Въпрос за ел.стъкло-голф 3

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
buuuu46
Автомобил:
Двигател:

Re: Въпрос за ел.стъкло-голф 3

Мнениеот buuuu46 » Пон 27 апр 2009 21:56

Sharky GTI написа:колеги помагаите че го закъсах здраво.И моето GTI ми правеше същия проблем.Ту ми работеше лявото стукло ту неискаше.При вдигнато стъкло натискам бутона за сваляне и неиска нито на контакт нито при върнат ключ.Както си тои така и непипам нищо и опитам пак и с цъкане на копчето и стъклото си тръгва и си работи нормално.Но снощи както си ми беше свалено стъклото до долно положение,спирам си и кога да го вдигна :oops: нестаааа.И пробвах и пробвах и нема шанс,а нямаше как да го оставя така на улицата отворен през ноща та го закарах в един приятел та нощува в неговия гараж,а неговата на улицата :mrgreen: .Днес цял ден съм го ровчил и неиска и неиска.Има си ток,жиците ги мерих една по една всичките с пробната лампа и с мултицета и сичко си е здраво.Буксата дето е м/у вратата и купето я разглобих и напръсках с контактен спрей и отвън и отвътре дето има две черни плоски по-малки букси и пак неиска.И с копче друго от един приятел взех и нестава.По едно време както си цъкам на копчето постоянно и тва взе та дигна 3-4 сантиметра ам аз докато се осетих и пуснах поинерция копчето и край,това си беше.Разглобих пак и пак мерене и проби с мостове правя с кабели директно подавам през ключа и паралел на другите жици правих и неиска.Остава само два вариянта,единият е моторчето да му са се износили четките и да неконтактуват с колектора и да неиска да върти.Втория вариянт е управляващия модул нещо да се ебава,я реле нещо ако има в него ма невервам.Гадното е 4е при свален прозорец нема вадене на механизма.всички болтове са отвътре :banghead: ,а и няма букса на моторчето да си му подадеш 12 волта при такива авариини случаи и да си се вдигне стъкалцето.Колеги помагаите че останах без кола,немога да я карам така с свален прозорец и да я оставям насам натам постоянно като ходя.Ако някои е имал тоя проблем и го е решил да пише как.Предварително ви благодаря.

Колега и аз имах същият проблем но го премахнах :)
Когато прозореца ти е свален можеш спокойно да си махнеш кората на вратата да си развиеш 4-те болчета на самите водачи и 4-те болчета на стъклото и механизма се отделя от стъклото и го вадиш.
Ето сега идва проблема отваряш ролката и гледаш пластмасите да не са влезли при ролките.Ако е станало така махаш ротора че да можещ да въртищ жилата да се отуснат и ги нагласящ точно да са опънати а ако не се задържат пак влязат на вътре пластмасите ги стягаш с скоба за маркуч :)
аз така направих и се оправи прозореца.
П.С
извинявам се ако не съм обеснил нешо правилно.

Потребителски аватар
Sharky GTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Sharky GTI » Вто 28 апр 2009 9:45

колега мерси много за съдеиствието.Ще ходя след малко пак да го ръчкам да видя какво ще стане че вчера бачкане цял ден и немаше кога.Ще ги погледна тея жила дано да е от тях проблема че ако е моторчето тия от Ауто+ ми искат 300лв за чисто нова машинка :screwy :horror: .Забравих да напиша в предния пост че моя Golf е двуврат,ако твоя е четириврат дали има разлика в механизмите :| .Аиде да изчезвам и дано до довечера да имам резултати по проблема,но дано да са положителни.Колега пак ти благодаря,дано стане така както казваш.

buuuu46
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот buuuu46 » Вто 28 апр 2009 10:32

Sharky GTI написа:колега мерси много за съдеиствието.Ще ходя след малко пак да го ръчкам да видя какво ще стане че вчера бачкане цял ден и немаше кога.Ще ги погледна тея жила дано да е от тях проблема че ако е моторчето тия от Ауто+ ми искат 300лв за чисто нова машинка :screwy :horror: .Забравих да напиша в предния пост че моя Golf е двуврат,ако твоя е четириврат дали има разлика в механизмите :| .Аиде да изчезвам и дано до довечера да имам резултати по проблема,но дано да са положителни.Колега пак ти благодаря,дано стане така както казваш.

Моя механизам се оправи по тоя начин.
Машинките са различни на двувратият и 5 те врати но принципа е един и съш

Потребителски аватар
Sharky GTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Sharky GTI » Чет 30 апр 2009 22:00

Проблема е разрешен :uuoooh:.А тои беше следният - нито кабели,нито жилата,нито ролки или каквото и да било от целия механизам.Моторчето си беше напълно зндраво и четките са си му ОК.Целата тая работа е правил електронния модул за управление на моторчето.То беше разглабане зглабане проби и нерви докато го открх каде е бил скрит ключа от мазето :mrgreen: .Отворих модула и почнах да меря по платката едно по едно:12 волта-има,маса-има,оправление от бутона-има,абе сичко ОК.Меря след чипа,модулатора дето е и какво се оказва,че на изходите дето трябва да управляват двете релета,двата канала които дефазират напрежението на 180'съответно за вдигане и сваляне на прозореца ги няма никакви.Пробвах ръчно като натисна котвите на релетата да затворят веригата и стъклото тръгва.Презапоих сички споики да не би некаде да има спукана обаче и тая процедура беше без резултат освем загубата на време.Накрая ми писна и си викам е сега му е.ах маиката на тоя модул и ше го преправям по мои си начин.Хванах ножовката и отрязах платката точно там преди релетата преди два моста якички дето подават директно + и - на релетата.Запоих два кабела един за + и един за - и директно ги запоих за крачетата дето си е оригинално захранването на модула.Аре прас и на управленията на релетата по 2 кабелчета по слабички,пак + и - и веднага проба.Подавам на едното и стъклото се вдига.Подавам на др. и стъклото се сваля :wink: .Изведох ги и тех на буксата на модула и си ги запоих за старите крачета дето бяха запоени на платката,зглобих си всичко и резнах тия 4-те кабелчета дето затварят веригата от копчето.Свалих копчето и го попреправих и него малко вътре на пластинките дето правят контакт.Вързах двата кабела дето са за + паралелно и оставих другите два отделно фактически които са маси.+ го подадох на средната котва на копчето а масите на останалите две и сичко си стана без да личи че е преправяно и работи перфектно от всеки път :wink: ,а дясната врата си е както си беше.Изобщо нищо не и влияе това дето съм преправял.Единственото нещо което нее както при фабричния модул е че неможе с едно натискане на бутона да ти се сваля или вдига стъклото,а трябва да задържаш.Те тва е единствения недостатак на системата иначе всичко др си е спи градът и циганете ръпат джанки :Mr Green Fun

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”