr Green Fun :wink:

Uneek
Автомобил: 1998 VW Polo Variant
Двигател: APQ

Мнениеот Uneek » Нед 17 май 2009 1:40

Внимавайте с тези "реплики" че един приятел се изрина целия наскоро. Иначе страшно мноого ментаци са се навъдили имам чувството че в момента е бум на ментетата и репликите. Аз залагам на оригиналното - Или от фришоп-а на Промахон, или тестери от гет.бг - досега е нямало грешка

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Нед 17 май 2009 15:12

Аз не мога да разбера по какво ги разбирате дали са оригинални или реплики ?!?! На приятелката ми на два пъти съм й купувал хубав парфюм. Първият път и взех на DKNY, да ви кажа доста беше доволна от него - траен, та се не трае :Mr Green Fun . Втория път й взех Kenzo, на същата цена - около 100 лева, оказа се eau de toalette (демек тоалетна вода), който пък като аромат го бива, но не е траен. И двата ги купувах от магазин на центъра на Стара Загора специализиран за скъпа парфюмерия и козметика... Според мен по-скоро май нещата опират до марката на парфюма, не знам...

Uneek
Автомобил: 1998 VW Polo Variant
Двигател: APQ

Мнениеот Uneek » Нед 17 май 2009 16:55

Пич който разбира разбира. В грешка си ако си мислиш че ако си купиш "Eau de toilette" означава че е 100% менте. МЕнтето си е менте и по много показатели може да се разбере, стига да знаеш къде да гледаш. 95% от Мъжките парфюми по принцип са си EDT. Дамските пък обратно - повечето са EDP - Eau de perfume. Ето една таблица кое какво значи :)

PERFUME OIL = Pure Perfume:

lasts 6+ hours 15%-30% perfume oil in an oil rather than alcohol base - Rare. Few fragrances are commercially available in this concentration, and those that are tend to be extremely costly.

SOIE de PERFUME :

lasts 3 to 6 hours 15% - 18% perfume oil- Not common in commercial release, as above.

EDP = Eau de parfum:

lasts 3 to 5 hours 8% - 15% perfume oil - Fairly common. Price depends on the brand, the fragrance, etc., but will be more expensive than less concentrated fragrances, naturally. Currently very popular.

EDT = Eau de Toilette

lasts 3 to 4 hours 4% - 10% perfume oil - Common. Generally the strongest concentration available in men's fragrance.

EDC = Eau de Cologne:

lasts up to 3 hours 2% - 5% perfume oil - Common. Was once a very popular concentration, but not as much now, at least in women's fragrances. Still fairly popular in fragrances for men.

A/S = After Shave:

lasts 2 to 3 hours 3% or less perfume oil - Common. Also note that after shave often has aloe or other balms in it to sooth the skin after a shave, and the alcohol can help close pores.

Eau Fraiche :

lasts 1 hour or less 3% or less perfume oil - Not very common. Sometimes referred to as "perfumed mist" or "splash". Often alcohol free.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Нед 17 май 2009 17:55

Ами може и да е субективно това понятие за трайност, но сега като се загледах в двата "парфюма" са с еднакво количество парфюм единият е с 3.4 FL (каквото и да значи това) за 100 мл., а другият е 1.7 за 50 мл., което като консистенция ги прави еднакви. Интересното е, че цената на вторият (който е 50 мл.) е равна на този 100 мл. и може би там се крие ключът за трайността. Но на единият пише EDT (100ml), другия EDP (50ml). Иначе за ментетата явно не съм се изразил правилно - не че EDT е менте, а просто е по-краткотраен...

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Нед 17 май 2009 20:57

stefan4o написа: Но на единият пише EDT (100ml), другия EDP (50ml).

Естествено че EDP е по-трайно от EDT поствам и малко инфо на български че по-горе е на чуждоземски и някой може да не го разбира :) А иначе скоро тъщата ходи на екскурзия до Лондон и ми донесе от там "1 Million" /EDT/ на бате ти Пако,е те такава мирисалка не съм имал-като се напръскам сутринта и вечерта жената ми вика че много и мириша. Купувал съм и от летището и от "маркови" магазини ама Лондон си е Лондон :))

Парфюмите под формата на уханни растения, извлеци от тях и други са ни познати още от древността. Към сегашният си вид те се доближават през средновековието в европейските дворове като най – известен е френския. Парфюмът се състой от няколко компонента водно алкохолен разтвор или денатуриран етилов алкохол, в които е разтворена парфюмна композиция (още за парфюмните композиции). Най – важният от тях е парфюмната композиция (ПК). Тя дава на парфюма основните му характеристики.

Парфюмни есенций

Парфюмните есенций са съставени от над 50% ПК и разтворител (денатуриран алкохол, пропилен гликол и др.) има и такива в които няма разтворител. Тази форма не е подходяща за употреба в състоянието което е и за това нормално не се продава на крайния потребител, а не е нужно да споменаваме и за цената й.

Парфюм/Perfume / Le Parfum

Парфюмът е 20-40% разтвор на ПК и е най – чистата, силна, издържлива и съответно най – скъпата форма на аромат. Най – топлите точки на тялото (обикновенно това са точките върху които се усеща пулса – шията, зад ущите, зад коляното и вътрешната страна на лакътя и китката) върху които се нанася помага да се усеща аромата равномерно. Парфюмите при нормална употреба траят обикновено около 12 - 18 часа но е възможно и по – дълъг или по – къс период от време в зависимост от биохимията на тялото.Тази форма е доста по – евтина от предходната но трябва също да се внимава с нея, тъй като лесно може да се ‘злоупотреби’ с употребата й.

Парфюмна вода/Eau de Perfume / Eau de Parfum / EDP

Втори по ранг след парфюма е парфюмна вода (EDP). Има концентрация на ПК 10-30% и е доста популярна. Трае 8 – 12 часа при нормална употеба и в зависимост от биохимията на тялото.

Тоалетна вода/ Eau de Toilet /Eau de Toilette / EDT

Това е по леката версия на EDP. Тя съдържа по малко ПК и за това не е толкова издържлива. Концентрацията на ПК в нея може да е 5-20%. Очаквайте от нея да трае около 5-8 часа при нормална употеба и в зависимост от биохимията на тялото.Ако искате да удължите аромата й обмислете употребата на душ гел, крем за тяло със същият аромат.

Одеколон /Eau de Cologne / Cologne / EDC

Разликата между EDP и EDC не е чак толкова голяма, но съдържанието на ПК в нея е най – малко от всички изброени дотук 2-3%. Често се изплозва в комбинация с тоалетна вода. Може да трае до 4 часа, като може да се опитате да удължите аромата използвайки сапун, душ гел или лосион.

Ароматни води / Perfumed Body Waters

По – слабо ароматни от одеколона. Съдържат ПК около 1%, те са слабо ароматни, но имат добри хидратиращи свойства. За най – добри резултати използвайте върху цялото тяло, като я комбинирате с душ гелове и лосиони за тяло.

Парфюмни масла

Парфюмните масла са чудесен начин да опитате уникалния свят на уханията без вода и алкохол, които са традиционни за парфюмите и одеколоните. Най – честата им употреба е при масажи и бани. Те са съставени от етерични масла или ПК и масла носители: слънчогледово, жожоба, сусамено, макадамия и кокос.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”