Golf MK3 2/3 врати - проблем с ел. стъкла

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
joro_tt
Автомобил:
Двигател:

Golf MK3 2/3 врати - проблем с ел. стъкла

Мнениеот joro_tt » Сря 29 апр 2009 21:02

Взех си нова машинка за шофъорското стъкло, 3 часа се мъчих и не ще да стане и не ще.
Механизма всичко се монтира без проблеми на мястото.Моторчето си върти нагоре надоло, пробвах го без стъкло.
Проблема дойде като сложих стъклото, вдига се до средата и запъва.....
Давайте акъл, моля...
Има ли нещо при захващането му към държачите, регулиране, колко да стягам... такива неща...

Потребителски аватар
viko_90
Автомобил:
Двигател:

Re: проблем с ел стъкла двуврат голф 3

Мнениеот viko_90 » Сря 29 апр 2009 22:56

Колега и аз до преди малко си играх с шофиорското стъкло. Преди 2 дни остана на средата и нито надолу нито нагоре. Днеска си играх да търкам малко буксите с шкурка и спирт и механизама тръгна, но когато сглобих вратата със стъклото и цъкнах НИЩО пак не искаше да мърда..... :screwy :|

Потребителски аватар
joro_tt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joro_tt » Чет 30 апр 2009 7:34

Цъка ли машката като натиснеш копчето? Или нищо не се чува?
При мен си мисля че не нагласям точно доло стъклодържачите и скъклото се засуква на средата и заклинва, или някви водачи има които не мога да ги видя каде са....

brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Мнениеот brum » Чет 30 апр 2009 9:18

joro_tt написа:Взех си нова машинка за шофъорското стъкло, 3 часа се мъчих и не ще да стане и не ще.
Механизма всичко се монтира без проблеми на мястото.Моторчето си върти нагоре надоло, пробвах го без стъкло.
Давайте акъл, моля...
Има ли нещо при захващането му към държачите, регулиране, колко да стягам... такива неща...

Наглася се по следният начин:

1. Пръсваш с силиконов спрей оплътненията на прозореца. Ако са лепкави може да задържат стъклото, дори да е правилно поставено. А с времето се наакват и ... това е начина да ги възстановиш.
2. Слагаш стъклото в крайно горно положение. Можеш да го закрепиш с хартиено тиксо към вратата.
3. Вдигаш машинките до почти крайно горно положение - там където е най-горното им положение в което имаш достъп до болтовете за стягане на стъклодържачите
4. Отпускаш стъклото така че да падне в машинките като гледаш горе-долу да го направиш равномерно - т.е. да го нагласиш така, че като се вдигне до горе да прилепва едновременно в предната и задната част на стъклото. Това трудно ще го уцелиш от първия път, но малки разлики са приемливи.
5. Почваш процедурата по донагласяне на стъклото - в края в който стъклото залея първо охлабваш болта на стъклодържача, преместваш стъклото няколко мм надолу, стягаш отново. Това се повтаря докато стъклото не почне да затваря едновременно и в предния, и в зядния край. Ако няма накъде надолу да отпуснеш - преместваш стъклото леко нагоре в другия стъклодържач. Идеята трябва да си я схванал вече.

Относно стягането - на око. Колкото да не е прекалено стегнато и все пак да не се изплъзва прозореца. Целия ти проблем предполагам идва от това, че си пуснал стъклото надолу докато опре до край в стъклодържачите. Има голяма вероятност да се е осукало така и да запъва.

Също така поясни какво имаш в предвид под нова машинка - нова нова, или нова втора ръка. Ако е втора ръка може и тя да е проблемна.

Потребителски аватар
viko_90
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот viko_90 » Чет 30 апр 2009 16:12

joro_tt написа:Цъка ли машката като натиснеш копчето? Или нищо не се чува?
При мен си мисля че не нагласям точно доло стъклодържачите и скъклото се засуква на средата и заклинва, или някви водачи има които не мога да ги видя каде са....

Не цъка изобщо секи ден си играя по малко, но няма ефект сега мисля да изкарам платката и там да почистя малко, но незнам дали ще има ефект. Но за сега съм почти 100% сигурен, че при мен е от лош контакт, но незнам от каде идва :(

Потребителски аватар
joro_tt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joro_tt » Чет 30 апр 2009 18:38

brum написа:
joro_tt написа:Взех си нова машинка за шофъорското стъкло, 3 часа се мъчих и не ще да стане и не ще.
Давайте акъл, моля...

Наглася се по следният начин:

1. Пръсваш с силиконов спрей оплътненията на прозореца. Ако са лепкави може да задържат стъклото, дори да е правилно поставено. А с времето се наакват и ... това е начина да ги възстановиш.
2. Слагаш стъклото в крайно горно положение. Можеш да го закрепиш с хартиено тиксо към вратата.
3. Вдигаш машинките до почти крайно горно положение - там където е най-горното им положение в което имаш достъп до болтовете за стягане на стъклодържачите
4. Отпускаш стъклото така че да падне в машинките като гледаш горе-долу да го направиш равномерно - т.е. да го нагласиш така, че като се вдигне до горе да прилепва едновременно в предната и задната част на стъклото. Това трудно ще го уцелиш от първия път, но малки разлики са приемливи.
5. Почваш процедурата по донагласяне на стъклото - в края в който стъклото залея първо охлабваш болта на стъклодържача, преместваш стъклото няколко мм надолу, стягаш отново. Това се повтаря докато стъклото не почне да затваря едновременно и в предния, и в зядния край. Ако няма накъде надолу да отпуснеш - преместваш стъклото леко нагоре в другия стъклодържач. Идеята трябва да си я схванал вече.

Относно стягането - на око. Колкото да не е прекалено стегнато и все пак да не се изплъзва прозореца. Целия ти проблем предполагам идва от това, че си пуснал стъклото надолу докато опре до край в стъклодържачите. Има голяма вероятност да се е осукало така и да запъва.

Също така поясни какво имаш в предвид под нова машинка - нова нова, или нова втора ръка. Ако е втора ръка може и тя да е проблемна.

:да: :drunk
стана работата, явно се е осукало и засяда, машинката е чисто нова със стария електромотор

Потребителски аватар
joro_tt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joro_tt » Чет 30 апр 2009 18:41

viko_90 написа:Не цъка изобщо секи ден си играя по малко, но няма ефект сега мисля да изкарам платката и там да почистя малко, но незнам дали ще има ефект. Но за сега съм почти 100% сигурен, че при мен е от лош контакт, но незнам от каде идва :(

Провери си първо копчето

Binev_T
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Binev_T » Чет 18 фев 2016 15:44

Взех си нова машинка за шофьорското стъкло на феби.
Механизма се монтира без проблеми на мястото. Моторчето си върти, но на обратно. Натискам бутона за отваряне, стъклото се затваря и обратното. Заключвам колата и задържам ключа, всички стъкла се затварят без шофьорското. като вдигам стъклото някъде задържа, но прочетох как се регулира и с този проблем ще се боря по- късно.
Има ли два вида машинки или някой е "творил" по инсталацията?
В буксата на моторчето всичко е както трябва. Чудя се дали да отварям ролката и да обръщам жилата.
П.С. Голфа е с 4/5 врати, но мисля, че това не от значение.

Binev_T
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Binev_T » Вто 28 юни 2016 12:11

Проблема е решен.
На лявата врата е сложено дясно моторче.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”