Превъртане на километраж

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
I4o_naskov
Автомобил:
Двигател:

Re: Превъртане на километраж

Мнениеот I4o_naskov » Чет 30 апр 2009 21:44

И аз скоро питах един познат дали мога да разбера моя б4 за реалните километри ама не можа да ми даде ясен отговор.Ина4е по показание мие на 164300км в момента ама е 94г.и надали е то4но на толкова :screwy Но както казват колегите зависи в какво състояние е колата.За сега съм си доволен така 4е не ме притесняват километрите.Ина4е мотора е 1.8 90 коня АБС :да:

Niki_vd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Niki_vd » Съб 02 май 2009 12:10

Само да споделя.Аз за 4г3м навъртях 138 000км.А като ми докараха колата от Германия беше на 117 000км.И пак историята как е карала само една баба на 80г и само за пазар в събота е изкарвана:))Ма поне да сменят историята малко че тази остаря.Аз незнам на запад наще коли само старци и бабички маи ги карат :)))))Наскоро колега си купи БМВ и се кефеше,че е само на 200 000.Показах му един номер как да си провери реалните километри и му падна ченето,десет годишната му баварка беше на близо 600 000:)))Така че караи докато умре напълно.Мои приятел с автодиагностика по някакви работни параметри на двигателя казва на колко километра е в някаква граница но не точно.

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Съб 02 май 2009 18:36

Niki_vd написа:Само да споделя.Аз за 4г3м навъртях 138 000км.А като ми докараха колата от Германия беше на 117 000км.И пак историята как е карала само една баба на 80г и само за пазар в събота е изкарвана:))

Има случаи в които от сенника падат снимки на бабата mhihi mhihi mhihi

Потребителски аватар
toman44o
Автомобил: VW VENTO
Двигател: ABS

Мнениеот toman44o » Съб 02 май 2009 18:42

в някой случаи колата пристига барабар с бабата която е умряла в багажника mhihi

Потребителски аватар
dandan
Автомобил: Passat B5-5
Двигател: AHA 2003

Мнениеот dandan » Нед 03 май 2009 22:46

Ако сте забелязали(който е бил в Германията) ,бабите и дядовците в Германия най-много щъкат с колите. И ако някой все още се хваща на това- зле за него. Пасата не е кола която да я купиш и да стои в гаража.

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Нед 03 май 2009 23:21

Надали някой се хваща на тва "Баба го е карала" и "Реални километри" преди ми беше смешно, са чеше не знам как да им реагирам на смешните и жалки номерца

VALKOV
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VALKOV » Сря 06 май 2009 20:43

Абе, очилата на бабата и бяха в жабката....

Потребителски аватар
Stenly
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stenly » Сря 06 май 2009 21:09

Попринцип трудно може да се хване превъртането значи всички табла имат лепенка която е холограмна именно за да не се отваря но айдуците слагат например на механичните километражи дрелка с "квадратна бургия" или подобен инструмент и превъртат цифрите за норматив. Най сигурния но скъп начин да се определи пробега е само когато се отвори целия мотор и се види състоянието му.

Потребителски аватар
passenger
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passenger » Пет 08 май 2009 9:54

Да, няма как на изцяло механичния километраж да се проверят километрите.
Но ето няколко неща от лична практика и чужди съвети:
1. Колата ми дойде направо от Германия и в един от многото джобове на колата и то в багажника открих сервизна книжка на която беше отбелязано всичко от живота на колата, кога и какво масло е сменяно и т.н.
2. Приятели знам че като си купуват коли гледат колко е износен волана, гумените покрития на педалите, тапицерията където стоят лактите, тапицерията около дръжките от които се отварят вратите и изобщо там където има по-голям допир.
3. На всяка една част която тук съм сменил си пише VW Audi, на повечето места се виждат и спросто око емблемите .... по бубини, тройници, капачки на фарове, разширителни съдове и т.н.

и т.н. явно има доста какво да се гледа, но и аз не съм чак такъв специалист.

GVG
Автомобил: PASSAT B6 2.0 TDI
Двигател: CBDC 2010

Мнениеот GVG » Пет 08 май 2009 13:22

По принцип е много трудно да се определят реалните километри на колата, още повече на тази с механичен километраж. Трябва да се гледат хиляди неща, да се правят разни сметки и пак всичко е относително. Моята я купих от Мюнхен през 2003 г. Иначе се води производство 1994 г. Километража показваше 213 000 км. Първоначално ми се сториха ужасно много. В сервизната книжка пише, че е минавала на преглед всяка пролет и есен и последният преглед е бил на 196 000 км. За последните две години нямаше история в книжката. Като сметнах, за година са навърнали средно по около 30 000 км. Общо за последните две години преди да я купя - близо 20 000 км. Общо взето се връзваха нещата. Майсторът, при който я закарах за обслужване - масла, ремъци и др. ми каза, че според него, напоследък колата е стояла дълго без да се кара. Личало си по ръждата на разни гайки и болтове отдолу. Може и така да е, като си спомня от каква усойна сянка я изкарахме.
Общо взето всичко е божа работа и късмет.

Върни се в “Passat”