С какво масло карате дизелите си?
Re: С какво масло карате дизелите си?
Не, не е подходящо, въпреки, че маслото е хубаво. За твоята кола маслото трябва да е 5W40 - покриващо стандарта VW 505.01.
- rocky
- Автомобил:
- Двигател:
ами колата е на 7 години,но е покарвана на 240 000км... (извинявам се за олигофренския въпрос) но някъкав проблем да карам с това масло??? че е на 2 дни, а разбрах тази особеност за П-Д след като го смених и нещо не ми е насърце пак да го сменям?
-
- Автомобил:
- Двигател:
rocky написа:ами колата е на 7 години,но е покарвана на 240 000км... (извинявам се за олигофренския въпрос) но някъкав проблем да карам с това масло??? че е на 2 дни, а разбрах тази особеност за П-Д след като го смених и нещо не ми е насърце пак да го сменям?
Щом имаш желание да правиш ремонт на двигателя...
Типично нашенска черта - ние знаем повече от производителя, ние сме по-умни от инжинерите, ние сме българи бееее, кво знаят другите по света, ние сме най-умните, най-красивите, по-по-най...
- naiturseniq
- Автомобил: VW Passat 2016
- Двигател: 2000 TDI 150hp
Kalin72 написа:.....
спокойно бе човек, момчето пита има ли проблем за двигателя или да ходи да го сменя ако е фатално

Ти го обвини за всички черти на съвременния българин.

а инъче си мисля че и моето масло неотговаря на 505.01 понеже невиждам някъде в нета да пише че шел хеликс ултра 5/40 да го покрива , и също се притесних . Кое малсо на шел е за ПД ? Несъм го сменял аз но знам че е такова и май ще се налага смяна , че вече 6000 км е с него. Но ако примерно неноси вреда спокойно ще си изчакам. Та според вас налага ли се да го сменя веднага ?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Не съм го обвинил в нищо, само споделям мнението си 
Има форуми, където със снимков материал е показано до какво води употребата на масло, което не е по спецификациите за ПД двигател. Не че веднага ще замине разпределителя и дюзите, но след време.

Има форуми, където със снимков материал е показано до какво води употребата на масло, което не е по спецификациите за ПД двигател. Не че веднага ще замине разпределителя и дюзите, но след време.
- rocky
- Автомобил:
- Двигател:
че сме умни и красиви спор няма!
а ако знаех за препоръката на VW щях да взема каквото трябваше
идеята на питането ми беше дали мога да покарам с това масло до навъртане на километрите, на които трябва да се смени пак или е чак толко фатално туй масло за П-Д?

-
- Автомобил:
- Двигател:
rocky написа:че сме умни и красиви спор няма!а ако знаех за препоръката на VW щях да взема каквото трябваше
идеята на питането ми беше дали мога да покарам с това масло до навъртане на километрите, на които трябва да се смени пак или е чак толко фатално туй масло за П-Д?
Ами аз казах...и други казаха същото по-горе.
Ако искаш да имаш здрав двигател, смени маслото с 505.01
Надявам се не си карал много с другото масло...а и италианеца е спазвал предписанията на Фолксваген.
- rocky
- Автомобил:
- Двигател:
OK
само за статистиката не е италианец, а са един-двама англичани 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Почетох из обширната тема надявайки се да съм направил "верния" избор.Заредил съм с TOTAL SD 7000,няма проблеми осезаеми,но сега отварях капака на клапаните..и понеже четох някъде за "черната смърт"-едно такова отлагане по разпределителя-виждам го бе,хора..
.Са,дали си е характерно за дизела(сяра и окиси..),дали преди ,дали сега...Другия път ще опитам нещо друго,след 2000км. да речем.На бензиновия Голф съм гледал-жълто-златисто е цветоусещането в зоната,маслото е на Мобил.Известно време търкалях и японче едно такова..слабовато дизелче,сега е "разцепено",ма такива цветове..няма,карано е с Репсол 15/40 и Лики Моли 15/40 за последно,а пушеше от всички дупки кат'за световно...бах ли ги и блъвочите,дето слагаме,па се и (Х)фалиме

- rocky
- Автомобил:
- Двигател:
преди 4-5 дена си смених маслото с каквото трябваше...иии каточели двигателя заработи по тихо и нежно... или си внушавам? 

-
- Автомобил:
- Двигател:
внушаваш сиrocky написа:преди 4-5 дена си смених маслото с каквото трябваше...иии каточели двигателя заработи по тихо и нежно... или си внушавам?

Аз съм на мнението, че не си внушава. Защото и намен ми направи впечатлени, че след смяната на маслото с ново, което беше същата марка, колата взе да работи по-тихо. Представи си каква би била разликата между две различни марки и две различни масла като спецификация и вискозитет.
- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
morfei1 написа:Аз съм на мнението, че не си внушава. Защото и намен ми направи впечатлени, че след смяната на маслото с ново, което беше същата марка, колата взе да работи по-тихо. Представи си каква би била разликата между две различни марки и две различни масла като спецификация и вискозитет.

Върни се в “Дизелови агрегати”