Sharky GTI написа:колеги помагаите че го закъсах здраво.И моето GTI ми правеше същия проблем.Ту ми работеше лявото стукло ту неискаше.При вдигнато стъкло натискам бутона за сваляне и неиска нито на контакт нито при върнат ключ.Както си тои така и непипам нищо и опитам пак и с цъкане на копчето и стъклото си тръгва и си работи нормално.Но снощи както си ми беше свалено стъклото до долно положение,спирам си и кога да го вдигнанестаааа.И пробвах и пробвах и нема шанс,а нямаше как да го оставя така на улицата отворен през ноща та го закарах в един приятел та нощува в неговия гараж,а неговата на улицата
.Днес цял ден съм го ровчил и неиска и неиска.Има си ток,жиците ги мерих една по една всичките с пробната лампа и с мултицета и сичко си е здраво.Буксата дето е м/у вратата и купето я разглобих и напръсках с контактен спрей и отвън и отвътре дето има две черни плоски по-малки букси и пак неиска.И с копче друго от един приятел взех и нестава.По едно време както си цъкам на копчето постоянно и тва взе та дигна 3-4 сантиметра ам аз докато се осетих и пуснах поинерция копчето и край,това си беше.Разглобих пак и пак мерене и проби с мостове правя с кабели директно подавам през ключа и паралел на другите жици правих и неиска.Остава само два вариянта,единият е моторчето да му са се износили четките и да неконтактуват с колектора и да неиска да върти.Втория вариянт е управляващия модул нещо да се ебава,я реле нещо ако има в него ма невервам.Гадното е 4е при свален прозорец нема вадене на механизма.всички болтове са отвътре
,а и няма букса на моторчето да си му подадеш 12 волта при такива авариини случаи и да си се вдигне стъкалцето.Колеги помагаите че останах без кола,немога да я карам така с свален прозорец и да я оставям насам натам постоянно като ходя.Ако някои е имал тоя проблем и го е решил да пише как.Предварително ви благодаря.
Колега и аз имах същият проблем но го премахнах
Когато прозореца ти е свален можеш спокойно да си махнеш кората на вратата да си развиеш 4-те болчета на самите водачи и 4-те болчета на стъклото и механизма се отделя от стъклото и го вадиш.
Ето сега идва проблема отваряш ролката и гледаш пластмасите да не са влезли при ролките.Ако е станало така махаш ротора че да можещ да въртищ жилата да се отуснат и ги нагласящ точно да са опънати а ако не се задържат пак влязат на вътре пластмасите ги стягаш с скоба за маркуч
аз така направих и се оправи прозореца.
П.С
извинявам се ако не съм обеснил нешо правилно.
,а и няма букса на моторчето да си му подадеш 12 волта при такива авариини случаи и да си се вдигне стъкалцето.Колеги помагаите че останах без кола,немога да я карам така с свален прозорец и да я оставям насам натам постоянно като ходя.Ако някои е имал тоя проблем и го е решил да пише как.Предварително ви благодаря.
.Забравих да напиша в предния пост че моя Golf е двуврат,ако твоя е четириврат дали има разлика в механизмите
.А тои беше следният - нито кабели,нито жилата,нито ролки или каквото и да било от целия механизам.Моторчето си беше напълно зндраво и четките са си му ОК.Целата тая работа е правил електронния модул за управление на моторчето.То беше разглабане зглабане проби и нерви докато го открх каде е бил скрит ключа от мазето