Скърцане на волана

Техническа и сервизна информация за Passat
yuruky
Автомобил:
Двигател:

Скърцане на волана

Мнениеот yuruky » Нед 03 май 2009 17:06

Здравейте съфорумци.Аз съм нов притежател на Passat TDI 2000г.Искам да задам един въпрос на по знаещите от мен.От няколко дни като карам чувам леко потропване отпред и когато колата е на място при леко въртене на волана наляво надясно се чува скърцане.Иначе при по силно завъртане го нама.Също и луфт не усещам да има.Знам, че е трудно да се диагностицира от разтояние, но все пак на някой може да му се е случвало.Очаквам скорошен отговор.Благодаря.

Потребителски аватар
naiturseniq
Автомобил: VW Passat 2016
Двигател: 2000 TDI 150hp

Re: Скърцане на волана

Мнениеот naiturseniq » Нед 03 май 2009 17:52

Иди да ти я качът някъде и да ти кажат , инъче така трудно. Лесно може да си видиш кормилните накрайници без да лягаш даже само завърти волана и огледай. Стискам ти палци да не е някой от носачите особенно кривия долен . А и неходи само при един майстор че си е..... м..... Аз одих при два и различни неща ми казаха единия че носача долен ляв бил леко заминал ма можело да се кара още доста преди да захлопа , другия каза че и от двете страни тоя носач заминал и трябва да го сменя , а според мен нищо не е засмяна .

Потребителски аватар
valerius
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Скърцане на волана

Мнениеот valerius » Нед 03 май 2009 18:17

това което ще направи майстора можеш да свършиш и сам. Вдигни на крик едното и после другото колело. Дръж здраво от ляво и дясно и после горе и долу и клати гледайки накраиниците и шарнирите. Който има луфт и клопа те тоя ще да е. Ще го усетиш сам. Смяна, реглаж и газзз. Па ако решиш да си ги смениш и сам из форума има доста теми как става. Не взимай боклуци щото важи приказката.. "по евтиното излиза по скъпо". По нашите пътища след 5-10хил. км пак ще се разтропат.. питай за гаранция задължително.. абе каквото ти трябва :arrow: :търсачкаа

Върни се в “Passat”