Кво стана с форума?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции

Харесва ли ви така ОФФ Топик раздела?

Да!
44
24%
Не!
107
59%
Все ми е тази!
29
16%

Общо гласове: 180
Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Re: Кво стана с форума?

Мнениеот groznika » Съб 02 май 2009 21:11

rosy написа:Ще свикнете бе, не стига че хората цял форум са ви направили безплатно и на доброволни начала а вие мрънкате :dummy:
mhihi

Без своите потребители този, а и всеки един форум е само една празна таблица. Запомнете това!

Потребителски аватар
ligustrum
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ligustrum » Съб 02 май 2009 22:10

въпреки това,форумът е хиперактивен откъм посещаемост :да: повярвайте,има много по-зле,па макар и подредени форуми mhihi като един аграрен на който няма да споменавам името,но там чаках за отговор 3 месеца ама нека темата да ми се виждаше още като влезеш :Mr Green Fun

Потребителски аватар
landwarrior
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот landwarrior » Нед 03 май 2009 4:35

аз от 3 месеца не мога да разбера какво става с тоя гараж и каде са сички снимки ,защо като се опитам да се логна ми каза че нямам права и т.н ,и тия подраздели в оффа са излишни .Нищо вече не е същото :Mr Green Fun

Потребителски аватар
GARTNER
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот GARTNER » Нед 03 май 2009 6:39

Luciano написа:
groznika написа:Споделям мнението на автора на тази тема. Споделих го и с екипа на сайта.
Те са наясно, с изложените аргументи и въпреки това си го правят.
Колеги разберете:
На никой не му пука кой какво мисли по даден въпрос тук :)
Нещата просто се случват и с теми или без нищо няма да се промени. Единствена опция е да свикнеме.

Само за справка искам да допълня, че в момента ми отнема 3 пъти повече време за да се информирам във форума и да обиколя всички радели, подраздели, разделченца и разделченцаца които ме интересуват...
Всичко става забатачено, сложно и неприветливо. А сега помислете за новите потребители които направо ще се хваната за главата.

Както и да е. Форума си е ваш - трошете си го :kissy:

Напълно те подкрепям.
Лично аз вече нямам желание да се ровя по 2 часа за да стигна от офф-топика до дизеловия раздел. За това и не го правя. За това и спрях да влизам за повече от едно Happy Birthday :Mr Green Fun
Всъщност на кой ли му пука за мен и за 90% от потребителите които са като мен?!

:да:
Напълно ви подкрепям.

Потребителски аватар
valsn
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот valsn » Нед 03 май 2009 7:55

Май всичко опира до това: търсачката на форума + Google:

viewtopic.php?f=1&t=45074

jordanpar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jordanpar » Нед 03 май 2009 8:09

ligustrum написа:въпреки това,форумът е хиперактивен откъм посещаемост :да: :Mr Green Fun

Форумът е хиперинфантилен откъм мнения,начини на изказване и смисленост на темите.
Нормално е колкото е по-малка възрастта на регнатите във един форум,толкова повече да са писанията.
Не виждам на какво се радвате за тази псевдоактивност--ако се рафинират мненията и темите едва ли ще останат повече от 30% смислените от общия брой на досегашните.
Имал съм и други регистрации в тоя форум още от създаването му,следя развитието му от самото начало и мога да кажа само едно---броя на кадърните и полезни потребители е намалял отчайващо,пишат се все по-големи глупости,от полезен автофорум се превръща в тийн вариант на мама.бг,супер много зачестиха измамите и използването на форума за чисто бизнес цели включително и от модератори и админи.Безсмислието и фантастичните елементи са заложени във все повече теми.Само не съм видял още тема от рода "имам 200К лева коя от следните коли да си купя.......?"Но има време и за това.
Форума все повече запада от чисто полезна и смислово съставна гледна точка.А не това е необходимо на един улегнал собственик на Фолксваген.

P.S.Подобни теми на недоволство не са рядкост : http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=60&t=142924 /визирам второто мнение на колегата groznika/.Друг е въпроса че много съфорумци напускат тихомълком,осъзнавайки че са безсилни пред тесногръдието и авторитарния режим на админите и модераторите в тоя форум.С думи от рода "На който не му отърва да си намери друг форум." освен насмешка и презрение нищо друго не може да се спечели дори и сред запалени фенове на форума.

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Нед 03 май 2009 10:17

Ако има нещо, което да мразя, това е хората да мрънкат.
Дата.бг като я промениха реваха всички.
facebook го променят през има-няма 3-4 месеца и всеки път се правят 670 групи "ИСКАМЕ СИ СТАРИЯ ФЕЙСБУК" и се гордеят, като влезнат 150 човека в нея.
Като ъпдейтнахме версията на форума всички реваха що така.
На всичкото отгоре имаше едно 10-на човека, които настояваха да НАПИША БЪГ, който го имаше в предишната версия ЗАЩОТО ГИ МЪРЗИ ДА ЦЪКНАТ НА ЕДИН ЛИНК!!!

абе
ЗАСРАМЕТЕ СЕ!!!
Знаете ли как се сортират 17 000 теми в 5 подфорума?
Знаете ли колко време отнема?
Абсолютни неблагодарници сте!!!
Най-малкото заради труда трябва да сте благодарни на хората, които се грижат за форума.
Ще свикнете с новата структура.
Моето мнение е, че така е много по-подредено и по-хубаво.
Ако не ви харесва - vw форуми бол! Кеф ти на български, пакистански или турски.
Колкото хора - толкова мнения!

Един написа:Мен най- ме дразни, че като цъкна на "Виж собствените си мнения" и след това (като няма нови коментари) цъкам на "Виж активните теми" - получавам съобщение, че правя твърде много тъсения и да изчакам.

Както вече отговорих в другите теми за поддръжка на форума - това е търсене. Това, че не пишеш ключови думи не означава, че софтуера не извършва търсене.
Търсенето тормози най-много сървъра.
Това НЕ мога да променя.
Т.е. мога, ама няма да го направя НИКОГА!
А ако разбера, че някой го е направил ще го предложа за изключване от екипа.

П.П. Абе кво става с гаража?
П.П.П. Някой да пусне тема за http://vbox7.com/play:290c6895

Потребителски аватар
stan4o_mc
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stan4o_mc » Нед 03 май 2009 10:36

Неблагодарници?!?!?!?!
КОЙ ДА ГО ЕБ@ Е МОЛИЛ ЗА НЕЩО, ЧЕ ДА ДЪЛЖИМ БЛАГОДАРНОСТИ?!?!?!?

Много добре знаеш, че при ъпдейта на форума се търсеше стария вид после! Хората приемат - ок, за добро е - виждат го. Да ти наливат, че е за хубаво, ама да не го виждаш и да те наричат неблагодарник...
Аз никъде не съм виждал тема "Моля, сортирайте 17 000 теми в 5 подфорума, че така е много гадно"

За бъга си прав, за тъпотиите с търсачката и гаража - също!

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот groznika » Нед 03 май 2009 10:42

ISRalien написа:
абе
ЗАСРАМЕТЕ СЕ!!!
Знаете ли как се сортират 17 000 теми в 5 подфорума?
Знаете ли колко време отнема?
Абсолютни неблагодарници сте!!!
Най-малкото заради труда трябва да сте благодарни на хората, които се грижат за форума.
Ще свикнете с новата структура.
Моето мнение е, че така е много по-подредено и по-хубаво.

ЗАСРАМЕТЕ СЕ!!! - не ме е срам и не виждам от какво да ме е срам.
Знаете ли как се сортират 17 000 теми в 5 подфорума? - знам дори малко по-добре от теб и всички ви взети заедно ;)
Знаете ли колко време отнема? - много добре съм наясно.
Абсолютни неблагодарници сте!!! - не си прав. Правите форума удобен за себе си и не мислите за ползвателите му.
Най-малкото заради труда трябва да сте благодарни на хората, които се грижат за форума. - също не си прав. Уважавам труда на екипа точно защото знам какво коства.
Ще свикнете с новата структура. - не ми се свиква с неудобни и нерационални неща. Иначе ясно че сте дървени тикви и няма да го оправите ;)
Моето мнение е, че така е много по-подредено и по-хубаво. - твоето мнение въобще не ме интересува. Точно както никой от вас не го интересува моето. Comprendes?

Както вече написах по-горе:
Този форум (а и всеки друг) е нищо без потребителите си които го посещават. Не е зле да изхождате от тази мисъл преди да правите каквото и да е и преди да пишете каквото и да е.
Ако не можете да разберете тези прости думи то просто сте объркали призванието си :)

Поздрави ;)

Последна промяна от groznika на Нед 03 май 2009 10:50, променено общо 1 път.

jordanpar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jordanpar » Нед 03 май 2009 10:45

ISRalien написа:Ако има нещо, което да мразя, това е хората да мрънкат.

Като че ли наистина вниманието се насочва към мрънканията за новия облик на форума и то умишлено.
Браво на труда на всички заети в софтуерната сфера по поддръжката и обновяване на форума.
Проблемите са съвсем други--прочетете ми и горните две мнения де.
Форума става все по-безсмислен,използва се за лична облага от много административни лица,упадъкът му е неизбежен но никой не си прави труда да запази сериозните потребители.Това от край време не е форум а СБИРЩИНА от пъпчасали тийнчета,осъзнайте го най-после.
Всъщност какво ли се учудвам,едно е да си във форума на Мерцедес-Бенц например,друго е тук където всеки събрал 1500 лева може да си купи кошница с марката на VW и да претендира за рейсърски умения и технически знания,много често "натрупани" чрез търсачката и копи-пействани като лично мнение.
Най-простото нещо което може да се направи--чукнете в теми с технически проблеми от времето 2006-2007г. и вижте колко и кои дават съвети там.После направете същото с тази и миналата година--Сульо и Пульо вече е разбирач и дъвче наизустени отговори.
нормално е--МАТРИАЛА СЛАБ.

Потребителски аватар
Жоро Делчев
BBS Collector
Автомобил: Golf GTI16V
Двигател: ABF 1994

Мнениеот Жоро Делчев » Нед 03 май 2009 10:59

jordanpar написа:
Като че ли наистина вниманието се насочва към мрънканията за новия облик на форума и то умишлено.
Браво на труда на всички заети в софтуерната сфера по поддръжката и обновяване на форума.
Проблемите са съвсем други--прочетете ми и горните две мнения де.
Форума става все по-безсмислен,използва се за лична облага от много административни лица,упадъкът му е неизбежен но никой не си прави труда да запази сериозните потребители.Това от край време не е форум а СБИРЩИНА от пъпчасали тийнчета,осъзнайте го най-после.
Всъщност какво ли се учудвам,едно е да си във форума на Мерцедес-Бенц например,друго е тук където всеки събрал 1500 лева може да си купи кошница с марката на VW и да претендира за рейсърски умения и технически знания,много често "натрупани" чрез търсачката и копи-пействани като лично мнение.
Най-простото нещо което може да се направи--чукнете в теми с технически проблеми от времето 2006-2007г. и вижте колко и кои дават съвети там.После направете същото с тази и миналата година--Сульо и Пульо вече е разбирач и дъвче наизустени отговори.
нормално е--МАТРИАЛА СЛАБ.

Напълно съм съгласен с колегата,особено в направи си сам и оптичен тунинг,нагледахме се на всевъзможни глупости а преди не беше така.А отностно визията и новата подредба-не ми пречат толкова,стават все повече потребители и теми и трябва да има някакво подреждане.

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Нед 03 май 2009 11:00

jordanpar написа:Всъщност какво ли се учудвам,едно е да си във форума на Мерцедес-Бенц например,друго е тук където всеки събрал 1500 лева може да си купи кошница с марката на VW и да претендира за рейсърски умения и технически знания,много често "натрупани" чрез търсачката и копи-пействани като лично мнение.

И за 1500 може да си купиш мерцедес :Mr Green Fun
А за да се регистрираш и пишеш няма никакво значение дали имаш изобщо кола :wink:
Ако искам да претендирам за рейсърски умения мога да го правя в който форум си пожелая :)
Много ми е интересно защо хора които не карат "кошници" влизат и пишат в този форум :roll: Защото има такива :да: Явно им харесва :mrgreen:

п.с. Защо вместо да се подреждат 17000 теми в офф-а не се подреди техническата информация :roll: Тя е много и е много полезна. И не винаги се намира с ключови думи, а трябва да си чел темата :012:

Потребителски аватар
StS
Автомобил: Golf VI
Двигател:
Контакти:

Мнениеот StS » Нед 03 май 2009 11:19

Колеги с интерес следя всичко написано, аз съм "потребител" от началото на 2005г когато само четях, до началото на 2008 не съм писал сигурно и 10на теми, както и да е важното е че наблюдавам как се развива форума, и знам как се подържа и прочие /съсздал съм един такъв/, както е известно обаче има и други автофоруми - такъв е ОФФ роуд форума, кое ми хареса страшно много, първите мнения се постват само след одобрение /вече пада спама и тиин изпълненията/ и не може просто да се регнеш да си сложиш обявата и да изчезнеш, което за мене си е свълзано с измамниците. После за обяви трябва /лично менине/ да могат да пускат само членове на клуба с цел избягване на измамите т.е хора който сме виждали някога. С една дума трябва да се помисли за сериозна ревизия на това кой може да влиза и да пуска теми. Примерно основен форум и да кажем основните най-важни секции винаги да се одобрява темата преди да се постне и т.н И смея да кажа че понякога има много неправилни решения някоя тема да се заключи а в същото време да седи темата за грилл скара и марката й. И оправданието е модераторска преценка ?! Няма такъв случай, аз пиша че не е прав човека ама глас в постиня няма никакъв диалог, пишеш едно ЛС и не ти се отговаря ? Това е само пример, принципно не се интересувам кой как мадераторства и т.н но има неща който да се реформират коренно.

С този пост приканвам хората който отговарят за форума да помислят върху коренна промяна на спам политиката/измамници/тийн изпълнения и т.н Защото за съжаление колегата от горния пост е прав става като мама.бг и тем подобни..

ПП Не говорете против хората направили ъпдейта на форума - малко уважение!

Потребителски аватар
Един
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Един » Нед 03 май 2009 13:12

groznika написа:Абсолютни неблагодарници сте!!! - не си прав. Правите форума удобен за себе си и не мислите за ползвателите му.

Вярно е - редовна практика е някой програмист да гледа нещата откъм реализация и подреденост на системата си, а не от гледна точка на потребителя.

За подфорумите на Оф-топик има едно супер просто решение - основният Оффтопик трябва да показва не само подразделите си, а всички съобщения от всички подраздели. Който цъкне на подраздел вижда като филтър само вътрешните теми. Така не се налага да обикаляш като гламав, а който много държи на "подреденост" си има подраздели.

Потребителски аватар
rosy
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosy » Нед 03 май 2009 13:26

Що използвате момента когато вождовете са в Русе пияни mhihi Няма ли тук някой мод-админ да ви тегли по една :kissy: Какво толкова сте се впрегнали какъв е бил форума, какъв трябва да стане и други такива да го ева. Времето е перфектно за бира и скара вие с глупости се занимавате :dummy:

jordanpar написа:Форума......използва се за лична облага от много административни лица....

И в това какво лошо има не мога да разбера :roll:

Върни се в “ОФФ-Топик - други”