Искам да попитам:
1 Водната помпа на AGR консуматив ли е? (и тя ли се задвижва от ремъка и се сменя заедно с ремъка и ролките)
2 При AFN как стоят нещата с водната помпа? И там ли е по същия начин или си е отделно от ремъка.
В крайна сметка да се разбере на кой от двата е по-ефтино обслужването!
Надявам се не се бъркам че тези 2-та мотора са съответно AGR - 90к.с и AFN - 110к.с 97-00г.

ремъци ролки и водна помпа Golf 4 1.9 TDI AGR и AFN
ремъци ролки и водна помпа Golf 4 1.9 TDI AGR и AFN
Последна промяна от Bally на Нед 03 май 2009 11:51, променено общо 1 път.
Re: рвмъци ролки и водна помпа Golf 4 1.9 TDI AGR и AFN
При AGR водната помпа е на ангр.ремък.Мисля,че имаше 3 или 4 ролки.
При АFN мисля,че помпата не беше на ангр.ремък,и има 2 ролки
При АFN мисля,че помпата не беше на ангр.ремък,и има 2 ролки
аз не ги разбирам мн AFN i AGR, но при 1.9 131 коня, някои ми казват че водната помпа и ангренажа били капсоловани други че били отделно, къде е истината?
1.В такъв случай налага ли се смяна на водна помпа считана като консуматив при покупката на автомобил втора ръка с AFN двигател?
До колкото имам информация една водна помпа е около 100 лв незнам кава е разликата в цената която ще дадат ролките на 2-та модела,но предполагам AFN ще излезе по ефтин поне със 100 лв. Ако някои има информация или опит да каже дали е по ефтин от AGR.
2.А и да ми кажете дали излиза по бюджетно да се купи AGR или AFN от гледан точка обслужване след покупка при равни други условия?
До колкото имам информация една водна помпа е около 100 лв незнам кава е разликата в цената която ще дадат ролките на 2-та модела,но предполагам AFN ще излезе по ефтин поне със 100 лв. Ако някои има информация или опит да каже дали е по ефтин от AGR.
2.А и да ми кажете дали излиза по бюджетно да се купи AGR или AFN от гледан точка обслужване след покупка при равни други условия?
1. Звучи доста странно "водната помпа и ангренажа били капсоловани"! Този двигател 131 е ПД не късае обхвата на темата ми. Тук ства дума за "прости дизели" ако може така да се каже. Не искам да ства закачка сега за израза "прости дизели". Надявам се ме разбрате какво казвам понеже съм пълен новобранец който иска да си вземе голфче дизел и си прави изводи за консуматива на тези 2 двигателя?
2. Ако някой може да каже някой съвет какво да се гледа точно при голф4 като слабо място и е възможно да е повредено. Прочел съм вече темата за покупка на автомобил на старо също и темата за покупката на дизелов автомобил, но точно към модела голф 4 1.9 TDI 98-99г. AGR или AFN нещо специфично!
2. Ако някой може да каже някой съвет какво да се гледа точно при голф4 като слабо място и е възможно да е повредено. Прочел съм вече темата за покупка на автомобил на старо също и темата за покупката на дизелов автомобил, но точно към модела голф 4 1.9 TDI 98-99г. AGR или AFN нещо специфично!
Re: ремъци ролки и водна помпа Golf 4 1.9 TDI AGR и AFN
на мен ми докараха колата преди 2 дена и трябва и аз да сменям всички консумативи, но не разбирам много. Досега си мислех че всички 1.9 тди са еднакви,само разликата е в мощноста, но явно съм в заблуда 

На AFN не сменяш водна помпа,щото е на пистовия ремък.
Мотора е супер (не защото аз карам такъв).Покарай някой ако имаш възможност.
viewtopic.php?f=24&t=55305

- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
Консуматив е сменяй я задължително цената е м/у 70 и 100 лв.
Към AGR-мотора няма нищо специфично колега,прост и лесен за поддръжка няма променлива геометриа на турбото,не е помпа дюза, върви със 180км,харчи малко,какво повече му трябва на човек

Всичко това което съм ти написъл по-горе поне за мен е в голям +
Към AGR-мотора няма нищо специфично колега,прост и лесен за поддръжка няма променлива геометриа на турбото,не е помпа дюза, върви със 180км,харчи малко,какво повече му трябва на човек

Всичко това което съм ти написъл по-горе поне за мен е в голям +
- sasho_mf
- Автомобил: Toyota Corolla Verso
- Двигател:
strqsko написа:На AFN не сменяш водна помпа,щото е на пистовия ремък.
глупости точно на ангренажния ремък е .
- gr_kanev
- Доктора
- Автомобил: VW Transporter T5 2006
- Двигател: AXD
На Голф 4 двигател AFN не е поставян в завода. Има двигатели 110 к.с., но те са с означения AVG, AHF, ASV.
Като питаш за "бюджетно", направи справка за данъка на автомобил с 90 к.с. и 110 к.с. (при равни други условия).
Като питаш за "бюджетно", направи справка за данъка на автомобил с 90 к.с. и 110 к.с. (при равни други условия).
- radi_laif
- Автомобил:
- Двигател:

- vw_manqk
- Автомобил:
- Двигател:
Абе пичове защо така разсъждавате,даваш примерно 10к за голф а се циганиш за некви 100 лева.Като го купиш отиваш в някои добър сервиз и сменяш всички консумативи. 

sasho_mf написа:strqsko написа:На AFN не сменяш водна помпа,щото е на пистовия ремък.
глупости точно на ангренажния ремък е .
...

-
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги преди да пишете се разходете до колите си и проверете от кой ремък се задвижва водната помпа, мисля че не е много трудно.На AFN тя се задвижва от т.нар.пистов ремък и няма нужда да се сменя само от любов към спорта.Аз съм на мнение,че всичко заводско издържа много повече от ментетата, които се продават у нас.Според мен не трябва да се пипат неща,които работят,а който иска всичко да му е ново да си купи нова кола.
- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
На AGR е 100% на ангренажа,на AFN нъде е незнам може и в багажника да е

Върни се в “Дизелови агрегати”