Въпрос относно биалети на пасат б3

Техническа и сервизна информация за Passat
nepreklonniq
Автомобил:
Двигател:

Re: Въпрос относно биалети на пасат б3

Мнениеот nepreklonniq » Пет 01 май 2009 17:38

Много работи може да ти тропат по предницата - от въпросните биалетки, та чак до разбити накрайници или тампоните на макферсона!

Потребителски аватар
DimitarBT
Автомобил: VW Passat B3
Двигател: 2E
Контакти:

Мнениеот DimitarBT » Пет 01 май 2009 18:34

преди час-два се гъзурчих под колата да гледам.имам,ама като се гледат от пред не се виждат.трябваше да навия пълен и да се навра отдолу.само че мойте не са същите.по-дебели са.желязото е по-дебело.както и да е.а тропането по предницата там нещата са по-специфични.тропането иде някаде от кормилната уредба,особенно когато карам по паваж,се усеща една нестабилност на прердните колела.в смисъл волана яко тресе и тропа едновременно.дано не е рейката.

nepreklonniq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nepreklonniq » Пет 01 май 2009 20:36

Колега, това че ти тропа волана не е никак добре! Има един лагер, на кормилния прът, и когато се разбие почва много дразнещо да тропа - особено по паваж. Само че този лагер е на много гадно място и трудно се доказва че е от него. Все пак отиди в сервиз и там хората да установят откъде ти тропа и какво е за смяна.

Потребителски аватар
lub0o
Автомобил: Subaru Outback 2.5-05
Двигател:

Мнениеот lub0o » Пет 01 май 2009 21:00

аз колега имам сащите симптоми едно тропане в волана,сащо и доло в краката леко,най се усеща по павета и като минавам през транвайните релси
бях почти сигурен че е пустия лагер на контактния ключ
свалих целия прът и видях че има лек луфт лагера
Изображение
с червено сам отбелязал лагера
а с синьо е най гадната част-това чудо с какво ли не пробвах чукане удряне и неиска и неиска да се извади иска си скоба
накрая отидох при Никси и го извадиха за 2мин, за което им благодаря много-по точно на Мишо
някой казват че този лагер се маха и се слага друг
аз си уредих на тънка цена целия прът с контактен ключ
още несам го взел,само чакам да дойде и го сменям,че това почукване е много досадно
дано и при тебе е от това,а не рейката
успех
като колата е в покой пробвай да разклатиш волана и виж дали има лек луфт,при мен има,и едно леко почукване сащо на загасен двигател по добре ще видиш

Потребителски аватар
Stefanoz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stefanoz » Пон 04 май 2009 16:36

Ок,при мен тропа,но само когато подавам газ,като върна педала спира.Преди го правеше от 40-80км,сега до 180км пак тропа-от август е така...Вчера я дигах на крик,гледах я отдолу бутах,ръчках я и накрая скъсах болта на централния тампон на двигателя

Върни се в “Passat”