Здравейте колеги,
Напоследък се роди в мен една идея да си взема още една кола - VW Passat 2006 година. Нямам обаче представа за нищо повече от цените им в момента. Можете ли да ме ориентирате как стои въпроса с двигателите им и обслужването. В момента имам Golf III GT. Може ли изобщо да става дума за някакво сравняване ценово? Не ме интересуват големи двигатели и се концентрирам върху бензин. Да кажем 1.8-2.0. Може ли да споделите някакви размишления и насоки? Предварително ви благодаря!

Размисли за Passat
- StS
- Автомобил: Golf VI
- Двигател:
- Контакти:
Re: Размисли за Passat
Подръжката е мноого по - скъпа! Виж за Пассат 2004 със всички луксове по-добре ще е за тебе си мисля..
- nurv
- Автомобил: Audi A6
- Двигател: ALF
StS написа:Подръжката е мноого по - скъпа! Виж за Пассат 2004 със всички луксове по-добре ще е за тебе си мисля..
Какво значи " мноого"? Ориентирай ме ценово ако обичаш.
- Ицку®
- Автомобил: 2xTouran TDI
- Двигател: CAYC 2014 и CFHF 2015
Безиновите двигатели на Пасат за тази година са 1.6MPI(102 Hp), 1.6FSI(115 Hp) и 2.0FSI(150 Hp).Поне тези намерих.Не знам по какви причини си се спрял на бензинов двигател, според мен дизела е по-добър вариант за тази кола, а и дизеловите Пасати са повече от бензиновите от този модел. Като цяло модела много ми харесва, но съм се спрял на Туран. 

- theraven
- Автомобил: Golf Mk4 Sport Edition
- Двигател: SDI
- Контакти:
Колега, за голяма кола бих ибрал дизел, без значение марката - не съм предубеден. Опита показва, че колкото и да са капризни дизелите в днешно време (карам помпа дюза и вече ме е вкарала в достатъчно разходи), колкото повече са килограмите на добичето, толкова по-изгодно излиза тази инвестиция. Естествено тук говорим за случай, в който на колата и остава още живец,а не и е изпит соса от настъпване. Та моето мнение е, че едно хубаво дизелче, добре поддържано и ако си го гледкаш редовно, ще ти се окаже много предано и няма да имаш големи проблеми с него. Смяната на консумативите на почти нова кола бензин или дизел еднакво много ти бърка в дупето, така че това не го и коментирам. Да не говорим, че сегашните дизели са по-пъргави от бензинките... Та това е лично мнение. Просто помисли върху това...
Поздрави, Митака

Поздрави, Митака

- StS
- Двигател:
- Контакти:
nurv написа:StS написа:Подръжката е мноого по - скъпа! Виж за Пассат 2004 със всички луксове по-добре ще е за тебе си мисля..
Какво значи " мноого"? Ориентирай ме ценово ако обичаш.
Виж съвсем ориентировъчно В5.5 може да го обсужиж за 7-800лв , В6 под 1500 особено ако е дизел може и повече. Сега нали се сещаш че има занчение, каде и с какво го обслужваш ? Но разликата в 5.5 и 6 е голяма ! Препоръчвам ти В5.5 хайлайн 2000сс 115кс - около 2003 - 2004г., гарантирам ще останеш доволен.
Само се пойнтересувай едно FSI колко струва ако му се скапе нещо. А да ти кажа чесно майсторите който разбират от В6 в София се броят на пръсти.
- ChimeyJimmey
- Автомобил: торанага
- Двигател: AXQ
За мен PASSAT B6 e пълен провал.
Издънка абсолютна!
Не си заслужава!
Съвсем лекичко ти намеквам да прочетеш тази тема.
Не, не съм си създал горното мнение за този автомобил, водейки се само по нея...
Издънка абсолютна!
Не си заслужава!
Съвсем лекичко ти намеквам да прочетеш тази тема.
Не, не съм си създал горното мнение за този автомобил, водейки се само по нея...
- maimo
- Автомобил: GOLF 5 GTI
- Двигател: AXX-2005
колега обслужването на пассат 2000тди б6 с ремаци ролки водна помпа е около 400лв- + още 200лв за масло и филтри
какви са тези глупости дето ги приказвате 1500лв и в предната тема бяx написал пиша и в тази xора които,преполагам даже не са се ка4вали в такава кола да не пишат и да не дават мнения, а колега защо не кажеш колко струва ремонта по xодовата 4аст на б5.5 и на б6 някакво сравнение; ще ти кажа само 4е разликата е xиляди левове
колега ти ако правиш сравнение между пассатб5.5 2000 115 коня бензин и б6 2000тди 140 коня зна4и наистина не разбираш от коли.

- StS
- Двигател:
- Контакти:
maimo написа:колега обслужването на пассат 2000тди б6 с ремаци ролки водна помпа е около 400лв- + още 200лв за масло и филтрикакви са тези глупости дето ги приказвате 1500лв и в предната тема бяx написал пиша и в тази xора които,преполагам даже не са се ка4вали в такава кола да не пишат и да не дават мнения, а колега защо не кажеш колко струва ремонта по xодовата 4аст на б5.5 и на б6 някакво сравнение; ще ти кажа само 4е разликата е xиляди левове
![]()
![]()
колега ти ако правиш сравнение между пассатб5.5 2000 115 коня бензин и б6 2000тди 140 коня зна4и наистина не разбираш от коли.
Колега, дай на ЛС от каде пазаруваш че и аз да заведа тука няколко автомобила да ги пооправят...
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”