Помогнете имам проблем с автоматичната кутия на Пасат Б5

Техническа и сервизна информация за Passat
nicho
Автомобил:
Двигател:

Помогнете имам проблем с автоматичната кутия на Пасат Б5

Мнениеот nicho » Вто 28 апр 2009 20:32

Здравейте искам да питам и вас хората от форума за моя проблем.Купих си пасат Б5 1.8 20V 125 к.с,автоматик.Искам да попитам защо може когато кутията реди скоростите почти винаги между втора и трета или между трета и четварта се усеща едно ритане един удар от какво може да е?Може ли да е нещо много сериозно?Интересното е че ако го направи между втора и трета между трета и четварта не го прави и обратното.Като карам с повече гас не го прави или поне не се усеща.И някои пат (рядко) ми сменя скоростите на по високи обороти.Ходих в сервиз на vw и те ми казаха че като сменя маслото всичко ще си доиде на местото,но отидох и в един сервиз само за автомати прегледаха маслото и ми казаха че е като ново и всичко било от някаква част на котията която трябвало да се даде в МЕИ-то да се оправи и всичко щяло да струва 200 лева кажете какво мислите.Благодаря ви предварително

Потребителски аватар
sno
Автомобил: Голф 4
Двигател:

Re: Помогнете имам проблем с автоматичната кутия на Пасат Б5

Мнениеот sno » Вто 28 апр 2009 20:37

а нивото на маслото как е?добре ли е или е малко?ако е малко маслото в скоростите може да ти прави тоя номер,ако е добре нивото,значи е нещо в скоростите както са ти казали

nicho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nicho » Вто 28 апр 2009 21:20

sno написа:а нивото на маслото как е?добре ли е или е малко?ако е малко маслото в скоростите може да ти прави тоя номер,ако е добре нивото,значи е нещо в скоростите както са ти казали

добре е те го мериха на запалена кола казаха че така се мерило.Казаха че е от логиката на котията.логиката била част кочто се правила на компютар маи

Потребителски аватар
yozi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот yozi » Сря 29 апр 2009 16:36

Колега, имам същия дзвер и скоростна кутия, а за съжаление имах и същия проблем. При мен "риташе" между 3та и 4та /някъде из форумите и аз питам за това проблемче/.
Та такааааа. Ходих във Фолксваген - Варна, откриха ми един, втори, пети проблем - с една дума - що се набута с това нещо, ще ти струва от 200 до 3000 лева /демек нова скоростна кутия/.
Бая се уплаших и отидох при доц. Стефанов. Не ми е приятел, не го познавам и не му правя реклама. За съжаление съм му изгубил номерчето. Този човек се повози при мен 5 минути, посмя се на баламурниците от VW центъра и каза да сменя маслото и ФИЛТЪРА. Сега съм много доволен от Пасатора, харчи учудващо малко /7-8 на сто/ и няма проблеми по двигателя. Окачването по нашите пътища и НАСА да го правят, ще се разваля.
Та, отиди при този доцент и не се занимавай с VW сервиза.
Успех

Потребителски аватар
sno
Автомобил: Голф 4
Двигател:

Мнениеот sno » Сря 29 апр 2009 19:04

напълно е възможно да е от маслото и филтъра,както каза колегата по-горе.ако не са сменяни много време,сега е момента да ги смениш и след това ще кажеш как е колата

nicho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nicho » Сря 29 апр 2009 19:58

Благодаря ви много.Направо си се бях притеснил.Ще сменя маслото и ще пиша,но смятам парво май да направя и диагностика на логиката какво мислите?И колко ви излезе смяната на маслото и филтарчето?Ще сам ви много благодарен ако ми дадете преблизителна цена и какво масло трябва да сложа на кутията?Че от VW ми искат 150 лева само за маслото а за филтарчето незнам и за смяната също.Мерси предварително!!! :обичам ви

Потребителски аватар
yozi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот yozi » Чет 30 апр 2009 8:43

Колега, маслото е горе-долу на такава цена /не помня много точно/.
За смяната: Отиди при доцента, ама наистина отиди и ако ти каже че е за смяна аз ще ти дам номера на един майстор, препоръчан ми от него. Майсторчето е в Балчик, доста съм доволен от него.
Ей го де е Балчик, а смяната с доставката ще ти отнеме час - час и половина за далеч по-малко от 150 лева.

nicho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nicho » Пет 01 май 2009 8:26

Колеги здравеите и честит празник някой може ли да ме насочи каде мога да намеря този доцент Стефанов.Телефон или адрес кадето мога да го намеря мерси предварително

konstantinov1980
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот konstantinov1980 » Пет 01 май 2009 14:47

Колега, стига глупости. Отиди в Евро07, купи си масло Статойл /норвежко е/ и отиди някъде да ти го сменят. Маслото е сравниетлно евтино , а е много добро.

nicho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nicho » Пет 01 май 2009 20:15

konstantinov1980 написа:Колега, стига глупости. Отиди в Евро07, купи си масло Статойл /норвежко е/ и отиди някъде да ти го сменят. Маслото е сравниетлно евтино , а е много добро.

Благодаря ти колега ама да ти кажа не говоря глупости само се притеснявам за колата че нямам шапка с пари да я подаржам не искам да те обидя с нищо само питам какво е мнението на хората.Мерси за савета

konstantinov1980
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот konstantinov1980 » Пет 01 май 2009 20:50

Аз не говоря в случая за теб, колега. Няма нужда да се бие път чак до Балчик за едно масло. Отделно норвежкото масло за трансмисия е 16 лева литъра за 75w90. за автоматично ще е малко повече. За сравнение на кастрол за ръчна трансмисия ще е 31-32 лева. Ще ти трябват 3 литра. Не е толкова голяма философия да се смени. Въпросът е да намериш точното масо за модела, ето това е. С каталог за съвместимост или в интернет на сайта на прозиводителя пише всичко.
Това имам в предвид. Смени маслото и после виж дали се решава проблема. Малко хора могат да оправят качествено проблема с автоматични трансмисии, а и не е за предпочитане да се човърка.
Така че имаш да дадеш едни 70 лева заедно с консумативи и работа.

mi_ho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mi_ho » Съб 02 май 2009 7:22

konstantinov1980 написа:Аз не говоря в случая за теб, колега. Няма нужда да се бие път чак до Балчик за едно масло. Отделно норвежкото масло за трансмисия е 16 лева литъра за 75w90. за автоматично ще е малко повече. За сравнение на кастрол за ръчна трансмисия ще е 31-32 лева. Ще ти трябват 3 литра. Не е толкова голяма философия да се смени. Въпросът е да намериш точното масо за модела, ето това е. С каталог за съвместимост или в интернет на сайта на прозиводителя пише всичко.
Това имам в предвид. Смени маслото и после виж дали се решава проблема. Малко хора могат да оправят качествено проблема с автоматични трансмисии, а и не е за предпочитане да се човърка.

Колега, нещо да не си объркал модела на колата? Човекът говори за Пасат 5! За смяната на масло ще му е необходимо от 6 до 9 литра. Зависи от начина на смяна. Отделно за филтър и гарнитура ще трябват около 100-150 лева, плюс някаква сума за труд /пак зависи от начина на смяна/. Така че 300лв. е минимума. Колкото до оборотите на които превключва - кутията е адаптивна т.е. ако реши че караш спортно /по-рязко натискане на газта/ ще превключва на по-високи обороти. Може ли да уточниш "ритането" наистина ли го усещаш като "ритане, удар" или е по-скоро претрисане, все едно пребуксува съединител?

nicho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nicho » Съб 02 май 2009 9:10

mi_ho написа:
konstantinov1980 написа:Аз не говоря в случая за теб, колега. Няма нужда да се бие път чак до Балчик за едно масло. Отделно норвежкото масло за трансмисия е 16 лева литъра за 75w90. за автоматично ще е малко повече. За сравнение на кастрол за ръчна трансмисия ще е 31-32 лева. Ще ти трябват 3 литра. Не е толкова голяма философия да се смени. Въпросът е да намериш точното масо за модела, ето това е. С каталог за съвместимост или в интернет на сайта на прозиводителя пише всичко.

Колега, нещо да не си объркал модела на колата? Човекът говори за Пасат 5! За смяната на масло ще му е необходимо от 6 до 9 литра. Зависи от начина на смяна. Отделно за филтър и гарнитура ще трябват около 100-150 лева, плюс някаква сума за труд /пак зависи от начина на смяна/. Така че 300лв. е минимума. Колкото до оборотите на които превключва - кутията е адаптивна т.е. ако реши че караш спортно /по-рязко натискане на газта/ ще превключва на по-високи обороти. Може ли да уточниш "ритането" наистина ли го усещаш като "ритане, удар" или е по-скоро претрисане, все едно пребуксува съединител?

Колеги Пасата е Б5 тоест кутията ми сабира 5,3 литра така ми казаха в фолцфаген а що се отнася до ритането си е точно удар или ритане както искате го наречете,но не ми го прави всеки път и като карам с повечко газ го прави но по плавно и се усеща савсем леко

konstantinov1980
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот konstantinov1980 » Съб 02 май 2009 9:31

Мда, колега, автоматът събира повечко от ръчната. При мен на ръчната кутия на съвсем същата кола се събират 2,5 литра. Значи ще ти трябват 6 литра масло, а може и да ти трябва и около 1л за ръяна кутия за диференциала, но това майстора ще ти го каже, според спецификациите на производителя. Нали не хвърля масло скоростната кутия? помоли някъде да вземат проба от маслото да го видят как е. Те по принцип VW казват, че маслото никога не трябва да се сменя, но не предвиждат такъв живот на колите какъвто ние сме свикнали.

Потребителски аватар
yozi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот yozi » Съб 02 май 2009 13:09

nicho написа:Колеги здравеите и честит празник някой може ли да ме насочи каде мога да намеря този доцент Стефанов.Телефон или адрес кадето мога да го намеря мерси предварително

viewtopic.php?f=13&t=90202&start=0

Питай колегата, поствал тази тема какво е направил и дали е намерил телефона на доц.Стефанов

Върни се в “Passat”