Как може с просто око да се разбере дали е баран връщан километража на автомобил?
Пиша да Пасат В3, 92 година, ABS двигател(ако има значение изобщо)

Превъртане на километраж
- MITKO_DVD
- Автомобил: Passat B4
- Двигател: 2E 1994
- Контакти:
Re: Превъртане на километраж
velinsl написа:Как може с просто око да се разбере дали е баран връщан километража на автомобил?
Винаги можеш да видиш реалните километри ,но требе да знаеш къде да гледаш

-
- Автомобил:
- Двигател:
Къде се гледа,я ни светнете...Имам и аз един въпрос за километражите.Моят не работи,какъв може да е проблема,гледам май не е със жило,ПАСАТ 97-ма...
именно, някой ще сподели ли, че на моя май пишеше 164 ХХХ.
Как пък не, но знам ли...
- Danny boy
- Автомобил:
- Двигател:
MITKO_DVD написа:velinsl написа:Как може с просто око да се разбере дали е баран връщан километража на автомобил?
точно на този пасат дето целия му скоростомер е механичен ще видиш реални километри кога цъфнат налъмите.
Иначе трудно може да разбереш.Трепери ли ти стрелката на скоростомера при определена скорост?
Пломбата на жилото здрава ли е/от към моторния отсек в нишата за рамото на чистачките.
Абе... брой годините на колата и и умножавай поне по 10к на година,ще получиш долу горе на какви си.
- swissmad
- Автомобил:
- Двигател:
Danny boy написа:MITKO_DVD написа:velinsl написа:Как може с просто око да се разбере дали е баран връщан километража на автомобил?
точно на този пасат дето целия му скоростомер е механичен ще видиш реални километри кога цъфнат налъмите.
Иначе трудно може да разбереш.Трепери ли ти стрелката на скоростомера при определена скорост?
Пломбата на жилото здрава ли е/от към моторния отсек в нишата за рамото на чистачките.
Абе... брой годините на колата и и умножавай поне по 10к на година,ще получиш долу горе на какви си.
Абе аз -дето нямам пари ,навъртам на година по 20-25 000 км.А тия на запад където не им е проблем да сипват бензин по колко ли км. на година минават?????

- kristianatanasov
- Автомобил:
- Двигател:
Danny boy написа:брой годините на колата и и умножавай поне по 10к на година,ще получиш долу горе на какви си.

- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
Специално за пасатите с механичен километраж, съм чувал че каналчето на болтчетата на циферблата трябва да е в хоризонтално положение. Също така ако е отвивано може да има следи. За реалните километри може да се съди по износването на салона и други подобни, но пак не е сигурно 

- zloby3400
- Автомобил: Golf III
- Двигател: AEK 1996
- Контакти:
А на по-новите автомобили как се разбира?
По 10к може ако е карала колата някоя баба до пазара в центъра на селото.На запад хората карат по 100-200 на ден до работа и обратно.Всеки да смята оттам -нататък колко на година
По 10к може ако е карала колата някоя баба до пазара в центъра на селото
Молим, молим. Аз на пасата от аватара съм му навъртял 20-25 000 за почти 4 години.
Ама живеех до работа. Обаче лятото го къртих от каране. Правих по 5000 км лятото, а за месец не повече от 200км.
Трепери ли ти стрелката на скоростомера при определена скорост?
Не знам. Още не съм го карал за да наблюдавам такива неща. От Варна насам, и веднага в гараж. После от гаража навън на 15-20 метра и обратно.
...износването на салона ...
Потресаващо запазен е и цалия автомобил не само салона.
- bobcho
- Автомобил: VW Golf 3
- Двигател: AFN 1997
Следите по салона по-скоро говорят дали колата е карана градско повече или извънградско ( също са си показател за километрите).Мой приятел си купи Мазда 6 2006 год на 270 000 км. и салона и е пефектен... само копчето на темпомата си личи, че е ползвано здраво.Пасат 99' на един познат .. 2004 го купи на 380 000.
Много е трудно да се определят на кола с механичен километраж.Моята като я взех показваше 207 сега е на 260к км.Била е поне на 400 000 като я взех съдейки по цялостното състояние и белезите по Б колоната от отлепени лепенки за сервизни интервали.
Много е трудно да се определят на кола с механичен километраж.Моята като я взех показваше 207 сега е на 260к км.Била е поне на 400 000 като я взех съдейки по цялостното състояние и белезите по Б колоната от отлепени лепенки за сервизни интервали.
- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
velinsl написа:...износването на салона ...
Потресаващо запазен е и цалия автомобил не само салона.
Може само да се радваш, но пак няма гаранция за километрите

Зависи кой и как е карал колата.
Примерно на баща ми колата беше със перфектен салон и след 3 години вече страницата на шофиорската седалка е протрита. А моята седалка не е мръднала

При положение че аз карам почти само градско

За сметка на това пък моите гумичкки на педалите са изтъркани на криво(а бяха нови, все пак колата беше на 113к км

В крайна сметка съм забелязъл че добре изглеждащите коли се поддържат и сервизират редовно което е по важно от километрите

- sigman
- Автомобил: BMW
- Двигател:
velinsl написа:Как може с просто око да се разбере дали е баран връщан километража на автомобил?
....100 % е връщан ако го купуваш от Горубляне,а и по принцип,но ако колата е обслужвана грамотно това не трябва да те притеснява..
ако го купуваш от Горубляне
Не. Просто от 8 май влиза той в обръщение, а този който движа в момент става товарен кон докато не се продаде(и без това ми предстоят ремонти доколко ми позволяват кинтите).