Колеги, да изберем едно Половерче

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
eradev
Автомобил: HR-V
Двигател: D16W1

Re: Колеги, да изберем едно Половерче

Мнениеот eradev » Сря 29 апр 2009 12:29

Гласувам с две ръце и един крак ако може за двигателя 1,6 АЕА. Имам го от април 2005 и до момента съм сменил само един комплект съединител. Карам 90 % на газ и в Бургас ми дава 10-11 разход. Извън града може да падне и на 7, дори и по-малко. Работи с обикновен изпарител, колекторите са метални. Абе никакви проблеми за 4 години и много навъртени километри. Единственото, за което мога да се замисля да го сменя е, че няма клима. Двигателя е страшно здрав и за килограмите на колата си набира много готино. :bowdown

hbnv

Мнениеот hbnv » Нед 03 май 2009 15:22

1.4 AEX - 1996 - 60 к.с. - карам я четвърта година със седемгодишен акумулатор (пали за 1-2 секунди), главно градско и отпуски и почивки в страната. Вдига си километрите по каталога без проблеми, харчи точно толкова, колкото и дават, няма голямо значение колко хора возиш за пъргавината - максималната и мощност е на оборотите на които се кара най-много около 3000. За по-голяма мощност на двигателя си заслужава ако има климатик - моята няма. Сменил съм само само термостат и капачка, сега ще сменям семеринг на скоростна кутия (4лв струва ) и накладки - не е спешно все почти 40 хиляди минах.

Газова уредба на такава кола е глупост - тя гори символично - карам и други коли понякога, та сравнявам.

Ако ще возиш двама - до трима, за почивка и четирима няма проблеми - Polo e кола за тебе.

velimert
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот velimert » Нед 03 май 2009 15:46

Ако намериш 1.6 АЕА, мога да кажа че колата си заслужава от всякъде, аз имам такава от 5 месеца вече и НИЩО не съм сменил по нея, катастрофирах(един калъф ми отнесе цялата лява страна като се започне от сериозен удар отзад и после избяга) с крива щанга(кормилна) от към шофьора и видимо крив волан без сменени нито кабели нито свещи нито масло да не говорим за ремъци и филтри съм карал с 150 km/h просто мотора е мн. ама мн. здрав.

MbHuHkA
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MbHuHkA » Пет 08 май 2009 12:08

Хайде и един коментар от момиче :lol: Карам Поло 1.6 (75к.с), бензин, повече от 2години без никакви проблеми до сега! Доволна съм много! Дава ми разход - градско 7-8, извънградско 5-6. Върви доста! Така че твърдо ЗА, но за тези пари...незнам какво ще намериш. Успех!!!

polo motorsport
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот polo motorsport » Пет 08 май 2009 14:19

1.4 16В,(АФХ-101 КОНЯ ТОВА Е КОЛАТА)
ДО 3000 оборота си е нормална малолитрашка,но послеееееееееее къса синджира.
Този DOHC двигател е високо оборотен, и е доста бърза кола,като по нишо не отстъпва на спортните мъници 106-1.6 16в и саксо 1.6 16в(казвам го от опит)
Лично аз съм с такава,много доволен,обаче частите са по скъпи.

silvesterjunior
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот silvesterjunior » Сря 03 юни 2009 9:58

Колко горе длоу трябва да си приготви човек за първоначалната смяна на консумативи (малса филтри ремуци ...) след покупката на Поло 1.4 (60)?

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”