sashobas написа:Според мен може да се скапе акумулатора от резко разреждане и зареждане.Това кара акумулаторите да се скапва, а за разхода според мен няма да го усетиш защото нямаш нещо като допълнителен компресор с ремък да товари мотора.Според мен дали мотора ще върти ремък с 65 амп или 120 е едно и също.
Ами прав си до някаква степен си има амортизация. След смяната на алтернатора сякаш оборотите на мотора паднаха с около 200. Има едно много странно явление като освободя от скорост и натисна рязко спирачката се получава едно заглъхване на системата сякаш укасява и после пак се връща нормалното ниво на звука. Смятах че е от кондензатора или калпава маса ,но при преглед на инсталацията всичко се оказа ОК. Поради тази причина реших да сменя алтернатора та когато има голям спад той да го поема до някава степен,но уви проблема пак се получава. А това дали ще върти 65 или 120 си прав ,че няма значение но когато има голям пик на системата осещам как алтернатора се товари и понякога сякаш ремака почва да вие
. Затова се и отказах от втори алтернатор нямам толкова коне на EZ-то. Но 120 може и да понесе. Общия сбор на бушоните на музиката ми е 115А.