Скърцане на волана
Скърцане на волана
Здравейте съфорумци.Аз съм нов притежател на Passat TDI 2000г.Искам да задам един въпрос на по знаещите от мен.От няколко дни като карам чувам леко потропване отпред и когато колата е на място при леко въртене на волана наляво надясно се чува скърцане.Иначе при по силно завъртане го нама.Също и луфт не усещам да има.Знам, че е трудно да се диагностицира от разтояние, но все пак на някой може да му се е случвало.Очаквам скорошен отговор.Благодаря.
- naiturseniq
- Автомобил: VW Passat 2016
- Двигател: 2000 TDI 150hp
Re: Скърцане на волана
Иди да ти я качът някъде и да ти кажат , инъче така трудно. Лесно може да си видиш кормилните накрайници без да лягаш даже само завърти волана и огледай. Стискам ти палци да не е някой от носачите особенно кривия долен . А и неходи само при един майстор че си е..... м..... Аз одих при два и различни неща ми казаха единия че носача долен ляв бил леко заминал ма можело да се кара още доста преди да захлопа , другия каза че и от двете страни тоя носач заминал и трябва да го сменя , а според мен нищо не е засмяна .
- valerius
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Скърцане на волана
това което ще направи майстора можеш да свършиш и сам. Вдигни на крик едното и после другото колело. Дръж здраво от ляво и дясно и после горе и долу и клати гледайки накраиниците и шарнирите. Който има луфт и клопа те тоя ще да е. Ще го усетиш сам. Смяна, реглаж и газзз. Па ако решиш да си ги смениш и сам из форума има доста теми как става. Не взимай боклуци щото важи приказката.. "по евтиното излиза по скъпо". По нашите пътища след 5-10хил. км пак ще се разтропат.. питай за гаранция задължително.. абе каквото ти трябва