Колеги, какъв двигател за Голф 3

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
boyanbotev
Автомобил:
Двигател:

Re: Колеги, какъв двигател за Голф 3

Мнениеот boyanbotev » Нед 03 май 2009 7:09

1.8 бензин. Не се занимавай с газ. Почват да се пукат маркучи, изпускателната система изгаря, пригарят клапани. ТДИ-110 к.с.- ще ти пръснат тиквата с данък.

Потребителски аватар
koew
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот koew » Нед 03 май 2009 8:45

Vw_wV написа:
handycam написа:термостата отваря на 87 градуса, перката включва първа степен на 95 градуса, втора степен на 102 градуса.може и да я караш, по-бързо ще загрее.след това спри отвори капака и гледай при каква температура ще се пусне перката.

не трябва ли да си седи на 90 градуса стрелката, не е ли това нормалното.... :roll:

:deal не точно 90, но около ................ нали за това са тези датчици, термостат и т.н. да отварят , затварят, да включват перката на различни степени за охлаждане.... :screwy .... за да ти поддържат двигателя с нормална работна температура :да:

Потребителски аватар
koew
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот koew » Нед 03 май 2009 8:51

boyanbotev написа:1.8 бензин. Не се занимавай с газ. Почват да се пукат маркучи, изпускателната система изгаря, пригарят клапани. ТДИ-110 к.с.- ще ти пръснат тиквата с данък.

:drinking:
и от какво точно се пукат тия маркучи............

явно не си карал никога на газ........... е ако ще ходиш на състезание ..... :?: :!:

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Нед 03 май 2009 12:11

boyanbotev написа:1.8 бензин. Не се занимавай с газ. Почват да се пукат маркучи, изпускателната система изгаря, пригарят клапани. ТДИ-110 к.с.- ще ти пръснат тиквата с данък.

Слушал си градски легенди. Машината много добре го обясни в една друга тема - проблеми с клапаните на газ има само когато някой спестовник обедни сместа за да му харчи малко. Какви маркучи по-точно се пукат, защото на моята газова за 5 години не са мръднали. Гърнето - страшна загуба. Ще дам 50лв за крайно гърне на 4, вместо на 6 години.... Спестяваш толкова пари, че каквото и да строшиш си го избил одавна. И пак си караш тиха бензинова кола, която зимата пали с клик и може да я ръчкаш без проблем до 6000 оборота.

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Нед 03 май 2009 14:24

Че то и дизела пали от клик,стига да е читав.Зимата гориш бензин и газ,а дизела само нафта.При газта трябва да мислиш за две неща,за газ и за бензин.Ако караш само на газ трябва да имаш и бензин в резервоара,че иначе лошо.С времето тоя бензин губи всичките си качества,и става страшно.Колата спира да работи на бензин,поради ред приини.От опит го казвам.За шумна кола не може да се каже,коя е по шумна,аз съм с дизел и не ми е шумна.Да не говорим за мястото,което ти заема бутилката,и неудобствата ,които създава.Особено лятото,трябва все да търсиш сянка,за да я оставиш за по-дълго време,мисля че не е нужно да казвам причината.Общо взето всяка кола си има предимства и недостатъци.Вече въпрос на личен избор.

Потребителски аватар
koew
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот koew » Нед 03 май 2009 18:25

rosen79 написа:Че то и дизела пали от клик,стига да е читав.Зимата гориш бензин и газ,а дизела само нафта.При газта трябва да мислиш ................. Общовзето всяка кола си има предимства и недостатъци.Вече въпрос на личен избор.

:banana ето това накрая ми хареса........... пробвай от всички :!: :!: :!: ... и накрая избери "ГАЗОВОТО" :dummy: :dummy: :dummy:

Потребителски аватар
Nikkolay
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Nikkolay » Нед 03 май 2009 18:28

Има ли начин да се разбере дали една кола гори масло.. :oops: :roll:

Потребителски аватар
overapac
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот overapac » Нед 03 май 2009 18:37

:bowdown :bowdown :bowdown

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Нед 03 май 2009 19:01

Vw_wV написа:Има ли начин да се разбере дали една кола гори масло.. :oops: :roll:

:shock Разбира се,като го следиш.И ако нивото му пада(дръстично)и няма теч от никъде,значи го гори.Също така ако гори масо ще пуши синкаво и ще мерише на масло.

Потребителски аватар
Nikkolay
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Nikkolay » Нед 03 май 2009 20:48

rosen79 написа:
Vw_wV написа:Има ли начин да се разбере дали една кола гори масло.. :oops: :roll:

:shock Разбира се,като го следиш.И ако нивото му пада(дръстично)и няма теч от никъде,значи го гори.Също така ако гори масо ще пуши синкаво и ще мерише на масло.

Да, ако го следиш е ясно, но при покупка на кола дали може да се разбере евентуално. Освен това джамбазите слагат добавки в мотора и едва ли ще дими.
Имам предвид нещо компресия ако се мери, дали няма да се разбере такъв проблем :oops:

Потребителски аватар
alex_zazy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот alex_zazy » Пон 04 май 2009 7:01

Ако е тотално издухан да. Ама тогава и ще пуши на умиране. При покупката го форсирай или някой друг да го форсира пък ти стой отзад да видиш какво излиза. Ако натрапчиво мирише намасло то я ясно. Тогава ще е и синьо-сивкав пушека. Ако е черен има проблем в смесообразуването и прави богата смес.

Потребителски аватар
Batmirko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Batmirko » Вто 05 май 2009 0:37

Лично мое мнение е , не се хвърляй на кола Нов Внос задължително, еко такса, тотално обслужване (в повечето случай и съединител), каквото има да се обажда по ходавата започва по нашите "хубави" пътища - 600лв отгоре не ти мърдат, аз като много държах да е от салон, джамбаза ми я даде с изгорели крушки, спукан радиатор на климата (беше февруари,разбрах в последствие, като имаш впредвид че много оглеждам), и съединителче смених като пич (та пак се разминах само с 1000лв барабар с обслужването) :lol: Огледай и за вече регистрирани 3ки с добри стопани, които не са търкаляни много :да:

Нека да отбележа, че това си е лично мое мнение, без да се засяга никой!!!

Пък ако ти се идва към Пловдив, заповядай, за цената ще се доразберем :beer
Ето това трябва да излиза от ауспуха докато работи иначе :D

Изображение

Потребителски аватар
niikoo_1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niikoo_1 » Вто 05 май 2009 1:23

Каквато и кола да вземеш винаги трябва да се дадът пари по нея :idea: :!: няма такъв филм да купиш и само да караш без да извадиш пари за нищо, въпрос на време и километри е кога ще извадиш кинтите, винаги трябва да имаш заделени.

Аз лично предпочитам да купувам нов внос няма да спорим защо.
Съдинителя също е консуматив той се разбира най-лесно, ако е за смяна.

Потребителски аватар
martin4o_mom4e
Автомобил: VW Golf II
Двигател: PF 1988

Мнениеот martin4o_mom4e » Пет 08 май 2009 13:35

Тука стана като на пазара всеки си хвали неговото си и си мерим п***те

ДИЗЕЛА си е ДИЗЕЛ
БЕНЗИНА си е БЕНЗИН

Всичко зависи от твойто предпочитание и вкус.Така както за АBS мога да ти изкарам 100 недостатъка и предимтства така и за TDI ще ти изкарам по толкова.Ако ще взимаш бензинка ABS да е,ако ще взимаш дизеляк TDI (90 коня) да е.Относно това колко ти гори и колко ще даваш за гориво и за потдръка на автомобила всичко зависи от това колко ти е празна главата (без да се заяждам) и от това как ще е караш и колко ти тежи дясния крак.

П.П. То и аз свалих жигулата на 5.5/100 ама от Пазарджик до Бургас съм патувал 11 часа!И съм твърдо за дизела щото на мен нафтата ми е без пари (международен шофьор) и ме боли ***** колко ще изгори.

Не се заяждам ама това си е изтина:
Ако ще слагаш АГУ мн внимавай каква ще е като марка и при кой майстор щото в БГ всеки 2ри разбира от нещо.И си имай на предвид едно че си слагаш бомба със закъснител в колата.
Отделно,че нов внос или от Горубляне и нз си каде.Всичко е късмет.Наистина в автокъщите повечето гледат да те преебът,но не е гаранция че от др държава няма да стане същото (по слабо верояно,но е възможно)

Всичко зависи от предпочитанията ти и вкуса ти!

90 % е късмет!
Успех с търсенето :beer

Потребителски аватар
galin_krastev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот galin_krastev » Пет 08 май 2009 18:35

Аз сам с ВР6 128Кв. 174к.с. голф 3;
В града ми прави разход между 10-15лтр/100км
А извън града оня ден паднах на 6.9 но го нямам заснето;
За мен бензиновият мотор не е за предпочитане;