проблема е от както взех колата...около 2години....та маслото е перфектно... от доста хора съм го чувал,проблема е при 105 градуса на маслото(имам мфа на километража)и показва само маслото....и проблема си остава......решение няма
май
голф3-ка 1.8ABS лампата на маслото свети понякога???
- morjito
- Автомобил:
- Двигател:
Re: лампата на маслото свети понякога???
да взема да си видя лагерите ли.....?нещо не се връзва ама .....
-
emo-gar
- Автомобил:
- Двигател:
Ами най-добре послушай какво казва (не веднъж!)joker,при този топлинен режим да се замери налягането на маслото-поставете манометър на мястото на термосензора за MFA-на конзолата за маслен филтър.При 2000оборота трябва да е над 2бара,да не се окаже накрая лъжлив датчик(2 броя са в системата! писано е за тях)
А логиката с лагерите е следната:увеличена хлабина,респективно срив в налягането.Маслото се подава към разпределителен и колянов вал (има отвори в тях,свързани с маслена магистрала)-попада в хлабината м/у опорните шийки на валовете и съответните лагерни черупки,образува се смазващ маслен слой,или както го наричат още "маслен клин".Увеличената хлабина позволява бързо оттичане на маслото от зоните,помпата набива още..докато се стигне момента да не може да компенсира разхода и налягането пада,подобно става и при падане на гъстотата на маслото вследствие на температурата.А е възможно и износване на маслена помпа,както и неправилна работа на предпазно-преливния клапан на системата.
А логиката с лагерите е следната:увеличена хлабина,респективно срив в налягането.Маслото се подава към разпределителен и колянов вал (има отвори в тях,свързани с маслена магистрала)-попада в хлабината м/у опорните шийки на валовете и съответните лагерни черупки,образува се смазващ маслен слой,или както го наричат още "маслен клин".Увеличената хлабина позволява бързо оттичане на маслото от зоните,помпата набива още..докато се стигне момента да не може да компенсира разхода и налягането пада,подобно става и при падане на гъстотата на маслото вследствие на температурата.А е възможно и износване на маслена помпа,както и неправилна работа на предпазно-преливния клапан на системата.
- cappy_p
- Автомобил:
- Двигател:
колега смени си първо датчика и после си мотаи акъла с масла помпи и лагери.аз на старата 2-ка заради един датчик смених 3 пъти маслото 2 помпи и бях на път да сменям и лагерите а то кво излезна 6 лв.датчик смешен. 

- Fripon_X
- Автомобил:
- Двигател:
cappy_p написа:колега смени си първо датчика и после си мотаи акъла с масла помпи и лагери.аз на старата 2-ка заради един датчик смених 3 пъти маслото 2 помпи и бях на път да сменям и лагерите а то кво излезна 6 лв.датчик смешен.
Ех де да имах твоя късмет с 6 лева дамина. При мен беше издухан малко ДВГто когато го взех и ми правиче този проблем но аз минах само с 800 билетчета щото като пич за щяло и нещяло си му направих основен ремонт. Е то в за добро се кал направих и някой друг упгрейд
Здравейте пичове,аз карам Венто от 2 години(дизелово).Спомням си когато отидох до Горубляне да го взема лампата на маслото светеше постоянно когато мотора работеше.Първо се притесних,но като ми направи отстъпа търговеца от 800 лева си казах абе ще скачам,пък квото стане.Лампата си светеше,аз си карах и проблеми никакви.Направи ми впечатление че когато лампата ми свети оборотомера не ми работи.Отварях капаци,гледах за окислени конектори на генератора,защото там е вързан оборотомера.След около 10000км от както беше в мен оборотомера започна да работи от време на време,като през това време когато работеше лампата ми изгасваше.След 200км ще сменям масло за 40000 от както го карам и вече никакъв проблем нямам с таз лампа.Съвет от мен огледай си връзките по генератора.
- radotom
- Модератор

- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
The BULL, проблема при теб е от таблото или от генератора. Някъде има кофти връзка.
Вероятно е в таблото. Свали го и огледай за спукани спойки. Най-често- куплунга, където влизат кабелите.
Ако не можеш да се справиш сам- обади се на egoist_ок.
viewtopic.php?f=13&t=117397&start=0
Вероятно е в таблото. Свали го и огледай за спукани спойки. Най-често- куплунга, където влизат кабелите.
Ако не можеш да се справиш сам- обади се на egoist_ок.
viewtopic.php?f=13&t=117397&start=0
THE-BULL ,колегата е с бензинов мотор.при него не се взема сигнал от генератора.Та по темата:зарди това ниско налягане отворих мотора.Фактите:добри лагери,добра помпа ,а наляга слабо.само на паразитния вал не прегледах лагерите.Един въпрос:на място могат ли да се сменят тези лагери?
едно питане и от мен
аз направих измерването по метода на ЖОКЕР само че вместо лампа сложих зумер и той свирна на 1700 оборота ако може ЖОКЕР ДА МИ ОТГОВОРИШ ДОБРЕ ЛИ Е?или ти РАДОТОМ ЩОТО СМЕ ГРАДСКИ ДА МИ КАЖЕШ КЪДЕ ВЪВ ФИЛИБЕ ДА НАПРАВЯ ИЗМЕРВАНЕ НА НАЛЯГАНЕТО
аз направих измерването по метода на ЖОКЕР само че вместо лампа сложих зумер и той свирна на 1700 оборота ако може ЖОКЕР ДА МИ ОТГОВОРИШ ДОБРЕ ЛИ Е?или ти РАДОТОМ ЩОТО СМЕ ГРАДСКИ ДА МИ КАЖЕШ КЪДЕ ВЪВ ФИЛИБЕ ДА НАПРАВЯ ИЗМЕРВАНЕ НА НАЛЯГАНЕТО
- ladium79
- Автомобил: VW PASAT
- Двигател: AWX 2002
карам ВЕНТО 1.9 ТД имам същия проблем с лампата за маслото и свирещия зумер.
отначало си мислех , че е от датчика за маслото този, който се намира над масления филтър(въпросният датчик задеиства сигнализацията единствено, когато налягането на маслото падне под 1.8кг/см2 и мотора е над 2100 оборота).
Отидох до Симеон и си купих нов датчик, който беше съшия задеиства се на 1.8кг/см2 (търсиха го по каталози и т.н нали се сещате ) ефекта беше същия зумера си "пееше". След това отидох до същия магазин и си купих датчик от АУДИ, който датчик изглежда по същия начин, но се задеиства при 1.4кг/см2 и нещатра малко се поуспокоиха.
отначало си мислех , че е от датчика за маслото този, който се намира над масления филтър(въпросният датчик задеиства сигнализацията единствено, когато налягането на маслото падне под 1.8кг/см2 и мотора е над 2100 оборота).
Отидох до Симеон и си купих нов датчик, който беше съшия задеиства се на 1.8кг/см2 (търсиха го по каталози и т.н нали се сещате ) ефекта беше същия зумера си "пееше". След това отидох до същия магазин и си купих датчик от АУДИ, който датчик изглежда по същия начин, но се задеиства при 1.4кг/см2 и нещатра малко се поуспокоиха.
- fill
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ladium79 написа:карам ВЕНТО 1.9 ТД имам същия проблем с лампата за маслото и свирещия зумер.
Това не е разрешение на проблема
След някой месец да не пуснеш тема :
Помощ блокира ми двигателя
П.С. и при мене ми се задействаше зумера при намаляване на скороста на извънградско. Смених маслото с Мотул и нещата се успокоиха. Със старото масло - Esso при 2000 оборота налягането ми беше 2 бара

Този проблем се разрешава като смените лагерите на паразитния
вал тои варти маслената помпа и делкото може да се смени на място лагерите му.
вал тои варти маслената помпа и делкото може да се смени на място лагерите му.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”