Водоструйка или домашна автомивка...

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
arrougance
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Водоструйка или домашна автомивка...

Мнениеот arrougance » Вто 28 апр 2009 19:08

xalerrelax написа:
arrougance написа:
group® написа:
xalerrelax написа:...не ползвайте гадните така наречени силикони пера драскат боята...

Лично аз го предпочитам пред парцал.
Ако се забърсва след всяко движение, няма проблеми.
Много по-трудно може да се надраска колата (ако е хубаво перото) от парцал, в който се събира пясък!

Аз го имам същото перо и съм на същото мнение като горния колега.Парцалът може да е събрал песъчинки и с него шанса да надереш боята е в пъти по голям.

тогава да питам аз защо скъпите коли не се минават с перо? замислете се

На мивката на която ходя всички коли ги мият със същите пера.Ти не знам къде си миеш колата,ама перото си има своята практичност.

Потребителски аватар
koko_GTI
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот koko_GTI » Вто 28 апр 2009 20:22

вчера си измих колата с новата водоструйка /бош/ и трябва да ви кажа че много добре се справи със задачата и шампоанчето е много добро. така че който се колебае дали да си купи бош акуатак-10 , ще му кажа да не се замисля ами да си купува:)

Потребителски аватар
KingoftheROAD
Автомобил: VW Transporter T4 1995
Двигател: ACU
Контакти:

Мнениеот KingoftheROAD » Вто 28 апр 2009 22:00

Браво, браво, отчитаме го като + за Бош не е лош ;) :beer А от бидон пробва ли да я захраниш?

Аз засега съм набелязал Щил-а и ще ида да го видя на място ако може и да ми го демонстрират. Като параметри изглежда добре, остава да видим дали си заслужава на практика :kissy: Ако нещо не е как требе, може би 100+ ще загледам отблизо ;)

Потребителски аватар
eradev
Автомобил: HR-V
Двигател: D16W1

Мнениеот eradev » Сря 29 апр 2009 9:45

колеги, вчера в Карфур в Бургас видях на промоция Karcher k2.38, 110 бара, 360 литра дебит, 4 метра маркуч, някакви дюзи в комплекта и две години гаранция на промоционална цена 189лв. Бях се насочил към Бош 100+, но май се замислям. Някой ползва ли такова животно, да даде малко мнение.
http://www.karcherbg.com/bproducts4.php?product_id=13&start=0&id_group=15&id_subgroup=0

Navigatora
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Navigatora » Сря 29 апр 2009 16:47

И аз преди няколко месеца си взех Бош аква 10 ,да ви кажа съм доволен от работата й.Но се убедих че без хубав препарат каквато и да ти е машината не става нищо.Във комплекта на Аква тек 10 има един дозатор който не разпенва препарата както трябва,след дълго умуване и търсене стигнах до магазина на Керхер в Бургас на ул.Сливница и си поръчах дозатор препарат срещу 90 лв.После си подмених пистолета със един от машина Керхер с по дълак маркуч и го монтирах на Боша.След това взех препарат 'Моностатик' от една автомивка на един познат и го пробвах като преди това бях пробвал един препарат от Метро :banghead: на Керхер за 16 лв. Както й да е,оставих колата да се пойзцапа и да пробвам новия препарат издухах я леко с водоструйката и пръснах с новия дозатор като препарата излизаше като сметана.След 2 минутки и обилно измиване нямаше никаква следа от замърсяване по колата,а лджанти направо грееха.Та мисълта ми е,купете си евтин Керхер но със професионален дозатор за препарат.Ще кача и снимки за да ги видите.Приятно миене :banana

joker_11
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joker_11 » Сря 29 апр 2009 20:45

Домашна автомовка си е винаги била перфектната автомивка. Това да си измием колата отвън вече не е проблем, но проблем да си е измием отвътре. Липсват необходимите препарати за това. Това беше проблем до скоро поне за мен. С препаратът които ще ви покажа по-долу, изпрах салона и веднага след това ставаше за сядане. Въздухът в колата се промени(свеж), степаният мокет на колата се съживи, таблото възвърна релефа си и грипа, както и онзи блясък на чиста неподправена пластмаса от мазила за ароматизирване и блясък. Тавана светва от това нещо, нито висва, нито се оцветява от течноста. Излизат петна от масло, размазани шоколади по мокети, седалки, кръв.. Петната от запотяване въобще не са му приблем. Възвръща структората на матерята в “фабрична настройка“.. http://www.myspace.com/ivokolev
ето малко снимки от колата на приятелката ми..

Потребителски аватар
koko_GTI
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот koko_GTI » Чет 30 апр 2009 13:05

eradev написа:колеги, вчера в Карфур в Бургас видях на промоция Karcher k2.38, 110 бара, 360 литра дебит, 4 метра маркуч, някакви дюзи в комплекта и две години гаранция на промоционална цена 189лв. Бях се насочил към Бош 100+, но май се замислям. Някой ползва ли такова животно, да даде малко мнение.
http://www.karcherbg.com/bproducts4.php?product_id=13&start=0&id_group=15&id_subgroup=0

разликата между керхера и боша е тази , че боша е с метална помпа и метален накрайник а керхера е с пластмасови .

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Пон 04 май 2009 9:06

А някой някакви отзиви за тази машинка на Макита?
http://cgi.ebay.co.uk/Makita-HW130-2100 ... 1|294%3A50

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Пон 04 май 2009 10:26

KingoftheROAD написа:Браво, браво, отчитаме го като + за Бош не е лош ;) :beer А от бидон пробва ли да я захраниш?

Аз засега съм набелязал Щил-а и ще ида да го видя на място ако може и да ми го демонстрират. Като параметри изглежда добре, остава да видим дали си заслужава на практика :kissy: Ако нещо не е как требе, може би 100+ ще загледам отблизо ;)

Колега ходи ли да го видиш че ми подпали чивийте и на мен за Щил-а
дай малко отзиви ако си :wink:

Navigatora
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Navigatora » Пон 04 май 2009 16:42

Ето и обещаните снимки на комбинацията м/у водоструйка Бош, пистолет Керхер и дозатор за препарат. Преди и след измиване на колата.

Потребителски аватар
KingoftheROAD
Контакти:

Мнениеот KingoftheROAD » Пон 04 май 2009 18:23

Matematiks написа: ...Колега ходи ли да го видиш че ми подпали чивийте и на мен за Щил-а...

Още не съм. Тия дни действам по мои задачи. Ако е като резачката право си взимам. Хубавия е към 1200 кинтя-яка цифра. Този е по-поносим (към 600)...

Потребителски аватар
KingoftheROAD
Контакти:

Мнениеот KingoftheROAD » Пон 04 май 2009 18:47

Matematiks написа: ...Колега ходи ли да го видиш че ми подпали чивийте и на мен за Щил-а...

Още не съм. Тия дни действам по мои задачи. Ако е като резачката право си взимам. Хубавия е към 1200 кинтя-яка цифра. Този е по-поносим (към 600)...

Тази Makita HW130 - е близка като параметри до Щил-а. Тук я намерих в България. Не знам само дали произходът и е точно Японски. А от ибея ако я докопаш на тази цена и е оргиналдъ, си е на далавера :да:

Navigatora
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Navigatora » Пон 04 май 2009 20:50

Ето снимки на водоструйката с пистолета и дозатора.
Прикачени файлове
DSC02895.JPG
DSC02895.JPG (10.04 KиБ) Видяна 6559 пъти
DSC02896.JPG
DSC02896.JPG (10.79 KиБ) Видяна 6568 пъти
DSC02902.JPG
DSC02902.JPG (10.37 KиБ) Видяна 6561 пъти
DSC02903.JPG
DSC02903.JPG (11.74 KиБ) Видяна 6555 пъти

Потребителски аватар
Ronin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ronin » Пон 04 май 2009 22:13

Matematiks написа:А някой някакви отзиви за тази машинка на Макита?
http://cgi.ebay.co.uk/Makita-HW130-2100 ... 1|294%3A50

Макита нямат лоши неща...но това мисля че е трифазно...провери за всеки случай

Ето ти още нещо налично....http://tomika.bg/index.php/detail/view/291

Колеги като купувате водоструйка гледайте за дебита литри/час....това е един от най-важните показатели......това различава основно профи от хоби машинките а не налягането.....бош акватек 100 е 350 литра/час аз лично минах по ерархията и сега съм с 550 литра/час.....разликата е огромна пистолета трудно се държи а налягането е еднакво с другите машинки....

П.С KingoftheROAD ако си в Калояново до Пловдив ние с теб сме комшии......аз имам къща близо...и там си направих цяла автомивка прокопах канал 1.8 метра дълбок с дължина 30 метра да не замръзва зимата и 3.5 кубика бетон.....налях ...обади се да ти покажа какво имам ...може да пробваш на Karcher 3.91 ми е там а другите са в Пловдив....

Последна промяна от Ronin на Пон 04 май 2009 23:02, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Пон 04 май 2009 22:55

Монофазна е тази на макита.
И аз мисля или поне не съм виждал лоши неща на макита
Колега Кинг ако искаш да поръчаме заедно може да претендирам за още малко отстъпка
шипинга е 65 кинта за парче но пак ще дойде на 400 лева а не 700 :shock на колкото си я намерил.И на мен Щила ми допада но е доста цифра
Драсни едно лично ако си заинтересуван,няма да зимам 10% :Mr Green Fun

Последна промяна от Matematiks на Вто 05 май 2009 6:34, променено общо 3 пъти.

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”