Разход на Golf 3 1.6 101hp
Разход на Golf 3 1.6 101hp
Значи двигателя на въпросната гад е AFT/1.6/101 коня карам го само на бенз и скоро засякох извънградски разход 12/100 с 95бензин а това сами разбирате 4е не се издържа.Та ако някой има идея от къде тоя голям разход ще съм му благодарен да сподели с мен или да ми даде някакъв акъл ко да го прая туй животно.Благодаря на всички колеги предварително!
- zloby3400
- Автомобил: Golf III
- Двигател: AEK 1996
- Контакти:
Re: Разход на Golf 3 1.6 101hp
как го засече?
- yoan4o
- магистрален бандит
- Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
- Двигател: Много газ и всичко ток
Колега,
Колата само на бензин ли се кара или има и газ?!
Колата само на бензин ли се кара или има и газ?!
- IvanMan
- джедай

- Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
- Двигател: CRLB
разхода се измерва само на пълен резервоар, пълниш караш и пак пълниш.така се засича най-точно.иначе можеш да закараш колата на диагностика и там ще си покаже какво е, аз залагам на ламбда сондата или запушен катализатор.
- Мартин
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
handycam написа:аз залагам на ламбда сондата или запушен катализатор.
Ламбдата може, но за катализатора, не знам. Дори и да е задръстен това е много сериозен разход, едва ли може да е от това.
Колега имаш ли катализатор въобще?
- valkilmera
- Автомобил: Golf3 4 Audi A3
- Двигател: ABS AZD 8P
Зависи и с каква скорост карш...Особенно ако си позволяваш да минаваш 160км.
Но и аз съм съгласен с колегите,започни с една диагностика,може и преди това да видиш как е Възд.филтър!!!
Ламбдата ти е от скъпите така ,че най добре през компютъра и после другите неща
Но и аз съм съгласен с колегите,започни с една диагностика,може и преди това да видиш как е Възд.филтър!!!
Ламбдата ти е от скъпите така ,че най добре през компютъра и после другите неща

Разхода си е доста сериозен а засичането направих като при почти празен резервоар сложих 12 литра и след 120 км резервоара отново беше празен,а скоростта ми е била 90-110 не повече.Кутията на въздушния филтър беше пълна с боклуци а иначе филтъра беше добре но го смених и ся има малка разлика.Но на диагностика ще отида в най-скоро време.Само още нещо мисля че и това има намеса в цялата работа.Понякога,много рдко но се случва и то по често на топла кола спирам замалко някъде и след като се кача и пробвам да запаля оборотите падат и колата гасне,ако продължа да я мъча нестава.Оставям я за 2 минути и след това врътвам и всичко си е ок иначе не я ли оставя и продължа да я мъча пусна ли газта и изгасва насред пътя.И аз незнам какво е това,много рядко се получава но елком абе нищо не я хваща.Тя кат влезе в сервиз е като човек пред зъболекарския кабинет - всичко му минава
Мисля че двата проблема са свързани и аз предполагам че е сондата ама съм я вадил не е засмолена (ама може да е нещо по тока и) но ще отида на специалист да си поиграе с нея.Благодаря на всички колеги оставили мнението си.Мисля че не-съм първия и няма и да съм последния с такъв проблем а когато разбера какво е било ще пиша за други колеги които недай си боже ще имат същия проблем.
- lyubobg
- Автомобил:
- Двигател:
handycam написа:разхода се измерва само на пълен резервоар, пълниш караш и пак пълниш.така се засича най-точно.иначе можеш да закараш колата на диагностика и там ще си покаже какво е, аз залагам на ламбда сондата или запушен катализатор.
За по точна диагностика трябва да споделиш и какви други проблеми има колата, надали е само с разхода.
- icefire
- Автомобил:
- Двигател:
Мартин написа:handycam написа:аз залагам на ламбда сондата или запушен катализатор.
Ламбдата може, но за катализатора, не знам. Дори и да е задръстен това е много сериозен разход, едва ли може да е от това.
Колега имаш ли катализатор въобще?
Напротив, от запушен катализатор разходът може и повече да се качи.
А как ти е температурата? Да не се е пре*бал термостатът и да не загрява колата до работна температура.. Ако не е това, значи е или нещо по електрониката (карай я на диагностика) или катализатор. Има и трети вариянт - механичен проблем, а именно да капе отнякъде, но тогава бързо щеше да усетиш миризмата.
Моят съвет: Закарай я на диагностика, там ще ти кажат как е ламбдата и всичко останало, и ако там нищо не излезе - тичай да ти свалят кат-а
- kika2006
- Автомобил:
- Двигател:
Симптом на запушен катализатор е точно този проблем за който говориш!Оставяш я за 2 мин. и после пали.Изпускателния колектор остава много горещ и газовете минават през катализатора много бавно.Ако се чува пукане на ламарина при загрят и изгасен мотор то това е от нагорещената керамика в кат.
- IvanMan
- джедай

- Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
- Двигател: CRLB
kika2006 написа:Симптом на запушен катализатор е точно този проблем за който говориш!Оставяш я за 2 мин. и после пали.Изпускателния колектор остава много горещ и газовете минават през катализатора много бавно.Ако се чува пукане на ламарина при загрят и изгасен мотор то това е от нагорещената керамика в кат.
това пукане какво означава, че катализатора е здрав или за махане?
- kika2006
- Автомобил:
- Двигател:
При мен означава че е за махане!Още не съм го свалил защото незнам къде ми е ламбдата но диагностикът при който ходих нскоро като угаси мотора и чу това характерно пукане ми каза"абе ти с катализатор ли си още на тия километри,махай го че ще се запалиш"и ми обясни как газовете не преминават свободно през керамиката и държат генерацията прекалено гореща което е вредно за двигателя!/GTI2E/
- cenko1971
- Автомобил:
- Двигател:
като изгася моята и при мен се чува метално пукане под колата
но това не ми пречи градско да гори 10 а извън града 8
неми се вярва да е само от катализатор
но това не ми пречи градско да гори 10 а извън града 8
неми се вярва да е само от катализатор
- Batmirko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Моят SR гори 12в/8-9 извън бабешката, скоро мисля да сменя клапо-стъпковият механизъм не само поради разхода а поради предърпване, ще пиша!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”