Съвет за "Пасат" 4Х4
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Съвет за "Пасат" 4Х4
Благодария още веднъж на всички за информацията. Май клоня към версията с 131к.с. двиг. Това, което ми трябва е да катери заснежени пътища, разумен разход и разумна поддръжка. По отношение на скороста колата ще я карам повече градско, така че това не е определящо. За скорости имам една маторетка 1000см3 (150к.с.) и с нея се забавлявам лятото.
Живи и здрави да продам чудото дето имам в момента и взема Пасата щте пиша да се похваля.

Здравейте на всички,
имам Пасат В5 с 1.9 tdi синхро c AFN мотор - 110 к.с. Разход с нормално каране около 7,5 л градско. Все още не съм сменял нищо по предницата, но съм сменял маслото /Мотул 6100/ с маслен и въздушен филтърм - 100 лв.
Мисля си, че моят мотор е по-малко капризен откъм качественото гориво, а пък и винаги може лека намеса в софтуера, ако ще трябва повече мощност
Моят съвет е 110 к.с или 130 к.с, шестака ще харчи повече, а и подръжката е повече средства.
Успех и да се похвалиш после
имам Пасат В5 с 1.9 tdi синхро c AFN мотор - 110 к.с. Разход с нормално каране около 7,5 л градско. Все още не съм сменял нищо по предницата, но съм сменял маслото /Мотул 6100/ с маслен и въздушен филтърм - 100 лв.
Мисля си, че моят мотор е по-малко капризен откъм качественото гориво, а пък и винаги може лека намеса в софтуера, ако ще трябва повече мощност

Моят съвет е 110 к.с или 130 к.с, шестака ще харчи повече, а и подръжката е повече средства.
Успех и да се похвалиш после

Пасат 4х4 е сериозна машина.Карам го 2 месеца - 2.5 тди,модел 2000г.И на сухо и на
мокър път стои като излят;но 4х4 е САМО ЗА ГЛАДЪК ПЪТ!!!Иначе си отваряш джоба яко
мокър път стои като излят;но 4х4 е САМО ЗА ГЛАДЪК ПЪТ!!!Иначе си отваряш джоба яко
-
- Автомобил:
- Двигател:
Тико написа:...но 4х4 е САМО ЗА ГЛАДЪК ПЪТ!!!Иначе си отваряш джоба яко
Би ли обяснил по-подробно?
Ами обяснявам - 4х4 на този модел\пасат В5\ е комбиниран с окачаване и купе на
лимузина - а не на хамър,джип или нещо подобно;като сметнеш,че клирънсът му е 124 мм\поне така го дават\ - помисли сам - по какви пътища можеш да караш с 12 см просвет? Само по гладки,или сравнително гладки;въпреки,че задното окачване на 4 моушън е по-солидно от това на предното предаване,колата не е за офроуд изпълнения.
лимузина - а не на хамър,джип или нещо подобно;като сметнеш,че клирънсът му е 124 мм\поне така го дават\ - помисли сам - по какви пътища можеш да караш с 12 см просвет? Само по гладки,или сравнително гладки;въпреки,че задното окачване на 4 моушън е по-солидно от това на предното предаване,колата не е за офроуд изпълнения.
Съгласен съм с Тико,че не е за оф-роуд изпълнения.Аз имам също 1.9 тди синхро,и въпреки че му повиших клиренса на 20см.пак имам проблеми с височината.Понеже се правя на рибар и я карам през полетата,резултата е:за 6 месеца-2пъти сменям носачи,биалетки и накрайници на рейката,и един път смачкани тръби на климатика.Иначе колата си е супер,но да я караш по асвалт.
- mopowah
- Автомобил: 2021 VW ID3 Pro Performance Max
- Двигател:
Как повиши клиърънса ?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Хайде още един с 4х4...2.3 110кв.Някой има ли такова 4удо и какво му е мнението щото аз го карам от 20 дни.
- feikot
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN AVG
Това V5 ли е ? 110 кв са към 140 и няколко коня нали.Дай някакво инфо, снимки това онова....
- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
2.3 VR5 предполагам е мотора
110кв = 150к.с.

110кв = 150к.с.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Winner25 написа:2.3 VR5 предполагам е мотора![]()
110кв = 150к.с.
Именно.....Засега съм доволен ,но не се знае за по-дълъг период как ще е.Направих един преход с него в Родопите, като тръгнах от Пловдив .До вр.Рожен ми даде среден разход 8.9 бензин с 4 човека вътре и наистина както каза един колега по-нагоре седи като излят на асфалта...
-
- Автомобил:
- Двигател:
Здравеите
най-после продадах адската машина, която имах и сега с Вашите съвети, със скромни възможности и много желание тръгвам за самия Пасат Б5,1.9тди,110кс. Реших, че това е колата, която ми трябва, но видях такава с 5 и с 6 скорости. Ясно е, че последната ще е по-добра, но ми се ще да чуя и Вашето мнение.
Благодаря.
най-после продадах адската машина, която имах и сега с Вашите съвети, със скромни възможности и много желание тръгвам за самия Пасат Б5,1.9тди,110кс. Реших, че това е колата, която ми трябва, но видях такава с 5 и с 6 скорости. Ясно е, че последната ще е по-добра, но ми се ще да чуя и Вашето мнение.
Благодаря.
- feikot
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN AVG
110 коня с 6 скорости няма.С 6 скорости е AJM 115 коня.И 4х4 ли ще е така и не разбрах
За тази с 6 скорости, от четеното във форума далеч не е по-икономична(което доста ме учудва) и двигателя и по-капризен.