Ще имам ли проблем с по голям Алтернатор ???

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
mafiacartel
Автомобил: VW Golf 2 GTI G65
Двигател: PG

Re: Ще имам ли проблем с по голям Алтернатор ???

Мнениеот mafiacartel » Вто 05 май 2009 10:26

sashobas написа:Според мен може да се скапе акумулатора от резко разреждане и зареждане.Това кара акумулаторите да се скапва, а за разхода според мен няма да го усетиш защото нямаш нещо като допълнителен компресор с ремък да товари мотора.Според мен дали мотора ще върти ремък с 65 амп или 120 е едно и също.

Ами прав си до някаква степен си има амортизация. След смяната на алтернатора сякаш оборотите на мотора паднаха с около 200. Има едно много странно явление като освободя от скорост и натисна рязко спирачката се получава едно заглъхване на системата сякаш укасява и после пак се връща нормалното ниво на звука. Смятах че е от кондензатора или калпава маса ,но при преглед на инсталацията всичко се оказа ОК. Поради тази причина реших да сменя алтернатора та когато има голям спад той да го поема до някава степен,но уви проблема пак се получава. А това дали ще върти 65 или 120 си прав ,че няма значение но когато има голям пик на системата осещам как алтернатора се товари и понякога сякаш ремака почва да вие :?

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Вто 05 май 2009 10:29

Натоварен алтернатор 65А оказва много по-малко съпротивление отколкото натоварен 120А, това по повод че му е все едно какво върти двигателя, с тоя карб е кофти за оборотите на ПХ, защото няма кой да компенсира при натоварване.
От какво взе алтернатор 120А за клиновиден ремък?

Потребителски аватар
mafiacartel

Мнениеот mafiacartel » Вто 05 май 2009 11:21

L&R написа:Натоварен алтернатор 65А оказва много по-малко съпротивление отколкото натоварен 120А, това по повод че му е все едно какво върти двигателя, с тоя карб е кофти за оборотите на ПХ, защото няма кой да компенсира при натоварване.
От какво взе алтернатор 120А за клиновиден ремък?

:) Ами алтернатор взех от "Audi 100 2.6" ,a шайбата е свалих от алтернатор 65А на "VW Golf 2 1.6 EZ" тъй като пайбата беше за пистов ремък. Интересното ми е че мойта шайба е с формата на "чинийка" нестана тъй като шпилката ми е много по изнесена навънка ,а при другата пайбата стои като чашка. Незнам дали ме разбра.

Потребителски аватар
lozan67
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lozan67 » Вто 05 май 2009 12:06

Пусни некоя снимка как е паснала шайбата на алтернатора. Че и на мене ми умале 90А. Иначе съм със 55А акумулатор и нямам никакви проблеми с зарежднето му. С оборотите и аз имам проблем във пик на музиката иска направо да гасне mhihi . Затова се и отказах от втори алтернатор нямам толкова коне на EZ-то. Но 120 може и да понесе. Общия сбор на бушоните на музиката ми е 115А.

bayspiro
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bayspiro » Вто 05 май 2009 12:11

Такаааа.. Струва ми се, че някои колеги изпадат заблуждение. На празен ход т.е. без включени консуматори, двигателят върти само един ротор и два лагера. Никакво значение дали генератора е 65 или 120 А.
Сега да го "натоварим". Включен е акумулатора и всичко стандартно - товара става примерно 55 А /винаги се оставят 15-на% запас/ -> 120 А-вия генератор дава 55 А - щото толкова искат от него консуматорите т.е. той дава в мрежата 12В * 55А = 660Вт.
Сега, да включим и "гайдата" - пр.240Вт /240 : 12В = 20А/ -> стават 75А /или 900Вт/ -> генератора ще "поиска" от мотора още 240Вт които едва ли впечатлят мотор 60 - 70кВт.
Виж, ако сложиш ел. компресор за климатик / 2-3кВт/ - друга работа.
Сега, за акумулатора: Зарядният ток на акумулатора зависи само от разликата между напрежението на генератора / мах. 13.5В/ и напрежението на акумулатора /мин10.5В/ и вътрешното съпротивление на акумулатора /константа/
Така,че 120А генератор ще зарежда като 65А-вия - напрежението и на двата е 13.5В
Надявам се, че съм бил полезен.

П.П. От изключително важно значение е подбора на ремъчните шайби, да е такъв,че оборотите на генератора на всички режими на работа на мотора /от мин до мах/ да са в работния диапазон.

Потребителски аватар
titanium69
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот titanium69 » Вто 05 май 2009 12:46

колега не се притеснявай няма да имаш проблеми недей да слушаш някои от професорите
аз се занимавам с генератори и ти гарантирам че няма проблем с акомулатора ,а относно разхода може и да се дигне малко все пак двигатяля трябва да произвежда малко повече мощност за да захрани усилвателя ако го бузиш постоянно ще гори ако не си е като с малък генератор просто този 120амперовия има по голям капацитет

Потребителски аватар
mafiacartel

Мнениеот mafiacartel » Вто 05 май 2009 13:05

lozan67 написа:Пусни некоя снимка как е паснала шайбата на алтернатора. Че и на мене ми умале 90А. Иначе съм със 55А акумулатор и нямам никакви проблеми с зарежднето му. С оборотите и аз имам проблем във пик на музиката иска направо да гасне mhihi . Затова се и отказах от втори алтернатор нямам толкова коне на EZ-то. Но 120 може и да понесе. Общия сбор на бушоните на музиката ми е 115А.

Днеска ще снимам алтернатора и ще пусна снимки в темата :да:

Потребителски аватар
mafiacartel

Мнениеот mafiacartel » Вто 05 май 2009 13:10

bayspiro написа:Такаааа.. Струва ми се, че някои колеги изпадат заблуждение. На празен ход т.е. без включени консуматори, двигателят върти само един ротор и два лагера. Никакво значение дали генератора е 65 или 120 А.
Сега да го "натоварим". Включен е акумулатора и всичко стандартно - товара става примерно 55 А /винаги се оставят 15-на% запас/ -> 120 А-вия генератор дава 55 А - щото толкова искат от него консуматорите т.е. той дава в мрежата 12В * 55А = 660Вт.
Сега, да включим и "гайдата" - пр.240Вт /240 : 12В = 20А/ -> стават 75А /или 900Вт/ -> генератора ще "поиска" от мотора още 240Вт които едва ли впечатлят мотор 60 - 70кВт.
Виж, ако сложиш ел. компресор за климатик / 2-3кВт/ - друга работа.
Сега, за акумулатора: Зарядният ток на акумулатора зависи само от разликата между напрежението на генератора / мах. 13.5В/ и напрежението на акумулатора /мин10.5В/ и вътрешното съпротивление на акумулатора /константа/
Така,че 120А генератор ще зарежда като 65А-вия - напрежението и на двата е 13.5В
Надявам се, че съм бил полезен.

П.П. От изключително важно значение е подбора на ремъчните шайби, да е такъв,че оборотите на генератора на всички режими на работа на мотора /от мин до мах/ да са в работния диапазон.

Благодаря ти за точния отговор "bayspiro". Станаха ми ясни нещата. Дано тази тема бъде полезна за хората които искат да правят такъв ъбгрейд.

Потребителски аватар
mafiacartel

Мнениеот mafiacartel » Вто 05 май 2009 13:14

titanium69 написа:колега не се притеснявай няма да имаш проблеми недей да слушаш някои от професорите
аз се занимавам с генератори и ти гарантирам че няма проблем с акомулатора ,а относно разхода може и да се дигне малко все пак двигатяля трябва да произвежда малко повече мощност за да захрани усилвателя ако го бузиш постоянно ще гори ако не си е като с малък генератор просто този 120амперовия има по голям капацитет

Ако се прецака нещо ти носиш отговорност тъй като гарантираш ,че няма проблем :D Шегувам се :да:
Невинаги слушам музиката максимално усилена. Но определено с по голям капацитет на алтернатора разлика има на което съм много доволен. Когато запаля мотора волтажа е 14,5/14,8. При включване на фаровете волтажа остава същия. Когато включа аудио системата пак волатажа пада на 14,2 ,но при усилване варире между 13,5/14,0.Предполагам че е добре при положение че единия от усилвателите "DLS A3" дърпа доста тоk. Доволен съм и на помоща оказана от Вас Колеги ;)

Потребителски аватар
mafiacartel

Мнениеот mafiacartel » Вто 05 май 2009 17:46

Ето снимки на монтиран алтернатор 120А

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=373229

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Чет 11 юни 2009 11:18

Да питам алтернатор 120А от голф3 дали ще може да се приспособи като този или нямам шанс.

Изображение
???
Изображение

Потребителски аватар
mafiacartel

Мнениеот mafiacartel » Пет 12 юни 2009 7:12

L&R написа:Да питам алтернатор 120А от голф3 дали ще може да се приспособи като този или нямам шанс.

Изображение
???
Изображение

Приятелю няма невъзможни неща :) До колкото знам има и друг вид планки за захващане които са предназначени точно за този тип алтернатори. За жалост моя го бях хванал за едното ухо и наскоро се счупи. Така че ако има варянт хващай го за двете уши и гас :D

Успех :да:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”