Стъклото ми се вдига до едно място и се връща додолу

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
dude
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Стъклото ми се вдига до едно място и се връща додолу

Мнениеот dude » Сря 29 апр 2009 7:23

колеги, днеска си свалям стъклото, исках да го сваля малко, а то се чу някакво прискърцване и стъклото слезна цялото до долу. При опит да го вдигна почва да се вдига и спира до едно место, след което се връща до долу.
Някакви идеи

jims
Автомобил:
Двигател:

Re: Стъклото ми се вдига до едно място и се връща додолу

Мнениеот jims » Сря 29 апр 2009 8:50

-

Последна промяна от jims на Сря 11 юни 2025 9:04, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
balamata
Автомобил: Renault Laguna
Двигател: F3P720

Мнениеот balamata » Сря 29 апр 2009 10:37

Виж във бутончето да не се е изметнала медната пластинка и да контактува постоянно в положение "надолу".

Потребителски аватар
dude
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dude » Сря 29 апр 2009 10:42

механизмът нещо е пребан, имаше разни пласмасови парченца тук таме
ще се купува нов явно

Потребителски аватар
emohrisstov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот emohrisstov » Сря 29 апр 2009 10:55

Колега и аз имах същия проблем. Стъклото започна трудно да св вдига, след това се дигаше до средата и след това слизаше до долу, докато най-накрая не си остана долу и не помръдна повече. Трябва си му ремонт. Не го ръчкай повече, за да може да остане здраво каквото е възможно вътре. Може би ролката вътре ти е за смяна.

А относно това, че се връща само до долу, това е защитния механизъм. При вдигане стъклото среща съпротивление някъде и се задейства механизма, който го връща надолу автоматично. Това е при ситуация примерно да не ти защипе ръката или нещо подобно.

Успех с ремонта :да:

Потребителски аватар
dude
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dude » Сря 29 апр 2009 12:48

няма какво да го ръчкам, откачиха ми го в сервиза и го подпряха на трупче, за да мога да карам
ще го сменям целия

uki
Автомобил: GOLF 3 TDI
Двигател: AHU089446
Контакти:

Мнениеот uki » Сря 29 апр 2009 15:56

Здр.И моя голф прави подобни номера на дясната врата на мястото до шофьора.При задържане на копчето и почва да се дига и по средата се връща на долу,а при единично натискане на копчето мога да го затворя до горе.Шофьорската и при мен е с трупче подпряно от както съм я взел колата.Та добре ще е ако някой знае наистина причината за проблема да драсне някой ред.

Потребителски аватар
evgenyh
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: BSE 2005

Мнениеот evgenyh » Сря 29 апр 2009 16:25

От както съм взел колата - 4 години е все така, ту се оправя за известно време, ту отново се появява проблема и на 2-те стъкла. Интересно е, че на шофьорското което ползвам всекидневно, от много дълго не се е появаявал, доката при дясното е много зле положението. Вдига се с припомпване на бутона, като интересното е, че с комфорт функцията се вдигат и 2-те без проблем :screwy

Потребителски аватар
viko_90
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот viko_90 » Сря 29 апр 2009 18:31

Здравейте. И моя шофиорски прозорец миналия ден отказа. Вдигна се до средата и после спря и нито надолу нито нагоре. От време на време преди се отваряше а понякога не искаше да се отваря :screwy

Потребителски аватар
mitko_vr6
Автомобил: VW Golf GT 97 Audi A3
Двигател: AFT AGU

Мнениеот mitko_vr6 » Сря 29 апр 2009 18:45

Здравеите колеги.И моят прозорец (шофюрския) преди две седмици ми направи този номер и то няколко пъти вдига се до горе и се сваля до там от кадето е започнал автоматично да се вдига.От комфорт функцията си работи перфектно.
Но на следващия ден си работеше нормално и до сега повече не ми е правил прблем.

Потребителски аватар
boyan88
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот boyan88 » Съб 02 май 2009 11:54

Хаха, явно това е доста голям проблем на ел пакетите на голф. Преди 4-5 дни и при мен се прояви същият проблем. Когато натисна копчето автоматично да се дигне до горе, стига до горе и се връща до средата. Доброто в случая е, че при единични натискания се дига до горе. Благодарение на един приятел (понеже аз съм бавно развиващ) разбрах, че като оставя отворен прозореца и заключа колата прозорците сами се вдигат :oops: :oops: :lol: :lol:

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Съб 02 май 2009 15:51

boyan88 написа:Хаха, явно това е доста голям проблем на ел пакетите на голф. Преди 4-5 дни и при мен се прояви същият проблем. Когато натисна копчето автоматично да се дигне до горе, стига до горе и се връща до средата. Доброто в случая е, че при единични натискания се дига до горе. Благодарение на един приятел (понеже аз съм бавно развиващ) разбрах, че като оставя отворен прозореца и заключа колата прозорците сами се вдигат :oops: :oops: :lol: :lol:

Не се притеснявай,не е на добре и ти ще сменяш...

Потребителски аватар
zloby3400
Автомобил: Golf III
Двигател: AEK 1996
Контакти:

Мнениеот zloby3400 » Пон 04 май 2009 15:57

От 2 дена дясното стъкло се вдига до горе и после само се връща до средата. Трябва като стигне до горе да натисна бутона за надолу за да остане стъклото затворено. :screwy

pepone
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pepone » Пон 04 май 2009 18:20

evgenyh написа:От както съм взел колата - 4 години е все така, ту се оправя за известно време, ту отново се появява проблема и на 2-те стъкла. Интересно е, че на шофьорското което ползвам всекидневно, от много дълго не се е появаявал, доката при дясното е много зле положението. Вдига се с припомпване на бутона, като интересното е, че с комфорт функцията се вдигат и 2-те без проблем :screwy

същата работа е и при мен :? само , че проблема е стриктно при дясното стъкло, в момента си се вдига без проблеми, което е страно защото веднъж заседна и едвам го вдигнах. Добре, че имаше човек със мене да ми помогне.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”